Short vacation: River Cruise Malacca

4:12 PM 2 Comments A+ a-

Mulanya tak plan pun nak naik River Cruise ni. Sampai je Melaka, terus ke A Famosa dulu.. Sempatlah Adam posing depan A Famosa tu. Masa ni dah 11 lebih, dah mula panas. Nak naik sampai ke atas ibunya tak larat pula. Hihi.. Tak tahu nak ke mana, papa ajak jalan-jalan ke River Cruise..










Nampak je sungai, Adam terus menjerit "ibu, sungaiiilahhhh..." Bukan main suka lagi dia.. Tengok lah dalam gambar tu, sengih sampai ke telinga. Hihihi..

Sampai kat kaunter beli tiket, papa pun offer untuk naik bot. Adam lah yang paling happy. Bagi Fai, harga tiket berpatutan. Dewasa RM15.90 (Jumaat-Ahad) Kanak-kanak RM5.70 (Jumaat-Ahad).. Hari biasa lebih murah, tapi Fai tak ingat berapa. Hehe.. Lama juga atas bot, sampai ke hujung sungai, pergi balik dalam 40 minit.. Puas lah si Adam atas bot. Adik Muhammad pun boleh tahan bising. Sibuk tunjuk sana sini. Hihi...


















Lepas beli tiket, kitorang ada dapat goodies bag tau. Dalam tu ada air kotak dengan CORNFLAKES DURIAN.. Memang sedappp cornflakes durian tu. Rasanya memang tidak dijual dimana-mana, sebab tengok packaging dia, memang khasss untuk sesiapa yang naik River Cruise ni sahaja.. Ibunya tak sempat nak snap gambar, si Adam dah bedal dulu. Gambar ni jer yang ada. Hihihi..






Sebenarnya kitorang tak tahu nak ke mana kat Melaka ni. Hihi.. Zoo dah pergi masa Adam 10 bulan. Hari tu nak pergi lagi tak jadi, sebab waktu tu sampai Melaka dah nak tengah hari. Panassss... Hehe.. Lepas ni boleh la bawak Adam naik Taming Sari pula..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)

2 comments

Write comments
April 28, 2017 at 8:23 AM delete

dulu rajin jugak menjelajah Melaka,tapi tak banyak tempat nak pegi..Melaka jammed..sebab tu suka duduk kampung je...hehe

Reply
avatar