Menyesal sebab dulu tak percaya...

5:49 PM 0 Comments A+ a-

Ape yang menyesal tu? Hihi.. Nak cerita pasal Carotomax Shaklee. Fai dulu tak pandang pun supplement Carotomax ni. Menyesal tau... Kalau tahu kesannya macam ni, awal-awal dah makan. Hihi...

Sejak register ahli dari 2011, baru tahun ni Fai makan Carotomax ni tau. Fai mula ambil Carotomax ni sebab dapat PERCUMA masa National Conference Shaklee 2015/16. Dapat dua botol.. Fai try lah makan sebiji sehari. Kebetulan masa start makan Carotomax tu cermin mata Fai HILANG. Malas dah nak buat cermin mata. Fai pun decide pakai contact lense je. Masa nak beli contact lense tu, Fai check la power. Sebab power mata kanan dengan mata kiri tak sama. Masa ni dah masuk botol ke-3 Fai makan Carotomax.

Surprisingly, power mata kanan sebelum ni 1.5 dan TURUN ke 1.25... Alhamdulillah syukur.. 


Sekarang dah masuk botol ke-5 Fai makan Carotomax ni. Yang Fai perasan

Silau makin berkurang. Dulu kalau keluar rumah nak sidai kain, tak pakai spec, Fai mesti sakit kepala sebab tak tahan silau...
Bulan ni Fai tak beli pun contact lense tau. Alhamdulillah boleh drive tanpa contact lense. Kabur tu masih ada, tapi Fai sendiri rasa dah kurang.. Tengok jam kat dinding, jarak dalam 15-20 kaki, dah boleh nampak pukul berapa walaupun samar-samar.

Fai memang bertekad nak KONSISTEN Carotomax ni. Mudah-mudahan diizinkanNya untuk bebas daripada bercermin mata.






Yang pakai cermin mata je tahu apa yang tak bestnya bercermin mata ni. Kena duduk lain, kena pijak lain, kena tarik dengan anak lain. Hehehe...




Jom kita tengok apa yang ada dalam Carotomax ni yang boleh membantu masalah rabun


CarotoMax shaklee adalah hasil gabungan 6 variati karotena yang diekstrak dari sayuran dan buah-buahan yang tinggi sifat antioksidan seperti biji anggur, brokoli, tomato, rumpai laut, kentang dan minyak sawit.





Alpha Carotene – untuk penglihatan malam, menjaga kesihatan mata, menghalang degeneragi penglihatan
Beta Carotene – memperbaiki kulit, mempercepatkan pemulihan luka, mempertingkatkan sistem imunisasi, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.
Astaxanthin – pigmen di dalam alga & fitoplankton yang memberikan warna pink pada ikan salmon, tetapi Shaklee telah menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang tulen dan poten. Ia membantu melindungi oksidasi kolesterol LDL.
Lycopene – bersifat antioksida, menghalang penuaan organ, mengurangkan penyakit kelenjar prostat, untuk kesihatan serviks, jantung dan menguatkan sistem imun.
Lutien – menyekat katarak, glaucoma, AMD (penyakit macular berkaitan umur)
Zeaxanthin – melindungi mata, menurah cahaya gelombang biru pendek berbahaya, mengurangkan risiko kanser ovai & payudara termasuk endometrial & serviks.


7 kebaikan CarotoMax Shaklee untuk anda : 

 


CarotoMax lebih selamat daripada Vitamin A

Kenapa? Pengambilan Vitamin A secara berlebihan akan menyebabkan toksisiti. Ahli saintis telah menemui beta karotena pada tahun 1932. Satu prekursor Vitamin A dan beta karotena didapati selamat pengambilannya. 


CarotoMax membantu mempertingkatkan penglihatan  

Ia akan menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Ia juga mempertingkatkan masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophtalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam mata. 


CarotoMax juga menggalakkan perkembangan normal dan sihat 
 
Ia membantu merangsang perkembangan kanak-kanak & remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kuku, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem teproduksi serta membantu dalam penghasilan sperma yang sihat.

 
CarotoMax melindungi Epithelia
 
Ia memelihara lapisan luar korna,rongga oral,usus,perut,paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semsa disintegrasi tisu dan merawat ulser saluran usus.

 
CarotoMax meredakan penyakit kulit
 
Pengambilan yang konsisten dan banyak akan melegakan masalah kulit seperti psorisis ,senile palgue ,kulit kering,kulit gugur ,jerawat dan akne. Penggunaan luaran boleh membantu merawat pustule,scabies,akne dan ulser kulit.

 
CarotoMax menghalang Infeksi 
 
Ia merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit respiratori paru-paru, batu, hepatitis, ashtma, flu dan selsema.

 
CarotoMax melawan kanser dan oksidasi
 
Pengambilan beta karotena mampu mengukuhkan sisitem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini mengurangkan risiko kanser,terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia megurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mat yang teroksida.
 
 


Jika anda sedang bercermin mata, cubalah Carotomax ni.. 

InshaaAllah ada perubahannya..

Sebab Fai sendiri dah cubaaa, macam tak percaya power mata boleh turun..
apa-apa pun dengan izinNya juga..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi: 
Fai Nardir 
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com


Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)