Tips agar anak kenal bertenaga sepanjang hari ketika berpuasa

12:21 PM 0 Comments A+ a-

Nak didik anak berpuasa penuh memang satu cabaran untuk ibu-ibu. Walaupun anak Fai masih kecil lagi, baru 3 tahun.. Tapi Fai dapat rasakan betapa mencabarnya ibu-ibu nak mendidik anak berpuasa. Kena tahan telinga dengar anak mengeluh letih balik sekolah. Hausss la, penat lah... Banyakkk lagi lah alasan yang mereka akan beri untuk berbuka puasa awal. Betul ke betul..?





Alahh, kita masa kecik-kecik dulu pun macam tu juga. Fai sendiri mula berpuasa penuh masa umur 7 tahun. Lamaaanya rasa nak tunggu sampai waktu berbuka. Memang penat, letih, lesu... Kalau petang tu, dalam pukul 4 dah mula lah melepek depan tv. Tengok tv dengan alasan akan cepat terasa waktu berbuka. Hihihi...

Siapa yg sama macam tu, seppp sikit...

Hihi...




 
Bersyukur ditemukan dengan Shaklee. Dapat membantu ibu-ibu yang nak melatih anak-anak berpuasa agar mereka dapat berpuasa dengan CERGAS dan KEKAL BERTENAGA hingga ke petang. Lepas ni takde lah lagi si ibu pening kepala melayan karenah anak yang asyik merengek nak berbuka awal je. Hihihi...



Jom baca testimoni dari ayahanda Tuan Hj Roslan ini mengenai anak beliau yang berusia 9 tahun...





Teringat zaman kanak2 dulu bila puasa waktu ni jam 4 petang dah melepek keletihan dan dahaga.

Firdaus (9 thn) segar bertenaga je. Alhamdulillah dia dapat puasa penuh dengan tidak merengek keletihan. Sahur pagi tadi umie blend pisang dan mealshake.

Kami setiap hari berbuka di masjid tunggu Insya hingga selesai terawih.

Bekalan utk berbuka sebotol air vivix+performace dan sebotol cinch tea mix tenaga untuk terawih.

Tidak lupa supplement semulajadi vitalea, b complex, vitamin c, zinc, omega, caratomax dan 2 sachet nutriferon.

Bagi anda yang nak latih anak berpuasa penuh, pastikan mereka minum pakage "air ajaib" ni ESP + PERFORMANCE DRINK + MEALSHAKE... atau campur ketiga2 di atas...

Inshaa Allah mereka akan kekal cergas ceria sepanjang hari..

Mesti cuba.







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:

Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)