Testimoni Ibu Menyusu: DAHAGA MACAM NAK MENINGGAL DUNIA!

8:00 AM 2 Comments A+ a-

Hari ni fai nak share testimoni ibu menyusu yang sedang berpuasa pula.. Dahaga macam nak meninggal dunia..?? Ya, betul.. Hanya ibu-ibu menyusu je yang paham akan rasa ini. Memang dahaga tak tahan. Sekarang ni awal puasa masih ok lagi sebab cuaca pun redup je. Nanti bila cuaca dah mula panas terikkk, memang kita akan rasa tak tahannn sangat kehausan.. Sampai lemah longlai...

Meh baca perkongsian testimoni ini...






DAHAGA MACAM NAK MENINGGAL DUNIA!
====================================

Nota : Hanya ibu menyusukan anak yang faham perasaan ni. 

Saya masih ingat kejadian ni. Masa tu pukul 5pm. Kami bersiap-siap nak balik. Di Miri, waktu berbuka 630pm. Tapi haritu lewat balik sebab ada banyakk k kerja nak disiapkan. 

Tiba-tiba Faizah datang ke workstation. Lemah longlai langkah kawan Pam Susu saya ni. Kami mak-mak yang menyusu anak sepenuhnya. Paham benar rasa DAHAGA MACMA NAK MENINGGAL DUNIA untuk ibu-ibu menyusu. Nak pula anak Faizah masih kecil, FULLY BREASTFEEDING, belum makan solid food. Beliau bekerja keras untuk pam susu diofis setiap 3 jam untuk.

"Kak Laila, saya rasa dahaga macam nak mati" pucat sangat mukanya. Kesian saya tengok

"Awak puasa lagi ye? Semalam sahur tak?" saya menyoal. 

"Bangun lewat, sempat makan sikit je" balas lemah dah duduk tepi kerusi saya.
Ada ofismate lelaki yang gelak. 

"Korang ni tak baik gelak. Ada wife menyusu nanti kurang paham. Dahaga gila tau kalau puasa dan menyusu!" Saya menegur ofis mate tu. Dia minta maaf.

"Faizah, awak gi buka puasa. Allah bagi rukhsoh berbuka jika tak larat sangat-sangat. Kalau mudharat diri, tak berbuka. Berdosa" 

Haritu Faizah berbuka pukul 515pm. Memang tak daya nak balik drive sendiri pun menggeletar. 

"Kak, saya baca dekat blog akak pasal Performance Drink bagus untuk ibu menyusu. Ada stok tak kak?"

"Ada. Performance Drink ni jaga badan dari kekurangan air berlebihan. So badan rasa tak letih sangat dan akan rasa kurang dahaga. Awak minum masa sahur dan masa berbuka"

-----------
 
Esoknya sekitar 5pm

"Hai kak Laila! saya nak bayar PD semalam! Nak order untuk suami dekat offshore jugak, nak order untuk Nurul jugak!" 

"Amboi semalam macam nak mati, harini dah happy. Mesti tak puasa!" Ofismate lelaki menegur

"Eh, aku puasalah. Tapi harini minum PD Oren Kak Laila!"

"Macamana rasa?" aku menguji

"Bezaaaa sangat Kak Laila. Cergas dari semalam. Kalau tak macam mayat hidup dah saya!"

Alhamdulillah. Saya senyum. Bahagia bila IBU MENYUSU BERPUASA DENGAN HAPPY.
TAK LAGI RASA DAHAGA SAMPAI NAK MENINGGAL DUNIA.
 


 
------------------------------------

Untuk IBU MENYUSU DILUAR SANA, hanya ibu menyusu sahaja yang faham sangat keadaan anda. Puasa kali ni masuk tahun ketiga Fai berpuasa sambil menyusukan anak. Fai sangat suggest anda yang sedang menyusu untuk minum Performance Drink Shaklee di bulan puasa ni. 

InsyaAllah sangat membantu untuk lebih bertenaga, lebih segar dan cegah dehydration melampau.


Jika anda ada budget lebih, Fai lebih syorkan anda untuk mengambil Set Puasa Shaklee, InshaaAllah anda akan kekal bertenaga hingga ke petang...





Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi: 

Fai Nardir 
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com


Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)

2 comments

Write comments
June 9, 2016 at 2:18 PM delete

Tajuk entri fai mengejutkan..
Betul tu kena ambil makanan tambahan utk ibu yg menyusukan anak ..
Hendaknya bulan puasa ni..
Cabaran bagi mereka..

Reply
avatar
Syira Lokman
AUTHOR
June 11, 2016 at 8:33 AM delete

semoga murah rezeki ^_^

Reply
avatar