Risau sebab dah nak masuk Ramadhan..???

6:16 PM 0 Comments A+ a-

Lagi beberapa hari je kita nak puasa kan?? Masing-masing dah mula buat persiapan.. Eh, bukan persiapan raya tau tapi persiapan berpuasa. Yang paling risau mestilah kaum ibu... Betul ke betul..??


Bila dah nak puasa ni, mulalah...


✔️ Si ibu sibuk pikirkan anak yang baru nak belajar berpuasa... "anak aku ni dapat bertahan ke tak sampai waktu berbuka nanti.."

✔️ Ibu menyusu risau susu "kering" ketika berpuasa..

✔️ Ibu hamil pula risau tak dapat bertahan hingga waktu berbuka.. Nak puasa, tapi takut lapar, takut tak bertenaga...

✔️ Yang bekerja, nakkan "sesuatu" yg boleh buat mereka rasa bertenaga sampai ke petang sebab tak nak jadikan puasa sebagai alasan yang boleh mengganggu prestasi kerja masing²..

✔️ dan satu perkara yang palinggg nak dielakkan oleh ibu².. bukan ibu² je, tapi semua yg berpuasa lah... iaitu -->> TERLEWAT BANGUN SAHUR.. tak sempat nak masak, cuma sempat minum air je.. confirm la letih lesu nak tunggu sampai waktu berbuka... haa, acaner tu..??










Set ISTIMEWA RAMADHAN
 MENU SAHUR MUDAH dan BERKHASIAT yang dapat membasmi kerisauan korang.. Hehe... 

Memang senang nak prepare, budak 5 tahun pun boleh buat sendiri menu sahur ni tau... Hihi.. Cuma perlu campurkan dalam shaker, shake-shake dan terus minum. Ada sukatan dia, nanti Fai akan ajar... 
 


Set Istimewa Ramadhan ini..
.
✔️ Beri korang tenaga secara konsisten. Sesuai lah untuk anak-anak yang baru nak belajar puasa, untuk ibu menyusu, ibu hamil.. eh, sesuai untuk semualah senang cerita. sebab semua orang nak kekal bertenaga sepanjang hari kan..
✔️ Kekal terhidrat (korang akan kurang rasa haus, inshaaAllah)
✔️ Untuk ibu yang menyusu tu boleh bantu mantain susu badan, susu lebih pekat
✔️ Bekalkan vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh.
✔️ Menyokong sistem imun.
✔️ Bonusssnya, kulit muka korang nampak makin cantikkk berseri pula... Alamak, acaner tu...

 



Ok, sekarang korang dah tak payah nak risau lagi. Fai dah tolong settlekan kerisauan korang tu. Apa yang korang kena buat, ambil hp dan whatsapp nombor Fai, 019-7428120 untuk order Set Istimewa Ramadhan ni..

1 Set Ramadhan Shaklee ni RM367, tapiiiiiii Fai nak bagi 
Special Diskaun khas untuk pembaca setia blog ini..

Macam mana nak dapat diskaun..???

korang cuma taip Ramadhan CeritaCinta ke nombor 019-7428120..  
Jadi Fai tahulah korang adalah pembaca blog CeritaCinta ni.. (>____<)

 
Bukan tu je, ada freegift shaker cantik lagi tau untuk korang..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi: 

Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Petua Ketatkan Vagina Selepas Bersalin Seperti Anak Dara

12:29 PM 1 Comments A+ a-

Petua Ketatkan Vagina Selepas Bersalin Seperti Anak Dara..

Nak makan jamu, kadang-kadang tak tahan dengan BAU dan RASA jamu tu sendiri.. Samelah dengan Fai...

Tapi kalau dah kahwin, kita tak boleh ambil mudah penjagaan dalaman kita..Yelah, badan kita ni nak pakai lama... Lebih-lebih lagi dah bersalin, dah ada 2-3 orang anak. Memang kena jaga betul-betul.. Kena pantang betul-betul... Faham-faham jelah kan...

Sebab itu, orang dulu-dulu amalkan jamu untuk "ketatkan" mana-mana yang longgar dan "anjalkan" balik mana-mana bahagian yang dah kendur.





















Alhamdulillah, majoriti Fai terima FEEDBACK POSITIF dari pengguna Alfalfa Complex Shaklee terutamanya ibu menyusu yang amalkan Alfalfa sebagai milkbooster mereka.

Tetapi yang BESTnya "side effect" dari Alfalfa Complex membuatkan mereka bertambah bahagia, suami pun semakin sayang dan rinduuu...




Antara feedback pengguna tegar Alfalfa Complex :

❤️ CIK B TEGANG! ❤️
"Sejak makan Alfalfa increase dose ni, cik B cam tegang je. Dia punya penangan macam makan KOLAGEN" ☺️☺️☺️


❤️ MAK ANAK 4 RASA MACAM BARU KAHWIN ❤️
"Efek ketat!!! Haa macam baru kahwin giteww. Anak dah masuk 4 rasa macam baru kahwin!!! Giller lah Alfalfa nie."



Testimoni Alfalfa Complex, klik SINI..





Alfalfa Complex sinonim dengan kesan sampingan :
  • Milkbooster
  • Buang angin dalam badan
  • Anjalkan payudara
  • MengetatkanVagina
  • Mengurangkan keputihan






Sharing is caring..
Caring is loving..



Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:

Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

INISIATIF & KREATIF Untuk BERSEDEKAH

11:32 AM 0 Comments A+ a-

INISIATIF & KREATIF Untuk BERSEDEKAH 





1. belilah beberapa buah kerusi @ bangku dan letakkan d dalam masjid. Supaya dapat diguna orang yg ingin memakainya disaat solat (amalan biasa d masjid2 arab mekah & madinah).

2. Inisiatif - sedekah:
letakkanlah d jendela kamarmu segelas air atau makanan untuk burung2 kecil yg datang hinggap ke sana.

3.Inisiatif - sedekah:
sisihkanlah sedikit dari hasil gaji @ upah jerih payahmu, untuk dsumbangkan kpd anak yatim & orang miskin.

4.Inisiatif - sedekah:
belilah sekantung plastik sarung tangan & sarung kaki, agar dpt dberikan kepada para pekerja.

5. Inisiatif- sedekah:
letakkanlah d kamarmu sebuah kotak. Setiap kali kamu merasa melakukan dosa, masukkan wang kecil kedalamnya. Genap 1 bulan, buka kotak itu & sedekahkan wang tersebut. Lakukanlah ini pada setiap bulan.

6. Inisiatif- sedekah:
jika engkau hadir dlm acara keramaian (keluarga & kerabat atau sahabat), belilah 1 @ 2 kotak air mineral, niatkan utk sedekah kpd orang2 yg memerlukannya (orang tua, sakit, kanak2 dsb).

7. Inisiatif- sedekah:
jika kamu mengisi petrol, kemudian datang petugasnya ingin mengembalikan wang baki, biarkan baki wang itu untuknya (sedekah atau hadiah)

8. Inisiatif - sedekah:
belilah mushaf (al quran). letakkan di salah satu masjid. Bayangkan berapa pahala yg akan kamu dapat daripada setiap huruf bagi mereka yg membacanya.

9. Inisiatif - sedekah:
berikanlah perasaan gembira kpd setiap orang, khususnya kpd mereka2 yg sedang ditimpa kesedihan, dengan senyuman dan ucapan doamu yg tulus.

10. Inisiatif- sedekah:
lemparkanlah senyum kpd orang yg kamu temui, berilah salam kpd orang yg duduk, & bertuturlah dgn ucapan yg baik kerana semuanya adalah sedekah.

11. Inisiatif - sedekah:
jangan biarkan engkau tertidur, melainkan telah engkau ampuni setiap orang yg telah berbuat jelek kpdmu dari mengghibahi, mengadu domba & menzalimimu.

12. Inisaitif- sedekah:
kirimkan mesej ini ke semua kenalanmu. Siapa tahu ada yg mahu mengamalkan. Moga anda pun akan diberi pahala kerananya...

 

Selamat bersedekah...
Renung2kan & Selamat beramal..
 


Sharing is caring..
Caring is loving..





Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi: 

Fai Nardir 
Hp: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com


9 sebab kenapa anda perlu memilih produk Shaklee, bukan brand lain

11:07 AM 0 Comments A+ a-

9 sebab kenapa anda perlu memilih produk Shaklee, bukan brand lain.. 












kerana sebab-sebab inilah Fai masih setia lagi dengan Shaklee, dari 2011 hingga sekarang...

kerana sebab-sebab inilah Fai masih lagi mendapat pasif income yang konsisten walaupun hanya duduk rumah jaga anak...

dan sekarang Fai dah nak masuk 4 tahun sebagai Work At Home Mom (WAHM) dengan Shaklee...
.
Alhamdulillah atas segala kurniaNya...
.
.
.
Koranggg memang wajibbb cuba Shaklee dan rasa sendiri kesannya..
Sekali dah cuba, pasti akan terus jatuh cinta ❤️...

Kerana kekuatan kami adalah pada PRODUK kami. Shaklee adalah SATU-SATUNYA syarikat yang menjalankan KAJIAN SAINTIFIK terhadap setiap vitamin yang dikeluarkan. Produk kami SANGAT BERKUALITI TINGGI, dan TERJAMIN KEBERKESANANNYA... bukan produk cap ayam tau...

Google sahaja testimoni Shaklee, merata-rata testimoni kejayaan Shaklee dalam membantu untuk memperbaiki taraf kesihatan manusia... daripada sakit yang biasa-biasa hingga lah sakit yang kronik.

Fai bersyukur ditemukan dengan produk yang hebat ini. Dan semoga Fai juga dapat membantu ramai orang di luar sana semakin bertambah pulih sakitnya dengan Shaklee...
.
.
Nak cuba Shaklee tapi tak tahu yang mana satu..??

Jangan risau, whatsapp 019-7428120

Fai berbesar hati untuk berkongsi vitamin apa yang sesuai untuk anda, jangan segan nak contact Fai tau.. 😊
.
.
.
Sambil consume Shaklee, sambil nak jana side income 💰💰💰 pun boleh..

✔️ Modal cuma RM79.50 (NO HIDDEN CHARGES)..
✔️ TIDAK PERLU SIMPAN STOCK..
✔️ Customer buat bayaran -> kita order online -> Shaklee yang akan poskan..
✔️ Cukup point, Shaklee akan bayar bonus kat kita setiap 14 haribulan..
✔️ kalau point tak cukup untuk dapat bonus, kita masih boleh dapat untung runcit... 15-20% untuk setiap vitamin..


Semua ini hanya DARI RUMAH...

Best ke best..?? 😍😍😍
.
.
.
Berminat nak jana side income dari rumah dengan Shaklee?

Whatsapp 019-7428120
I'm more than willing to help

5 sebab kenapa ramai ibu jatuh cinta dengan Set Hamil Shaklee??

3:09 PM 0 Comments A+ a-

Kenapa ramai ibu jatuh cinta dengan Set Hamil Shaklee.. Fai sendiri memang sangat-sangat jatuh cinta dengan Set hamil Shaklee ni. Dah gunakan Set Hamil Shaklee ni dari anak pertama hingga anak yang kedua. Alhamdulillah kesihatan sangat baik sepanjang kehamilan... dan untuk yang kedua ni sangat mudah ketika melahirkan. Syukur alhamdulillah....


Sejujurnya ramai yang berpendapat
  • vitamin ini membazir, harini makan esok lusa dah tak nak makan
  • makan sayur dan buah je dah cukup
  • membazir duit


Tapi REALITInya,

sayur dan buah tak tahan lama,contoh:

-buah epal bila dikupas kulit hilang vitamin c, perasan kan epal mudah lebam bila terdedah pada udara.

-sayur bila dimasak hilang zat sebab bahang api.


bila dah berbadan dua ni, pengambilan makanan kita bukan macam dulu. Bila hamil lagi banyak keperluan nutrient dan vitamin diperlukan, jantung juga pam 2 kali ganda tau daripada biasa.


membazir ke beli vitamin ni??
YEE, jatuh hukum membazir kalau dah beli tidak diamalkan, lepas tu merungut sendiri bila doktor marah keperluan zat tak cukup, HB rendah, tekanan darah rendah, dan sebagainya..


Kat sini lah vitamin-vitamin ini memainkan peranan. Pengambilan vitamin ini penting kerana ia berfungsi untuk mencukupkan zat yang diperlukan oleh Ibu hamil.





Kenapa ramai ibu jatuh cinta dengan Set Hamil Shaklee..??
  1. Set LENGKAP sepanjang tempoh kehamilan
  2. Majoriti customer berikan FEEDBACK yang sangat POSITIF dengan Set Hamil Shaklee  – rasa lebih energetic, tiada rasa sakit2 pinggang, tiada masalah kaki krem, tiada masalah sembelit, bacaan HB cantik
  3. Boleh diteruskan sewaktu pantang – cuma perlu tambah dengan suplemen zinc complex  dan alfalfa.
  4. Set yang berbaloi – sangat sesuai untuk anda yang merancang nak FULLY BREASTFEED BABY
  5. Boleh dikongsi bersama dengan suami anda





Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:


Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Promosi Hari Guru

3:07 PM 0 Comments A+ a-

Selamat Hari Guru
 📚📔📒📑📓📕📖 
kepada semua insan yang bergelar guru. 


SPECIAL OFFER sempena Hari Guru.. 
Sah sehingga 17 Mei sahaja..
😊😊😊

 


B Complex - sebagai anti stress, takde lah cikgu asyik nak meroyan je dgn murid2, boleh la cikgu2 nak kawal rasa marah tu.. Hihihi.. 
.
Ostematrix - menghilangkan rasa penat seharian. Almaklum lah, cikgu ni kerjanya sampai ke rumah pun tak habis. Telan je ostematrix sebelum tidur. InshaaAllah bangun pagi segar bugar walaupun tidur cuma 4-5 jam sehari..
.
.
Eh, promosi ni bukan utk cikgu je tau.. Yg bukan cikgu pun boleh dapatkan harga promosi ni..
Tapiiii sah sehingga 17 Mei sahaja kerana ianya sempena Hari Guru...







Pertanyaan atau pembelian,

Fai Nardir
KEY COORDINATOR JUN'16 (8pt)
Email: nnurfairuz@gmail.com

Rahsia keintiman suami isteri...

1:21 PM 1 Comments A+ a-

Alfalfa ni selain daripada boleh merawat keputihan ia juga mengandungi phytoestrogens yang menyebabkan ia mampu berfungsi seperti Kacip Fatimah, dan seterusnya membantu dalam menghangatkan kembali hubungan” suami isteri (enhance libido) seperti malam pertama..

Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu dalam pembesaran payudara...


Meh baca sikit bagaimana Alfalfa Complex membantu hubungan keintiman suami isteri :
.
❤️ Mengandungi phytoestrogens yang menyebabkan ia mempunyai khasiat seperti kacip fatimah untuk merapatkan bahagian intim wanita.
❤️ Membantu meningkatkan libido.
❤️ Meningkatkan keinginan untuk bersama.
❤️ Membantu mengurangkan masalah keputihan.
❤️ Merawat masalah kekeringan vagina.


Dah faham kan..?? 

Nak terang lebih lanjut rasanya tak perlu kot. Sendiri boleh paham kan... Hihi... Fai segan sebenarnya nak bagitahu pasal benda ni. Tapi tetap nak bagitahu jugak untuk kebahagiaan rumah tangga kita bersama...dan Fai still nak share juga testimoni-testimoni 18sx ni.. Niat Fai untuk membantu...

Daripada korang ambil ubat yang konon boleh bagi kesan serta merta. Tapi side effectnya kita tak tahu... Kebanyakan produk yang beri kesan serta merta ni mengandungi bahan kimia yang tidak dibenarkan dan boleh megakibatkan kegagalan organ dalam badan. Ngeriiii tau...

Lebih baik korang ambil Alfalfa Shaklee ni. Memang dah TERRJAMIN KUALITI dan KEBERKESANANNYA... Ni bukan saja-saja cakap tau, tapi Shaklee ada KAJIAN SAINTIFIKNYA terhadap Alfalfa ni, bukan sebarangan produk. 



Semoga perkongsian TESTIMONI ini bermanfaat untuk korang...





















 



Testimoni-testimoni kat atas ini adalah KISAH BENAR, bukan rekaan. Yang dah cuba Alfalfa, memang akui keberkesanannya. Nak tahu sejauh mana keberkesanan Alfalfa ni... kenalah cuba. Hihihi...




Bukan setakat ini je tau.. Malah alfalfa juga banyakkk lagi khasial lain...


Apa khasiat-khasiat Alfalfa? 

Melegakan sakit sendi dan sakit belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
Mengurangkan symptom PMS (untuk wanita).
Merawat arthritis Membantu mengatasi masalah allergi dan eczema (jika bayi eczema, ibu boleh amalkan Alfalfa & khasiatnya bayi dapat melalui susu ibu).
Mengatasi masalah asthma.
Mencuci usus untuk tujuan membuang toksin (detox).
Mencuci buah pinggang & merawat kencing kotor.
Meneutralkan asid dalam badan.
Merawat masalah keputihan (untuk wanita).
Sebagai kacip fatimah bertindak sebagai ‘perapat’ untuk mengembalikan hubungan hangat suami isteri (untuk wanita).
Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
Melancarkan system penghadaman & pencernaan.
Meningkatkan stamina para suami.
Sebagai pelawas & mengatasi masalah sembelit.
Membuang angin dalam badan.
Paling terkenal adalah sebagai milk-booster membantu ibu lancarkan penyusuan & tambah susu badan.


Sebab itulah Alfalfa ni dikatakan Raja Segala Tumbuhan. Setiap ciptaan Allah itu memang ada fungsi masing-masing kan. Dan Alfalfa ini Allah ciptakan sebagai tumbuhan yang tersangat banyak khasiatnya agar dapat dimanfaatkan oleh kita semua.





Sharing is caring..
Caring is loving..



Fai Nardir
Email: nnurfairuz@gmail.com

Kenapa ibu yang mengandung,bila dah bersalin.. mereka biasanya akan mengalami masalah lupa yang maha dahsyat??

9:00 AM 0 Comments A+ a-

Kenapa ibu yang mengandung,bila dah bersalin.. mereka biasanya akan mengalami masalah lupa yang maha dahsyat?? Soalan femess di kalangan para ibu. Hihi... Majoritinya memang akan mengalami masalah lupa. Padahal baru je sekejap pegang benda alah tu, bila suami tanya KUNCI kereta tadi awak letak kat mana? Terusss kepala otak ni rasa blur... Kosong... Kan kan...

 

Kenapa ibu yang mengandung,bila dah bersalin.. mereka biasanya akan mengalami masalah lupa yang maha dahsyat??


 
Urat putus..???

Tahu tak semasa mengandung, kolin dari badan ibu akan disalurkan kepada bayi. Begitu juga semasa menyusukan anak. Kolin ni penting untuk sel-sel otak kita ni nak bersambung. Tak cukup kolin, sel otak lambat sikit nak bersambung... Jadinya.. Respon pun slow sikit la..

Kolin juga sangat penting untuk berkembangan otak dan emosi anak yang dikandung dan disusukan. Mengikut Journal of Pediatrics, bayi yang tak dapat kolin yang cukup semasa otaknya sedang berkembang, ia boleh mengganggu perkembangan intelek, memory dan juga emosi, secara kekal.

 
Oleh itu, ibu-ibu sila dapatkan bekalan kolin secukupnya ok! 





Mana nak dapat kolin ni..??

Daripada Lecithin Shaklee.. Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa lesitin amat penting dalam pemakanan kerana ia merupakan sumber fosfolipid yang terdiri daripada kolina dan inositol, iaitu komponen utama membran sel dalam setiap organisma hidup yang berfungsi untuk mengawal aliran nutrien ke dalam dan keluar dari sel.

Lesitin juga akan ditukarkan kepada asetilkolina yang diperlukan untuk memelihara kesihatan tubuh.
  • Setiap sajian membekalkan 3.1g lesitin, yang mengandungi 468mg fosfatidilkolina dan 282mg fosfatidilinositol
  • Dirumus daripada sumber semula jadi iaitu kacang soya





Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:


Fai Nardir
KEY COORDINATOR JUN'16 (8 points)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

5 sebab ibu yang sedang berpantang perlukan Alfalfa...

4:47 PM 0 Comments A+ a-

Masih dalam mood berpantang lagi.. Baru 27 hari berpantang. Jadinya, entri pun masih berkisar tentang berpantang lah. Hihi… Masa pantangkan Adam dulu, Fai takut-takut nak makan Alfalfa. Lepas seminggu baru Fai makan Alfalfa. Tapi berpantang kali ni, hari kedua je Fai dah makan Alfalfa 10biji sehari. Hari ke-4, Fai tambah dose Alfalfa ke 15 biji sehari. Korang jangan ikut ye, kena dapatkan consultation daripada distributor Shaklee korang sebelum nak ambil vitamin overdose ni. Hehehe…





Banyakkk tau khasiat Alfalfa untuk ibu yang berpantang.. Meh sini Fai nak share..


1. Melegakan sakit belakang, sakit sendi dan sakit badan selepas bersalin.

Biasa kita dengar orang tua cakap bila dah bersalin ni “banyak urat putus”…  Haa, tu yang jadi letih lesu satu badan. Rasa badan lemah je tak bermaya. Kadang nak berjalan pun rasa tak larat. Alfalfa ni ‘panas’ tau. Secara tak langsung ia membantu untuk kembalikan kecergasan fizikal selepas bersalin. Bantu melegakan sakit belakang, sakit sendi dan sakit badan selepas bersalin.


2.  Buang angin dalam badan. 

Kebiasaannya, ibu yang tengah berpantang ni memang banyak angin. Fai kalau mak bidan tengah urut, memang asyik sendawa je lah jawabnya. Hihi… Ada juga mak bidan yang cakap kalau badan banyak angin ni “urat keras”. Alfalfa salah satu fungsinya ialah detoks – buang toksin dalam darah dan juga bantu buang angin berlebihan selepas bersalin. Tak percaya boleh tanya orang yang dah cuba Alfalfa. Feedback yang biasa, “asyik kentut2 ja…”, “baby pun selalu kentut…”
Macam Fai, lepas makan Alfalfa ni takde pula asyik kentut. Agaknya sebab urat dah lembut kot. Hihi… Tapi baby Muhammad yang banyak kentut. Kuat pula tu bunyinya.. Hihi…


3. Membantu melegakan masalah sembelit (perkara yang paling ditakuti oleh ibu yang sedang berpantang)

Alfalfa bantu proses pencernaan jadi smooth. Jadi senanglah nak membuang. Alhamdulillah Fai tiada masalah untuk membuang ni. Sehari lepas bersalin memang dah membuang. Pernah juga dengar ada yang lepas 5 hari berpantang baru membuang. Ya allah, tak dapat nak bayangkan betapa seksanya ibu tersebut.. Mesti rasa perut sebu dan tak sedap je kan… Lagi ngeri kalau luka jahitan tu teruk. Mesti rasa ngilu dan takut nak membuang.


4. Milk booster

Masa tengah berpantang ni lah masa yang sesuai untuk ibu-ibu menyusu start buat stock EBM. Alfalfa ialah milk booster terbaik. Tapi ingat ya, wajib penuhi 3 konsep asas penyusuan – kerap kosongkan breast, minum air masak 3 liter sehari dan rileks (jangan stress)… If korang ada ambil mana-mana supplement untuk tambah susu sekalipun, tapi tiada ada usaha oleh si puan punya badan, jangan pelik kalau susu tak banyak. Hihi… Suplemen ni cuma sebagai support je tau. Tiada usaha, apa yang nak disupport. Sikit usaha, sikit je la supportnya. Dan banyak usaha, berganda-ganda support oleh milk booster. Pilihan di tangan kita… (>___<)





5. Sebagai jamu moden

Bila dah bersalin, akan berlakulah perubahan fizikal seorang wanita. Geleber sana-sini. Perut buncit, stretch mark.. Sebab tu kena pakai bengkung, bertungku, berparam.. jaga makan... InshaaAllah badan kita akan jadi macam anak dara semula kalau rajin dan kena caranya...

Tapi tuuu, kat bawah tuuu… Kalau nak sihat, nak suami bertambah sayang.. kenalah ambil Alfalfa. Sebab fungsi penting Alfalfa untuk ibu selepas bersalin (ibu yang sedang berpantang) ialah sebagai jamu moden dan kacip fatimah moden. Alfalfa boleh membantu dalam menghilangkan keputihan, merapatkan kembali yang dah longgar, menghapuskan bau kurang menyenangkan dan menghilangkan rasa sakit waktu bersama suami. Maaf, Fai segan sebenarnya nak cerita pasal ni. Tapi niat untuk sharing demi kebahagiaan rumahtangga…





Apa kata mereka yang dah mencuba Alfalfa:



 






Fai Nardir 
KEY COORDINATOR JUN'16 (8 points) 
Contact No: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com

Alternatif merawat eczema daripada terus merebak dan menjadi kronik

2:55 PM 0 Comments A+ a-

Jumaat lepas ada seorang customer call Fai bertanyakan tentang Set Eczema Shaklee. Beliau mengidap eczema sudah hampir 5 tahun, dan katanya dah cuba macam-macam produk organik. Bila guna produk tu, memang kurang..tapi eczema tersebut akan muncul semula. Beliau ingin ikhtiar dengan Shaklee pula. InshaaAllah dengan izinNya, Shaklee dapat membantu dalam  mengurangkan masalah eczemanya daripada merebak dan menjadi lebih teruk...

 


Kalau korang nak tahu... Menurut pakar kulit, eczema tak dapat disembuhkan sepenuhnya namun dapat dikawal supaya tidak terus merebak dan menjadi kronik. Dah ambil suplement, makan pun kena jaga ya. Makan makanan yang seimbang dan elakkan makanan yang boleh menyebabkan kegatalan dan alahan seperti makanan laut.



Ok, meh Fai listkan Set Eczema yang sesuai untuk setiap peringkat umur..


Bayi Berusia Kurang Dari 1 Tahun

Untuk para ibu yang menyusu anak yang mengidap eczema, anda disyorkan untuk mengambil ESP (Soy Protein Isolate) dan Omega Guard. Ianya akan disalurkan menerusi penyusuan susu ibu kepada anak. Di samping itu, ibu pun mendapat khasiatnya.
Krim Herbal Blend boleh disapukan untuk bayi yang mengalami ekzema kering bagi mengurangkan rasa gatal dan pedih.
Sekiranya ada luka-luka pada kulit boleh dirawat dengan menyapu Vitamin E pada bahagian luka.


Kanak-Kanak Berusia 1 Tahun Ke Atas

Bagi mengawal dan merawat eczema, kanak-kanak setahun ke atas boleh ambil Omega Guard.
Omega Guard menguatkan membran sel, mencegah radang kulit dan mengurangkan kegatalan.
Boleh juga ambil Mealshake yang kaya dengan multivitamin untuk tisu kulit dan hilangkan parut.
Kombinasi Krim Herbal Blend dan Vitamin E untuk rawatan luka akibat eczema.



 

Remaja dan dewasa

Apabila eczema menyerang sel kulit akan rosak. Justeru, pengambilan ESP membantu penghasilan sel kulit yang sihat, anjal dan gebu.
Vitamin E atau GLA Complex (dalam GLA juga ada vitamin E) berkhasiat merawat kulit yang rosak dan juga dapat membantu memudarkan parut dengan berkesan. Vitamin E Shaklee mengandungi ekstrak biji anggur yang mempercepat proses membaikpulih kulit dan juga mempertingkat sistem imunisasi melawan eczema.
Omega Guard berfungsi mengekalkan kulit dalam keadaan lembap. Pesakit eczema mempunyai kulit yang sangat sensitif. Omega Guard mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan.
ESP dan Omega Guard memastikan supaya ekzema tidak merebak dan merawat kulit dari dalam.
Krim Herbal Blend adalah herba semulajadi untuk melegakan gatal dan pedih akibat luka ekzema.







Testimoni Set Eczema Shaklee


 


 





Sebarang info dan pertanyaan lain, feel free to contact Fai ya...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR SHAKLEE JUN'16 (8pt)
Email: nnurfairuz@gmail.com





Vivix tak tipu kerana kualitinya TERBAIK

9:27 AM 0 Comments A+ a-

VIVIX tidak tipu kerana KUALITINYA TERBAIK... kenapa Fai tulis macam tu, kerana kandungan Vivix itu sendiri memang yang terbaik. 






"Resveratrol is able to limit the spread of cancer cells and trigger the process of cancer cell death (apoptosis)."

Daripada ujian klinikal, Vivix adalah 13kali ganda lebih berkesan daripada Resveratrol sahaja. 


Resveratrol adalah ANTIOKSIDAN yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan. Satu kajian membuktikan kejayaan resveratrol MENYEKAT PEMBAHAGIAN SEL-SEL KANSER DI PERINGKAT SELULAR.






Alhamdulillah, sesiapa yang KONSISTEN VIVIX

InshaAllah, akan dapat kesannya 

Badan kita adalah apa yang kita makan

Makan sihat, dapat sihat
Makan baik, dapat baik
Makan VIVIX, dapat cantik

Cantik dari segi kesihatan..nikmat berharga kurniaan Allah swt





Sempena hari ibu pada hari ini, ada tawaran Vivix Harga Istimewa untuk anda yang membeli dengan Fai.. Harga kasih sayang dari Fai, untuk anda hadiahkan buat ibu tersayang...



HAPPY MOTHERS DAY 













Fai Nardir 
KEY COORDINATOR JUN'16 (8 points) 
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com