Pengalaman manis berpantang kali kedua..

3:53 PM 0 Comments A+ a-


Bersalin kali ni memang Fai dah decide nak berpantang sendiri sebab kesian husband sorang-sorang kat rumah. Alhamdulillah, dipermudahkan segala urusan. Hari ke-8 berpantang Fai dah balik JB..

Berpantang kali ni memang tak sama dengan yang dulu. Hari pertama lepas bersalin, Fai terusss telan vitamin. Pagi tu minum ESP 4 sudu, ambil dengan Ostematrix 6 biji. Lepas sarapan makan Vitalea 4 biji, dengan Vitamin C 3 biji. Memang Fai dah pack siap-siap masuk dalam pill box. Masa Adam dulu, ilmu masih cetek. Fai takuttt nak terus makan vitamin sebab takut efek kuning kat Adam... 😔 Alhamdulillah hari pertama Fai dah boleh jalan sendiri ke toilet. 





Keluar hospital, Fai tak terus balik Kluang tapi Fai balik rumah dulu. Kebetulan ibu dengan ayah memang ambil cuti dan ada kat rumah Fai. Hari Jumaat, hari ke-3 berpantang baru balik Kluang.  Adik-adik pun perasan Fai bersalin kali ni lain macam sikit, diorang cakap muka Fai makin berseri-seri lepas bersalin (kembang semangkuk jap, hihi).. Alhamdulillah... 

Hari ke-4 berpantang, Nenek dengan makcik pakcik sebelah ibu datang tengok baby. Diorang semua pelik, katanya Fai tak macam orang dalam pantang. Nampak sihat.. Alhamdulillah, syukur. Walaupun belum berurut lagi, tapi Fai sendiri rasa badan sihat. Memang lain sangat kalau nak dibandingkan masa Adam dulu. Fai yakin semua ni berkat konsisten dengan Shaklee sejak dari pregnant lagi. Tapi semua ni juga terjadi dengan izinNya... Terima kasih Ya Allah...

Hari ke-5 baru Fai berpilis dan berparam. Terasa badan semakin sihat. Ringan rasa badan lepas berurut. Fai cuma berurut 3 hari je. Hari ke-8, dah balik JB berpantang sendiri...



Otw ke HSA, follow up baby




Syukur diperkenankan doa Fai, dan doa husband. Dimudahkan bersalin dan dimudahkan sewaktu berpantang. 









FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUNE'16 (8pt)
I'm more than willing to help
Email: nnurfairuz@gmail.com

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)