Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Monday, March 21, 2016

Vitamin untuk ibu hamil. Takuttt bila HB rendah, sebab efeknya kepada ibu dan bayi...

Vitamin untuk ibu hamil. Kalau tanya Fai, apa yang Fai consume... Shaklee la jawapannya. Dari pregnantkan Adam lagi Fai dah consume Shaklee. Alhamdulilah kesihatan Fai berada di tahap yang sangat memuaskan, perkembangan baby pun ok. 

Trimester ketiga Fai dah mula ambil Vitalea "overdose". Vitalea ni untuk mantain bacaan HB.. Masa kita pregnant, bacaan HB sangat2 penting tau. Kalau kurang daripada paras yang ditetapkan memang nurse akan bising. Sebab Semasa hamil keperluan zat besi meningkat berikutan jumlah darah dalam badan si ibu bertambah sehingga 50% dari biasa. Zat besi penting untuk pembinaan haemoglobin. Haemoglobin ni pula PENTING kerana ia merupakan pengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan dan SANGAT DIPERLUKAN OLEH BAYI yang sedang membesar dalam rahim si ibu.


Kesan HB rendah kepada ibu:
  1. Mudah mendapat jangkitan.
  2. Jika berlaku pendarahan keadaan akan lebih mudarat.
  3. Mudah mendapat penyakit lemah jantung.
  4. Kematian si ibu ketika melahirkan

Kesan HB rebdah kepada bayi:
  1. Keguguran
  2. Pembesaran janin terbantut
  3. Anak lahir tidak cukup bulan
  4. Anak lahir kurang berat badan
  5. Anak mati dalam perut

Vitalea 3 biji + Vitamin C 2 biji, Fai ambil 2 kali sehari sebab dah nk masuk 37 weeks... 😊😊😊 


FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015