Petua dan Doa Mudah Bersalin

9:02 PM 1 Comments A+ a-

Fai nak share antara petua yang Fai amalkan sewaktu pregnantkan Adam dulu, dan Fai masih amalkan untuk pregnant kali kedua ni.. Petua mudah bersalin ni mak angkat Fai nak bagi.

Mak angkat Fai pesan kalau nak makan nasi gunakan pinggan yang besar nanti senang bersalin. Dua pinggan bawah ni memang Fai selalu gunakan untuk makan. Hihi..










Antara zikir yang Fai amalkan pula adalah zikir Nabi Yunus..






Doa ni pula Fai baru jumpa, inshaaAllah mula amalkan mulai hari ni. 








Yang paling penting, sebelum ke labor room tu minta maaf dengan suami. Minta suami maafkan segala salah silap kita, jangan ada sekelumit pun rasa terguris di hatinya.. Minta maaf dengan mak ayah.. Minta maaf dengan adik beradik.. Minta maaf dengan orang sekeliling... Sakit bersalin ni memang sakit sebab nak hapuskan dosa-dosa kita. Alhamdulillah dipermudahkan masa bersalinkan Adam dulu. Walaupun 5 jam Fai lalui contraction tapi Fai bersyukur sangattt sebab semuanya dipermudahkan... Memang ada yang lagi cepat dari tu, ada yang 15 minit je baby dah keluar. Yang penting, baby selamat, ibu pun selamat... Walaupun sakit contraction tu maha hebattt, tapi rasa sakit tu automatik akan terusss hilang bila dah dengar tangisan baby, bila nurse letak baby atas badan kita. Kenangan terindah yang tak boleh dilupakan oleh semua ibu-ibu...







FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)

1 comments:

Write comments
babYpose
AUTHOR
March 17, 2016 at 9:48 PM delete

Good info Fai, saya berselawat, lama juga dalam labour, syukur bila lihat baby kan..

Reply
avatar