Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Wednesday, March 16, 2016

Anda suka minum soya..?? Bagus tau... Ketahui 6 manfaat soya yang anda akan perolehi...

Soya..?? Memang sangat sinonim dengan kita. Betul ke betul..?? Lebih - lebih lagi kalau bulan Ramadhan. Kalau pergi bazar Ramadhan tu, memang terliur la tengok air soya sejuk ataupun tauhu fa. Sedappp kan..?? Hihihi... Anda suka minum soya?? Bagus tau... Ketahui 6 manfaat soya yang anda akan perolehi jika selalu mengamalkannya...


Antara kebaikkan soya kepada tubuh badan kita ialah:

1. Soya dapat membantu mengurangkan kadar kolestrol LDL (kolestrol jahat) dalam tubuh badan kita

2. Soya dapat membantu mengurangkan risiko osteoporosis dalam wanita yang berada di tahap menopause.

3. Soya dapat membantu mengurangkan risiko mendapat prostate cancer di kalangan lelaki.

4. Soya juga dapat membantu mengawal paras gula dalam badan bagi pesakit diabetes.

5. Soya dapat mengurangkan kadar risiko mendapat kanser payudara dan ini dibuktikan dari research yang menunjukkan kadar kanser payudara bagi rakyat asia lebih rendah dan asia terkenal dengan pengambilan soya.

6. Soya dapat membantu meningkatkan keanjalan kulit dan membantu penghasilan collagen dalam kulit.


Credit: FB Zaim Pakar Vitamin AndaTAPI.....Perlu berhati-hati dengan soya yang anda ambil.. Pastikan ianya SOYA ASLI tau..!! 

Kerana hampir 80% soya di dunia ini telah diubah secara genetik. Bermaksud, soya tersebut telah disuntik dengan hormon tumbesaran agar cepat membesar agar pihak syarikat boleh dapatkan keuntungan dengan lebih cepat.. 


Nak minum soya, pastikan ianya soya yang TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK (Non-Gmo). Bahasa mudahnya soya yang tidak disuntik dengan hormon pembesaran, soya yang tumbuh secara SEMULAJADI, tanpa menggunakan racun bahan kimia. 

Alhamdulillah soya yang Fai ambil DIJAMIN 100% SEMULAJADI kerana ianya DIHASILKAN di bawah Program Pemeliharaan Identiti (IPP) Bermaksud, kesemua soya yang digunakan DIPANTAU KETAT dari proses penanaman sehingga ke pemprosesan untuk dijadikan serbuk... TIADA SUNTIKAN HORMON dan TIADA RACUN DARIPADA BAHAN KIMIA...
FAI NARDIR
KEY COORDINATOR JUN'16
Email: nnurfairuz@gmail.com

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015