Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Monday, October 26, 2015

Zikir dan Tips Istimewa bacaan surah untuk Ibu Hamil

Dulu masa pregnantkan Adam, Fai tak tahu pun tentang zikir ni. Sebenarnyatak semestinya zikir ni je yang kita boleh amalkan, banyakkk lagi amalan-amalan lain untuk ibu yang sedang hamil. Fai share antara zikir yang boleh diamalkan oleh ibu yang sedang hamil. Perkongsian ni dari facebook Biskut Jagung. Mudah-mudahan dengan izinNya kita dan baby diberikn kesihatan yang terbaik sepanjang tempoh 9 bulan kehamilan.Kalau kita google, memang banyakkk amalan-amalan yang boleh diamalkan oleh ibu hamil. Yang biasa kita dengar adalah bacaan Surah Yusuf, Surah Luqman dan Surah Maryam. Tapi kalau nak baca semuaaa surah tu sekaligus setiap hari memang tak larat kan? Fai sendiri pun tak terlarat nak baca semuaaa sekaligus. Jangan katakan semua, nak habiskan satu surah sehari pun tak larat... Fai nak share satu tips dari mentor Fai..


Beliau bagitahu:

TRIMESTER PERTAMA - baca SurahYusuf, sebab time ni tengah bina paras rupa so anak tu nanti comel dan hensem 😊

TRIMESTER KEDUA - baca Surah Luqman, sebab tengah bina sel otak jadi pandai macam Luqman.

TRIMESTER KETIGA - baca Surah Maryam untuk memudahkan bersalin.Semoga tips ini bermanfaat untuk anda juga 😊 😊 😊Fai Nardir
I'm more than willing to help

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015