Omega Guard Shaklee - minyak ikan TERBAIK dari Sumber SEMULAJADI untuk si manja

Apabila memilih supplement minyak ikan untuk Si Manja anda, pilihlah yang TERBAIK dan SEMULAJADI. Omega Guard Shaklee adaLah SATU-SATUNYA minyak ikan TERBAIK daripada Sumber SEMULAJADI. Contoh Omega – 3 ialah seperti EPA (Eicosapentanoic asid) dan DHA (Docosahexanoic asid). Jika dilihat pada label pemakanan, kita akan lebih mudah mendapati kandungan DHA terutamanya pada produk susu kanak-kanak. Hal ini kerana kandungan berkenaan amat penting dalam pembentukan otak kanak-kanak. 

Omega - 3 dan 6 juga turut menghasilkan sejenis bahan kimia yang dikenali sebagai eicosanoids. Antara salah satu bahan yang terdapat di dalam kumpulan eicosanoids adalah prostaglandins. Prostaglandins adalah bahan yang amat penting kepada badan manusia. Di dalam buku “Omega 3 oils – A practical guide” turut menyediakan maklumat penting mengenai peranan prostaglandins antaranya seperti:

❤️ Sistem imun badan –terutamanya di dalam tindak balas alergik.
❤️ Sistem pencernaan – mengawalatur sistem pencernaan perut.
❤️ Membaik pulih sel – pembentukan sel-sel baru.
❤️ Suhu badan – memastikan suhu badan manusia normal.
❤️ Tekanan bendalir – pada bahagian mata dan telinga.

Kesimpulanya, untuk perkembangan kanak-kanak yang optimum, ibu bapa perlu menggalakkan anak-anak mengambil makanan dari pelbagai sumber makanan demi mendapat khasiat yang seimbang. Cth makanan yg kaya dgn Omega 3 adalah minyak soya, ikan jenis laut dalam, minyak ikan kod, telur ayam (kaya dgn omega 3), kekacang... Akan tetapi, masalah kekurangan Omega 3 dlm diet harian boleh dibantu dgn pengambilan supplemen Omega yg lengkap dgn DHA dan EPA.

Berhati-hatilah memilih minyak ikan omega 3 di luar sana kerana kemungkinan tahap merkuri tinggi dan kualiti serta keberkesanannya belum tentu terjamin. 


Fai Nardir
I'm more than willing to help

You Might Also Like

0 comments