Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Thursday, October 22, 2015

Adakah Vitamin E anda selamat untuk diambil?

Berhati-hati dalam memlih supplement vitamin E. Pastikan vitamin E yang anda ambil adalah vitamin E SEMULAJADI.

PERBEZAAN VITAMIN E SHAKLEE
Dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dgn vitamin E.

Menggunakan vitamin E asli (d-alfa tocophero) bukan sintetik 
(l-alfa) >> boleh tengok pada label botol vitamin E Shaklee

Vitamin E yang paling lengkap di pasaran kerana mengandungi  10mg unsur SELENIUM semulajadi yang membantu tubuh kita untuk menyerap vitamin E dengan lebih effisien, memelihara membran sel, sel darah merah dan memelihara tisu-tisu otot.


credit googleVitamin E Shaklee adalah antioksidan yg kuat. 1 kapsul vitamin E Shaklee = 400iu vitamin E... iaitu bersamaan
  • 40 hidangan (setiap hidangan 1 auns) buah badam semulajadi
  • 28 hidangan (setiap hidangan 2 sudu makan) minyak bunga merah
  • 24 hidangan (setiap hidangan 1 sud makan) mayonis


Di dalam buku "Prescription For Longevity" yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat diskusi mengenai keselamatan vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih daripada 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan vitamin E. Kajian bertahun-tahun oleh University Havard keatas lelaki dan wanita MEMBUKTIKAN Vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3200IU.


Pilihlah vitamin E semulajadi (>___<)Fai Nardir
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015