PERBEZAAN Alfalfa Complex Shaklee berbanding Alfalfa lain yang berada di pasaran

Alfalfa Complex Shaklee merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. 

Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. 

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. 

Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.


 Setiap tablet alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.
Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama : 


Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan. 

Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit. 

Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. 

Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor. 

Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit 

Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitanAntara kelebihan dan khasiat lain Alfalfa Shaklee/Alfalfa Complex Shaklee untuk lelaki dan wanita:

Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
Bagus untuk ALERGI dan EKZEMA
Merawat ATHMA
Mencuci usus bagi MEMBUANG TOKSIK
Mencuci buah pinggang dan MERAWAT KENCING KOTOR
MENEUTRALKAN ASID DALAM BADAN
Merawat masalah KEPUTIHAN pada wanita (untuk wanita).
Membesar dan MENEGANGKAN PAYUDARA (untuk wanita).
Bertindak seperti KACIP FATIMAH kepada para isteri (untuk wanita).
MEMULIHKAN URAT SELEPAS BERSALIN (untuk wanita).
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
Meningkatkan stamina seorang suami
Melegakan sembelit
MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN
MILK BOOSTER


Korang Tau Tak?
10 biji Alfalfa menyediakan khasiat menyamai SEGELAS SUSU
Jadi, tiada lagi alasan untuk anda tidak mengambil "susu" setiap hariFai Nardir
I'm more than willing to help


You Might Also Like

0 comments