Set Menyusu Palinggg Hotttt...COD sekitar Pasir Gudang...

11:40 PM 0 Comments A+ a-

Set Menyusu Shakleee, Set Breastfeeding Shaklee ni memang antara set yang palinggg hotttt di Cerita Cinta Fai. Majoriti customer yang order set menyusu Shaklee ni di sekitar Pasir Gudang. Setiap hari ada je permintaan untuk set ni.. Alhamdulillah..... syukur ramai ibu-ibu di luar sana yang mempunyai kesedaran yang tinggi untuk FULLY BF baby mereka sehingga 2 tahun dan untuk berikan yang TERBAIK untuk si manja..

Dulu masa Adam baby, Fai masih kerja. Masa tu Fai cuti bersalin tak lama, dapat la duduk rumah sampai hari yg ke-51.. Hari ke-52 dah start kerja. Benda yg Fai paling risau >>> TAKUT STOCK SUSU TAK CUKUP untuk Adam. Memang Fai risau sangat2. Masa dalam pantang, ada juga pam. Tapi sekali pam cuma dapat dalam 3-4oz jer. Sehari Fai cuma boleh pam 2 kali, sebab baby lebih banyak direct feed. Dulau tak cukup ilmu penyusuan, Fai tak pam konsisten 2-3 jam sekali, Fai tak bangun malam untuk power pumping. So memang Fai tak dapat nak kumpul stock sangat masa dalam lantang. Apa taknya, kadang-kadang sehari cuma pam sekali jer.. Dalam masa pantang ni, Fai dapat la juga kumpul 36oz stock susu. Orang putih cakap BETTER LATE THAN NEVER, yang dah lepas Fai jadikan sebagai pengajaran. Apa pun Fai bersyukur Adam dah GRAD >>> FULLY BF SEHINGGA 2 Tahun. Syukur Alhamdulillah..... 


Antara yg Fai amalkan:

>> Minum air masak 3 liter sehari.
Sejak menyusukan Adam ni, air masak memang jadi bestfriend Fai.. Tekak ni asyik rasa kering jer. Sehari memang Fai pastikan cukup minum 3 liter air masak...

>> Kerap kosongkan breast.
Bila kat rumah, memang direct feed jer.. Adam ni menyusu tak ikut timing, ikut suka hati dia jer. Haha... Bila kat ofis, Fai akan pam 3x sehari dan sesi pam tu sama setiap hari, 10.00am, 1.00pm, 4.00pm

>> Pengambilan suplement.
Fai memang ambil SET BREASTFEEDING SHAKLEE sebab Fai nak Adam dapat khasiat sepenuhnya dari susu ibu. Alhamdulillah, Adam membesar dengan sihat. 

>> Elak stress.
Ibu menyusu memang tak boleh stress. Susu akan kurang. Dulu masa bekerja, sebelum pam Fai akan kosongkan minda dan tarik nafas dalam-dalam dan bayangkan perkara yang indah-indah. Kadang2 LDR sampai 2x.. Memang rasa puas sangat2...






Fai seronok berkongsi kisah dan perjalanan penyusuan Fai dengan sesiapa sahaja. Feel free to ask ya.. I'm more than willing to help...






FAI NARDIR
YOUR TRUSTED SID
Email: nnurfairuz@gmail.com

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)