4 Sekawan yang wajibbb dimiliki oleh semua para Suri Rumah...

4:55 PM 0 Comments A+ a-

Yang mana masih belum tahu, Shaklee juga ada bahan pencuci ya. Bukan hanya vitamin je tau. Set pencuci Shaklee dikenali dengan Set Get Clean.. Set ini WAJIB dimiliki oleh semuaaa para suri rumah. Kenapa Fai kata ianya wajibbb?? Meh baca ini...



1.Basic H Shaklee

Memang menjimatkan iaiatu dengan kepekatan 473ml (16auns) mampu untuk digunakan untuk:


1. Menanggalkan minyak Gris pada permukaan yang telah dibersihkan. (Husband selalu guna Basic H ni untuk cuci enjin kereta. Katanya senang betul kesan minyak nak hilang)

2. Untuk kegunaan membasuh. (Fai suka guna untuk basuh toilet. Sambil main biuh dengan Adam. Hihi..)

3. Mencuci dinding-dinding, tingkap, cermin- cermin. (Paling bestttt untuk lap bahagian dapur yang berminyak lepas masak. Sekali lap je semuaaa kesan minyak tu hilang)

4. Menghilangkan habuk-habuk pada perabot-perabot rumah.

5. Boleh digunakan untuk mop lantai dan memang tidak berlekit dan tidak perlu dibilas. (Ini palingggg besttt. Senang kerja. Sekali mop je, dah bersihhhh. Tak perlu nak bilas lagi...)

Sebenarnya banyakkkkk lagi kegunaan Basic H ni.. Ada 1001 cara lain lagi. InshaaAllah Fai akan kongsikan pada entri lain pula.



2.Hand Dish Wash Concentrate Shaklee

Pencuci pinggan mangkuk. Cuma tuangkan setitik Hand Dish Wash ke atas span, cukup untuk menghilNgkan kesan minyak. Palinggg best, ianya mudah untuk menyahkan bau pada bekas makanan kita. Kalau bekas blender ada bau lada, Fai rendamkan dalam setengah jam dengan beberepa titis Hand Fish Wash ini, memang bau lada tu akan hilang. Botol air yang dah lama tak digunakan biasanya akan ada bau yang tak best kan? Titiskan je 1-2 titik Hand Dish Wash dan gosokkan pada permukaan botol yang berbau tu. Memang bau tu terusss hilang... Yang membezakan Hand Dish Wash ini dengan pencuci pinggan mangkuk yang lain adalah permukaan kulit tangan tidak kasar kerana tiada bahan kimia iaitu menggunakan sumber tumbuh- tumbuhan.


3.Fresh Laundry Concentrate Powder Shaklee

Formula enzim nya yang semulajadi memang membantu pakaian yang dibasuh lebih bersih dan tiada bau hapak. Dan memang menjimatkan. Dengan satu kotak mampu membuat basuhan hingga 88 basuhan.

Selain itu, dirumus untuk bantu cegah pencelup dalam pakaian berwarna dari memindahkan warna ke pakaian yang lain.

Yang Fai perasan, baju yang dibasuh dengan Fresh Laundry ni memang tidak langsung meninggalkan BAU HAPAK. Pernah sekali, Fai dah siap basuh baju tapi terrrlupa nak sidai. Keesokkan harinya kalut la amik baju nak sidai sebab takut berbau... Tapi memang MENAKJUBKAN... baju2 tu langsung takde bau hapak... Memang besttttt... Lebih-lebih lagi kalau musim hujan. Baju yang disidai langsung tak bau hapak. Memang berbeza jika dibandingkan dengan pencuci jenama biasa...


4.Soft Fabric Concentrate Shaklee

Berkepekatan tinggi iaitu 946ml (32auns) dapat melembutkan sebanyak 64 muatan. Mudah disimpan dan boleh dituang walaupun atas tangan. Digunakan untuk melembutkan pakaian iaitu lebih berbau segar, selembut sutera dan menghilangkan kedutan-kedutan pada kain. Size yang kecil mudah dibawa kemana-mana.

Soft Fabric Concentrate ni tak la sewangi bau pelembut di pasaran sebab ianya menggunakan bahan SEMULAJADI. TETAPI yang bestttnya, kain yang dibasuh dan direndam dengan Soft Fabric ni akan rasa lebi GEBUuuu selepas dibasuh. Lembuttt je bila pegang.. Hihi..





Jom bebaskan rumah kita daripada bahan kimia.
Jom beralih kepada pencuci yang mesra alam. 








FAI NARDIR
I'm more than willing to hep
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)