Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Friday, June 12, 2015

Tajwid : Nun Wiqayah dalam Surah Al-Kahfi

Syukur sangat dengan sharing beliau tentang Nun Wiqayah di facebooknya pagi tadi... Sebelum ini Fai sendiri tertanya-tanya macam mana nak menyebutnya. Berbelit2 lidah. Hihihi... Besarrr pahala Ustaz Taufiq. Terlerai sudah jawapn kepada persoalan Fai... Betulkan kata orang, jika Facebook ini dimanfaatkan sepenuhnya.. ia  boleh dijadikan sebagai medium dakwah dan juga mendium dalam menyebarkan kebaikan.


Apa dia Nun Wiqayah tu...???


Nun Wiqayah

Perlu ditambah huruf NUN BERBARIS BAWAH apabila TANWIN bertemu dengan Hamzah Wasol, dan Tanwin tersebut perlu dibaca dengan SATU BARIS sahaja.


Jangan asyik sibuk scroll facebook baca tentang gosip.. Lepas tu mengumpat... Nauzubillah...

Lebih baik gunakan masa yang ada untuk kongsikan tentang info2 berkaitan kesihatan, tips parenting, ilmu agama.. banyakkkk lagi yang kita boleh kongsikan... Manfaatkanlah sebaiknya medium yang sedia ada ini kerana ianya juga boleh dijadikan "tabung" untuk saham Akhirat kita... 

(peringatan untuk diri sendiri juga)

Fai Nardir
KEY COORDINATOR JULY'15 (8 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

1 comment:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Good sharing Fai,
Betul Fai sebaiknya dimanfaatkan ilmu yg diberi daripada membaca gosip berbagai tu kan..

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015