Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Saturday, May 16, 2015

Kronologi Israk dan Mikraj, betapa pentingnya ibadah Solat

Sempena memperingati peristiwa yang hebat ini, renungilah peristiwa Isra’ dan Mikraj melalui Al-Quran sendiri. Bacalah satu persatu ayat dari surah Al Israa…

Andai anda tidak pasti apa itu Isra’ dan Mikraj, peristiwa ini ialah tentang:
Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Al Masjidil Haram ke Al Masjidil Aqsha yang telah Kami berkahi sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebagian dari tanda-tanda (kebesaran) Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. (Qur’an 17. Al Israa’: 1)

Fai sangat terkesan dengan ayat ini..

Malaikat Jibril tidak menjadi pengantara penerimaan ibadah solat dan ia tidak pernah berlaku pada ibadah-ibadah lain. 


BETAPA PENTINGNYA IBADAH SOLAT TERHADAP KITA SEMUA... 

Semoga kita semua dapat sama-sama menjaga ibadah Solat ini, sama pentingnya sewaktu ia mula "diserahkan" kepada Baginda Rasulullah SAW.
 


penerangan lanjut tentang Isra' Mikraj, klik SINI
Salam Isra' Mikraj 

Fai Nardir
KEY COORDINATOR MEI'15 (8 points)
I'm more than willing to help
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015