Bagaimana Vivix Mencegah Kanser?

Kali ni Fai nak share pula bagaimana dikatakn Vivix membantu dalam mencegah kanser. Kanser terjadi apabila terdapat SEL di dalam badan yang ROSAK, MENDUPLIKASIKAN dirinya sendiri TANPA KAWALAN. 

Sel yang sihat biasanya akan mati dengan ‘membunuh dirinya sendiri’ dalam proses yang dinamakan apoptosis atau juga dikenali sebagai Programmed Cell Death (PCD). Proses ini berlaku selang beberapa hari dan penting supaya SEL BARU dapat DIBENTUK dan SEL yang ROSAK dapat DIBUANG.

Proses apoptosis ini dikawal oleh signal-signal daripada sel itu sendiri atau daripada luar sel. Dalam SEL KANSER, SIGNAL untuk sel tersebut MEMATIKAN DIRI TIDAK DAPAT DISAMPAIKAN KEPADA SEL TERSEBUT MENYEBABKAN IA TERUS HIDUP DAN BERANAK PINAK.

Bagaimana hendak MENYEKAT pembiakan sel yang semakinnn banyakkk ini..??BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENCEGAH KANSER

Salah satu daripada kandungan utama dalam Vivix adalah RESVERATROL yang telah terbukti dalam banyak kajian saintifik boleh membantu mencegah dan merawat kanser. 
Antara kajian saintifik yang membuktikan keberkesanan resveratrol melawan kanser :

√√ Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti kanser.

√√ Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada October 2011 menunjukkan resveratrol berjaya menghalang sel kanser payu dara daripada membesar.
√√ Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapati resveratrol berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan kanser payu dara.

√√ Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel kanser.


√√ Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan resveratrol boleh membantu menghalang kanser prostate daripada membesar.


BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT KANSER

Kajian yang dilakukan telah membuktikan resveratrol mempunyai peranan dalam mengawal sel kanser, sama ada mencegah pembentukan sel atau membantu dalam proses rawatan. Kebolehannya menghentikan sel kanser berkait rapat dengan fungsinya yang membunuh sel kanser tapi memelihara sel yang normal. Berbeza dengan kemoterapi yang tidak spesifik yang menyerang kedua-duanya sekali, sel kanser dan sel normal dan memberi kesan tidak baik kepada sel normal juga. Sebaliknya, resveratrol tidak membunuh sel normal, malahan melindunginya disamping membunuh sel kanser.

Kemampuan resveratrol dalam mengawal sel kanser termasuklah kebolehannya meneutralkan radikal bebas, pengaktif atau penyahaktifkan enzim, gen, hormon atau bahan kimia tertentu dalam tubuh yang boleh mencegah pertumbuhan dan perkembangan sel kanser.


Sebotol Vivix berharga RM475 dan untuk kegunaan sebulan. 

Kanser bukanlah penamat jalan hidup. Tidak salah kita berikhtiar berusaha merawat kanser dengan Vivix... Berikan diri anda "peluang kedua" untuk meneruskan hidup. Selebihnya berdoa agar Allah perkenankan hajat kita. InshaaAllah.....

Fai Nardir 
KEY COORDINATOR MEI'15 (8 points) 
I'm more than willing to help 
Contact No: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com

You Might Also Like

0 comments