Detoks tubuh dengan mudah..!

Detoks atau cleansing lebih sinonim dengan term menguruskan badan atau nak bagi badan kita slim melim. Detoks dilakukan bagi mencuci bahan-bahan beracun yang terkandung dalam badan dan disebabkan oleh radikal bebas diudara. Tapi tahukah anda, apakah kelebihan dan kepentingan detoks untuk tubuh badan kita?

Pembersihan dalaman sangat penting agar badan kita tidak dipenuhi toksin-toksin yang boleh mengganggu peredaran darah dan juga aktiviti dalaman badan.

Kepentingan detoks untuk tubuh tidak tertumpu kepada detoks usus semata-mata. Antara anggota badan yang perlu didetoks termasuk juga hati, darah, dan buah pinggang. Organ-organ ini harus dicuci dan di basuh agar segala aktiviti yang dilakuka berjalan lancar.
Selain daripada itu, detoksifikasi ini sangat penting bagi melancarkan peredaran darah serta melancarkan proses perkumuhan dan penyahtinjaan badan. Badan yang sihat adalah hasil daripada pembuangan toksin dan bahan yang tidak penting dengan jayanya.


MENGAPA DETOKS ITU PENTING?

Dengan detoks kita dapat:

1. Mencegah penyakit.
2. Merehatkankan organ tubuh.
3. Membersihkan bahagian dalam tubuh dari toksin-toksin yang berbahaya.
4. Menghilangkan jerawat
5. Melambatkan proses penuaan.
6. Meningkatkan kecergasan dan fleksibiliti tubuh.
7. Meningkatkan kesuburan.

Detoks tubuh secara mudah dengan ALFALFA COMPLEX SHAKLEE.. Dengan pengambilan 10 biji Alfalfa Complex sehari sudah mencukupi untuk detoks seluruh tubuh anda..!

Fai CeritaCinta
Senior Coordinator Feb'15 (5pts)
Contact No: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

You Might Also Like

0 comments