Penawar masalah HB rendah untuk ibu2 hamil... "Syukur alhamdulillah, dlm tempoh 5 hari HB dah naik 11+"

Jom kita baca sedikit info tentang KEPENTINGAN ZAT BESI untuk ibu hami..
Semasa hamil keperluan zat besi meningkat berikutan jumlah darah dalam badan si ibu bertambah sehingga 50% dari biasa. Zat besi penting untuk pembinaan haemoglobin. Haemoglobin ni pula PENTING kerana ia merupakan pengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan dan SANGAT DIPERLUKAN oleh bayi yang sedang membesar dalam rahim si ibu.


Masalah hb rendah biasa terjadi di kalangan ibu hamil.. Kalau pergi ke Klinik Kesihatan untuk check up pregnant... Rata-rata ibu hamil ada masalah hb rendah ni. Bahaya ye kerana ia boleh menyebabkan risiko kelahiran pra matang..

Fai masa pregnantkan Adam dulu pun sama. Hb rendah masa pregnant 5 bulan.. Bacaan bawah 11, iaitu 10.7 je... Masa tu memang risau sangat, sebab fikirkan komplikasinya. 

HB rendah ni boleh menyebabkan:
  • Kematian si ibu ketika melahirkan
  • Keguguran
  • Anak lahir tidak cukup bulan


Fai bertanya pada nutritionist shaklee. Dia suruh tambahkan dos Vitalea... Alhamdulillah memang berkesan. 5 hari Fai konsisten makan Vitalea tu, hb naik 11.4... Syukur sangat! 

16 April: HB 10.7

20 April: HB 11.4

Ibu-ibu yang mempunyai masalah HB rendah ketika hamil, Fai sangat syorkan anda mencuba Vitalea ni.. Memang berkesan untuk naikkan semula bacaan HB anda. Vitalea ni bukan untuk HB semata-mata ye, tapi banyakkkk lagi manfaat lain yang ibu akan dapat... untuk energy, untuk tingkatkan imun sistem.. yang paling PENTING, Vitalea ni berperanan sebagai PELENGKAP NUTRISI dalam badan. Ia menampung mana-mana kekurangan nutrisi dalam badan kita. Yelah, kadang-kadang ibu hamil ni ada yang tak boleh makan sayur, tak boleh makan daging.. InshaaAllah Vitalea boleh membantu untuk menampung mana-mana kekurangan zat dalam dalam badan.
Jika anda preggy mommies dan anda mempunyai masalah HB low, jangan segan2 contact Fai..

I'm more than willing to help..

Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

You Might Also Like

0 comments