Muda 9 tahun dari usia...

8:54 AM 1 Comments A+ a-

Hari Rabu lepas, Fai pergi buat Body Health Check di Shaklee JB branch. Ni first time Fai buat selepas 4 tahun join Shaklee.. Kebetulan masa tu pergi dengan hubby, boleh la dia tolong jagakan Adam sekejap. Hihi..

Body health check ni untuk tahu taraf kesihatan badan secara keseluruhan. Kita boleh tahu BMI, kandungan lemak yang menyelaputi organ dalaman macam jantung, hati, paru-paru... Otot di bahagian badan.. kandungan lemak di bawah kulit..

Mula-mula nutritionist Shaklee tu ukur tinggi Fai. Lepas tu, Fai dikehendaki berdiri di atas penimbang elektronik. Penimbang ni dapat rekod lemak-lemak yang terkandung dalam badan, boleh rekod berapa umur badan kita. Kerana penimpang ini menggunakan tindak balas elektronik terhadap badan. Sebab tu masa nak timbang, nutritionist pesan suruh tanggalkan jam dan keluarkan hp dari poket baju.. Takut result masa timbang tu nanti tidak tepat...



Result Body Health Check Fai..


BMI : underweight.. hihi. Ni memang kes lama, Fai dari zaman anak dara sampai mengandungkan Adam.. Berat badan memang macam tu lah jugak, dalam lingkungan 42-43kg. Memang halusss.. Hehe..

Body AGE : 18 tahun.. ni yang "kembang" sikit. Mana tak kembang, sebab muda 9 tahun dari usia sebenar. Nampak awet muda gituuu. Hihi.. Alhamdulillah, berkat Fai konsisten dengan supplement Shaklee. Fai makan vitamin ni bukan semata-mata untuk cantik, tapi lebih kepada penjagaan dalaman. Bila badan sihat, bila dalaman kita sihat.. InshaaAllah luaran juga nampak sihat. 



Apa yang Fai konsisten? Fai cuma konsisten makan VITAMIN ASAS sahaja iaitu B Complex, Vitamin C, Vitalea dan juga ESP... Yang lain-lain tu kalau nak tulis kat sini apa yang fai pernah mamakn memang banyakkkkk.. Hihi. Tapi yang Fai konsisten makan setiap hari, memang 4 supplemen ni lah >> B Complex, Vitamin C, Vitalea dan juga ESP.


B Complex membantu badan lebih bertenaga, lebih sihat, ceria dan mood lebih stabil di samping dapat mengawal "stress".. Vitamin C, untuk tingkatkan imun sistem, untuk nampak cantik..  Vitalea penting utk membekalkan nutrisi kepada sel dan memastikan sel sihat, manakala ESP merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.





Makan supplemen ni bukan semata nak cantikkk je, tapi nak sihat luaran dan dalaman. Ni umur baru 20 tahun, tapi nampak macam dah berusia 30 tahun... Tu yang kita tak nakkk. Tak nakkk nampak tua daripada usia sebenar.. Fai dah rasa shaklee effect.. Korang bila lagi..???
 






Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)

1 comments:

Write comments
Lynn Hamzah
AUTHOR
November 23, 2014 at 9:36 AM delete

wooowww...bagus nie...harus kejar nie...

Reply
avatar