Merendahkan Paras Kolesterol secara Semulajadi dengan Shaklee

Kolesterol tinggi boleh mengakibatkan salur darah tersumbat sekaligus menyebabkan risiko kepada penyakit jantung. Dianggarkan sebanyak 40,000 kes baru setiap hari bagi 28 juta penduduk dan kematian akibat penyakit ini.Atasi masalah kolesterol anda secara semulajadi dengan Fitosterol.

Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan sterol tumbuhan)  wujud secara semulajadi dalam kandungan yang sedikit dalam sumber makanan seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang, biji-bijian, legume, bijirin dan minyak sayuran. Lebih dari 80 kajian klinikal telah diterbitkan di dalam penerbitan saintifik melaporkan keberkesanan dan keselamatan fitosterol. Bagaimana fitosterol berkesan?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus.

Ini bermaksud apabila kita mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh kita dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL kita. Dalam bahasa yang mudah di fahami,
fitosterol berfungsi dengan 'menutup pintu' kolestrol meresap dalam saluran darah. Lihat gambarajah di bawah.

Sekiranya anda ingin menurunkan kadar kolesterol tanpa ubat atau secara semulajadi, harus diingatkan bahawa suplemen bukanlah sesuatu ubat 'magic' yang boleh menjadikan anda sihat sekelip mata. Pengambilan supplemen Shaklee secara KONSISTEN dan mengamalkan tips pemakanan yang betul akan membantu anda.


Bagaimana Shaklee membantu dalam menurunkan paras kolesterol secara semulajadi dengan Phytocol Shaklee..

Untuk mengatasi masalah kolestrol tinggi di kalangan rakyat Malaysia, Shaklee telah memperkenalkan produk baru iatu Phytocol-St. Phytocol-St keluaran Shaklee adalah pilihan semulajadi terbaik dengan 2000mg fisoterol setiap hari dan disarankan 100% oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)

Phytocol-ST Shaklee dirumuskan secara klinikal dengan bahan-bahan terpilih untuk membantu menghalang penyerapan kolestrol didalam tubuh.


 

Keunikkan Shaklee:

  • dirumuskan khas daripada sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuhan, dan bijirin yang kaya dengan fitosterol asli yang aktif
  • fitosterol dari tumbuhan telah diuji secara klinikal oleh 80 untuk merendahkan paras LDL kolestrol
  • mengandungi 2000 mg fitosterol yang diperlukan setiap hari
  • kandungan fitosterol yang mencukupi seperti yang disyorkan oleh NIH
  • tiada bahan pengawet, perasa tiruan dan pemanis tiruan

Sayangi diri anda, kesihatan adalah nikmat yang tidak boleh ditukar ganti..Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You Might Also Like

0 comments