Pencuci Serbaguna, 1001 kegunaan...

12:35 PM 0 Comments A+ a-

Rasanya Fai tak pernah lagi cerita tentang PENCUCI SERBAGUNA Shaklee ni, Basic H Organic Super Cleaning Concentrate... Basic H ni salah satu produk pencuci dalam senarai Get Clean Shaklee. BEBAS TOKSIK, KEOEKATAN BERGANDA, BIOSURFAKTAN, SEMULAJADI dan BEBAS FOSFAT..


Jom kenali sejarah Basic H

<3 Mula diperkenalkan pada tahun 1960, salah satu pencuci boleh dibiodegradasi dan TIDAK BERTOKSIK yang PERTAMA.

<3 Tahun 1990, Basic H terpilih sebagai salah satu daripada produl rasmi Hari Bumi yang PERTAMA

<3 Tahun 2007, Shaklee memperkenalkan siri penjagaan rumah semulajadi dan tidak bertoksik digelar GET CLEAN

<3 Shaklee Get Clean Basic H memenangi PTPA (Parent Tested Parent Approval) Media Inc. Seal of Approval


Antara kelebihan @ 1001 kegunaan BASIC H Shaklee

• Mencuci dan membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia.
• Mencuci dan membersih ikan, ayam, daging, makanan laut daripada bahan awet.
• Mencuci dan membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet.
• Mencuci dan membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak).
• Mencuci dan membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dan etc.
• Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dan etc.
• Mencuci dan membersih lantai serta alat permainan.
• Menanggalkan gula-gula getah pada baju dan etc.
• Mengasah pisau.
• Membersih dakwat pen pada tangan, baju dan etc.
• Menghapuskan kutu di atas kepala.
• Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas.
• Menghindarkan dan membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dan etc.
• Demam panas (sebelum berjumpa doktor).
• Sakit gigi.
• Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit).
• Ulser dan mulut berbau.
• Penyubur tanaman dan penggembur tanah.
• Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dan etc.




Berkesan

Berkesan untuk menanggalkan KOTORAN BERMINYAK. Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air. Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama.








Mesra Alam

<3 Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa.
<3 Biorosot
<3 Tanpa fosfat
<3 Bungkusan yang boleh kitar semula
<3 Tanpa bahan pewarna
<3 Selamat untuk sistem septik dan pembentungan




Testimoni bergambar Basic H

Time freedom...

1:35 PM 0 Comments A+ a-

Hari ni dari pagi Fai ada urusan luar. Lepas hantar hubby, pergi pejabat Kurnia Insurans di Taman Molek. Tanyakan tentang roadtax kereta hubby. Lepas tu pergi Shaklee JB branch. Singgah sekali Yes 4G, bayar bil internet.. Pergi pos vitamin pula. Ni baru balik dari bank.. Kejap lagi pukul 2.00pm lunch dengan hubby.


Alhamdulliah.. Time freedom inilah yang Fai sangat impikan sewaktu masih bekerja dahulu. Boleh ke mana-mana yang Fai nakkk. Tak perlu nak apply cuti. Kalau dulu, bila ada urusan luar je mesti kena apply cuti sebab tak sempat nak settlekan waktu hari bekerja. Balik kerja pukul 6.00pm, semua pejabat dah tutup.. Memang terpaksa la korbankan cuti tahun.


Adam la yang jadi bodyguard Fai ke sana sini. Alhamdulillah Adam budak baik. Sangat behave bila ibu ada urusan. Cuma kadang-kadang urusan tu jadi "delay" sedikit sebab si Adam ni masih fully breastfeed. Bila dia nak menyusu, terpaksalah berhenti tepi jalan. Hihi.. Tapi Fai tetap enjoyyy being WAHM. Sebab Fai sukaaaa sangat dengan apa yang Fai buat sekarang. Dapat tengok Adam membesar depan mata. Setiap perkara baru yang Adam buat, Fai la orang pertama yang akan tahu. Memang ini yang Fai impikan. Yang bestnya, setiap hari dapat masakkan untuk hubby...


Pendapatan bulanan Fai dengan Shaklee kini menjadi pendapatan UTAMA keluarga kami.. Best kan duduk rumah tapi boleh support ekonomi keluarga... Fai dah rasa banyakkkk dengan Shaklee. Jadi WAHM dengan Shaklee. Mantain bonus 4 angka setiap bulan dengan Shaklee. Dah pun dapat CAR BONUS Shaklee. Car bonus ni BUKAN sekali sahaja tau. Tetapu SETIAP BULAN.. Kini car bonus Fai dah pun mencecah RM1000 setiap bulan. Fai dah merasa 5 star national trip FULLY SPONSOR dengan Shaklee di Sunway Hotel Resort and Spa. Banyakkkk lagi la yang best2... Nanti Fai share pada entri lain pula ye. Hihi..








Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Shaklee Independent Distributor 

Muda 9 tahun dari usia...

8:54 AM 1 Comments A+ a-

Hari Rabu lepas, Fai pergi buat Body Health Check di Shaklee JB branch. Ni first time Fai buat selepas 4 tahun join Shaklee.. Kebetulan masa tu pergi dengan hubby, boleh la dia tolong jagakan Adam sekejap. Hihi..

Body health check ni untuk tahu taraf kesihatan badan secara keseluruhan. Kita boleh tahu BMI, kandungan lemak yang menyelaputi organ dalaman macam jantung, hati, paru-paru... Otot di bahagian badan.. kandungan lemak di bawah kulit..

Mula-mula nutritionist Shaklee tu ukur tinggi Fai. Lepas tu, Fai dikehendaki berdiri di atas penimbang elektronik. Penimbang ni dapat rekod lemak-lemak yang terkandung dalam badan, boleh rekod berapa umur badan kita. Kerana penimpang ini menggunakan tindak balas elektronik terhadap badan. Sebab tu masa nak timbang, nutritionist pesan suruh tanggalkan jam dan keluarkan hp dari poket baju.. Takut result masa timbang tu nanti tidak tepat...



Result Body Health Check Fai..


BMI : underweight.. hihi. Ni memang kes lama, Fai dari zaman anak dara sampai mengandungkan Adam.. Berat badan memang macam tu lah jugak, dalam lingkungan 42-43kg. Memang halusss.. Hehe..

Body AGE : 18 tahun.. ni yang "kembang" sikit. Mana tak kembang, sebab muda 9 tahun dari usia sebenar. Nampak awet muda gituuu. Hihi.. Alhamdulillah, berkat Fai konsisten dengan supplement Shaklee. Fai makan vitamin ni bukan semata-mata untuk cantik, tapi lebih kepada penjagaan dalaman. Bila badan sihat, bila dalaman kita sihat.. InshaaAllah luaran juga nampak sihat. 



Apa yang Fai konsisten? Fai cuma konsisten makan VITAMIN ASAS sahaja iaitu B Complex, Vitamin C, Vitalea dan juga ESP... Yang lain-lain tu kalau nak tulis kat sini apa yang fai pernah mamakn memang banyakkkkk.. Hihi. Tapi yang Fai konsisten makan setiap hari, memang 4 supplemen ni lah >> B Complex, Vitamin C, Vitalea dan juga ESP.


B Complex membantu badan lebih bertenaga, lebih sihat, ceria dan mood lebih stabil di samping dapat mengawal "stress".. Vitamin C, untuk tingkatkan imun sistem, untuk nampak cantik..  Vitalea penting utk membekalkan nutrisi kepada sel dan memastikan sel sihat, manakala ESP merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.





Makan supplemen ni bukan semata nak cantikkk je, tapi nak sihat luaran dan dalaman. Ni umur baru 20 tahun, tapi nampak macam dah berusia 30 tahun... Tu yang kita tak nakkk. Tak nakkk nampak tua daripada usia sebenar.. Fai dah rasa shaklee effect.. Korang bila lagi..???
 






Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Penawar masalah HB rendah untuk ibu2 hamil... "Syukur alhamdulillah, dlm tempoh 5 hari HB dah naik 11+"

12:16 PM 0 Comments A+ a-

Jom kita baca sedikit info tentang KEPENTINGAN ZAT BESI untuk ibu hami..
Semasa hamil keperluan zat besi meningkat berikutan jumlah darah dalam badan si ibu bertambah sehingga 50% dari biasa. Zat besi penting untuk pembinaan haemoglobin. Haemoglobin ni pula PENTING kerana ia merupakan pengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan dan SANGAT DIPERLUKAN oleh bayi yang sedang membesar dalam rahim si ibu.






Masalah hb rendah biasa terjadi di kalangan ibu hamil.. Kalau pergi ke Klinik Kesihatan untuk check up pregnant... Rata-rata ibu hamil ada masalah hb rendah ni. Bahaya ye kerana ia boleh menyebabkan risiko kelahiran pra matang..

Fai masa pregnantkan Adam dulu pun sama. Hb rendah masa pregnant 5 bulan.. Bacaan bawah 11, iaitu 10.7 je... Masa tu memang risau sangat, sebab fikirkan komplikasinya. 

HB rendah ni boleh menyebabkan:
  • Kematian si ibu ketika melahirkan
  • Keguguran
  • Anak lahir tidak cukup bulan


Fai bertanya pada nutritionist shaklee. Dia suruh tambahkan dos Vitalea... Alhamdulillah memang berkesan. 5 hari Fai konsisten makan Vitalea tu, hb naik 11.4... Syukur sangat! 





16 April: HB 10.7

20 April: HB 11.4





Ibu-ibu yang mempunyai masalah HB rendah ketika hamil, Fai sangat syorkan anda mencuba Vitalea ni.. Memang berkesan untuk naikkan semula bacaan HB anda. Vitalea ni bukan untuk HB semata-mata ye, tapi banyakkkk lagi manfaat lain yang ibu akan dapat... untuk energy, untuk tingkatkan imun sistem.. yang paling PENTING, Vitalea ni berperanan sebagai PELENGKAP NUTRISI dalam badan. Ia menampung mana-mana kekurangan nutrisi dalam badan kita. Yelah, kadang-kadang ibu hamil ni ada yang tak boleh makan sayur, tak boleh makan daging.. InshaaAllah Vitalea boleh membantu untuk menampung mana-mana kekurangan zat dalam dalam badan.




Jika anda preggy mommies dan anda mempunyai masalah HB low, jangan segan2 contact Fai..

I'm more than willing to help..





Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.







 

Penat Menjemput Rezeki, Bukan Penat Mencari Rezeki

11:56 AM 0 Comments A+ a-

Perkongsian dari group whatsapp. Moga dapat ambik sedikit sebanyak dan jadikan amalan seharian..
----------------------

Saya pergi semalam ke SEMINAR MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI di Melaka anjuran SEK REN i-MUSLEH bagi mengutip dana pembinaan sekolah.

Penceramah seminar ini adalah Pn.Areena Ahmad Jurulatih Seminar Mudahnya Menjemput Rezeki yang dilatih oleh USTAZ FATHURI SALEHUDDIN.

Apa yang diceritakan semuanya berbalik semula pada AL-QURAN & AS-SUNNAH..Networking kita dengan ALLAH mesti luar biasa. Barulah rezeki kita luar biasa. Ini kerana beliau kata di luar sana kebanyakan biasa berbanding luar biasa. Dia menceritakan kita penat untuk mencari rezeki, tapi kita tak penat untuk menjemput rezeki.



Formula yang saya dapat:

1.Networking pertama adalah DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat..sekarang ubah lebih rakaat..makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha kita perlu baca surah Al-Waqiah. Surah ini tidak akan membuat kita miskin untuk selamanya. Waktu DHUHA rasa getaran kita untuk menjadi apa. Jika ingin jadi JUTAWAN. Doalah jadi JUTAWAN BERKAT


2.Tahajjud. Bangunlah menunaikan solat ini setiap malam. Tambahkan bilangan rakaat tahajjud ni. Muhasabah diri dan mintalah pertolongan Allah sebulat-bulatnya.


3.Membaca Al-Quran. Apa yang di cerita,bangun pagi kita jangan buka hp atau rancang nak buat apa dulu..mandi dan ambil wudhuk terus baca Al-Quran & terjemahan walaupun 1 ayat. Ini kerana apabila kita melakukan ini..Allah akan bagi kecukupan masa yang melampau pada kita untuk 1 hari. Jadi tiada istilah "TIADA MASA".


4. Berzikir..Beliau meminta semua berzikir Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari selama 7 hari. Ini adalah latihan kita bersama dengan Allah. Jika tiada perubahan buatlah sehingga 40 hari.


5.Solat Berjemaah. Terutama lelaki,,solat berjemaah di surau atau masjid. Pergi awal 10 minit awal sebelum azan. Orang lelaki diminta telefonlah ibu 1 hari 5 kali atau lebih.


6. Bersilaturrahim..Janganlah kita memecahkan silaturrahim. Maafkan mereka yang pernah sakiti anda dengan hati yang yang lapang dan tenang.






7.Bersedekah. Ini amalan yang sangat dititikberatkan oleh pn.areena kerana sedekah satu power yang luar biasa. Nak sakit sembuh,nak anak dengar cakap kita,nak kaya perlu kita sedekah. 1 kali memberi..Allah gandakan 10 & boleh digandakan lagi 700 kali.

Contoh yang dia beri semalam..Jika inginkan pendapatan bulan ini RM5000..10% daripada RM5000 yang kita inginkan.. RM500 perlu kita sedekahkan pada bulan ini. Bila bersedekah terang-terang kita minta dengan Allah.

Testimoni beliau tentang sedekah..seorang peniaga online setiap bulan sedekah RM120,000. Pendapatan setiap bulan RM600,000.

Testimoni beliau lagi..seorang kawan pergi outstation 7 hari. Sebelum outstation..kawan dia pergi bayar 'INSURANS'..bukan insurans prudential atau takaful tapi insurans SEDEKAH. Dia sedekah 3 tempat anak yatim. Dijadikan cerita..iron rumah dia tak tutup. Selama 7 hari tiada apa yang berlaku pada rumah dia..iron tu hanya panas sahaja. SUBHANALLAH


8.Solatlah di awal waktu. Panggilan ALLAH lagi penting dari segala-segalanya. Contoh : Jika anda hendak susun 40 batu..batu yang ke 39 azan berkemandang,agaknya kita sambung batu terakhir atau tidak?? Pesan beliau sambunglah batu terakhir selepas solat..


9.Serahkan sepenuh pergantungan kita kepada ALLAH. Jangan mengharapkan manusia di luar sana.


10.Tawakal dan Usaha. Selalu kita dengar, usaha dulu baru tawakal. Betul tak ?? Tapi pn.rina kata .. tawakal dulu baru usaha..minta bulat-bulat pada Allah..baru kita usaha.



4 amalan surah setiap hari.
● Surah Yaasin- Setiap solat fardhu
● Surah Al-Waqiah-Waktu Dhuha
● Surah Ar-Rahman- Waktu Asar
● Surah Al-Mulk - Sebelum tidur








Semoga dapat kita sama-sama amalkan..

Minyak ikan terbaik di pasaran..??

1:18 PM 1 Comments A+ a-

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) 2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan. 4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. 5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA. 6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini 7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Make Money at : http://bit.ly/best_tips
Ya, OmegaGuard Shaklee adalah minyak iakn terbaik di pasaran.. Kenapa..??? Jom baca kenapa OmegaGuard Shaklee ni dikatakan minyak ikan terbaik di pasaran..


1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) 2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan. 4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. 5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA. 6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini 7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Make Money at : http://bit.ly/best_tips
1. Proses Penyulingan Molekul Berperingkat
Minyak ikan Shaklee melalui proses penyulingan berperingkat untuk memastikan ianya selamat dari logam berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, PCBs (polychlorinated biphenyls) dan lain-lain.
Tahukah anda kebanyakkan minyak ikan di pasaran mengandungi PCBs yg berbahaya dan boleh menyebabkan kanser. Anda boleh rujuk website Fish Oil Safety untuk info lanjut.
Selain daripada memastikan ianya 100% selamat, proses ini juga:
  • Memekatkan (concentate) dan menulenkan (purity) lemak Omega-3.
  • Mengurangkan oxidation dan pembentukan lemak trans (trans fat).
  • Mengurangkan bau dan rasa hanyir.
 

2. Minyak Ikan Kecil di Lautan Dalam
Minyak Ikan Shaklee diambil daripada ikan-ikan kecil di lautan dalam yang sejuk kerana ikan-ikan di kawasan tersebut tidak terdedah kepada pencemaran dan toksik seperti merkuri. 
Kajian juga menunjukkan bahawa ikan di lautan sejuk mempunyai kandungan Omega-3 yang lebih tinggi.


3. Kandungan Omega-3 yang Lengkap

Omega Guard Shaklee lengkap dengan kesemua 7 jenis asid lemak Omega-3 yang diperlukan oleh badan termasuk EPA dan DHA. 
Kajian membuktikan bahawa EPA dan DHA membantu:
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Mengawal kandungan kolesterol dalam badan.
  • Memastikan tekanan darah normal.
  • Memelihara mata, otak dan sendi.
Untuk wanita yang mengandung dan ibu yang menyusu, EPA dan DHA sangat penting untuk pembentukan otak bayi serta pembinaan sistem imun mereka.
Disebabkan badan tidak boleh menghasilkan asid lemak Omega-3 dengan sendirinya, maka adalah sangat penting untuk kita mengamalkan supplement Omega.


4. Kandungan DHA dan EPA yang Lebih Tinggi
Mengikut kajian yang tekah dibuat, Omega Guard Shaklee mempunyai kandungan DHA dan EPA yang lebih tinggi berbanding jenama lain. 
Anda boleh rujuk carta di bawah untuk melihat sendiri perbezaan kandungan antara Omega Guard Shaklee dengan jenama lain.





5. 100% Semulajadi

Minyak Ikan Shaklee adalah 100% semulajadi, tiada perasa dan pewarna tiruan serta tiada bahan pengawet.





Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure, dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik. 


Berikan hanya yang terbaik untuk insan yang anda sayangi...
urungan dan kebimbangan - Membantu memperbaiki masalah autism - Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive - Mengurangkan masalah schizophrenia - Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Make Money at : http://bit.ly/best_tips
urungan dan kebimbangan - Membantu memperbaiki masalah autism - Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive - Mengurangkan masalah schizophrenia - Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Make Money at : http://bit.ly/best_tips





Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sotong Goreng Rangup

7:00 AM 1 Comments A+ a-

Last week teringin nak makan sotong goreng. Try la buat guna resepi ni.

Resepi ni my adik yang bagitahu..




Resepi Sotong Goreng Rangup:

Sotong dipotong bulat, dah dibasuh bersih
Celup sotong dengan tepung gandum..
Celup sotong dengan telur yang dah dipukul..
Celup semula sotong dengan tapung gandum..
Pastikan semua bahagian sotong tadi kena tepung.. 




Goreng dalam minyak panas sehingga garing...


Sotong goreng rangup




Memang sedappp.. Beli sotongsetengah kilo, puas makan berdua. Hihi.. Yang bestnya dah petang pun masih ranguppp... Cubalah...








Energy booster semulajadi...

2:50 PM 0 Comments A+ a-

Nak share dengan korang, energy booster segera secara semulajadi iaitu Cinch tea Energy Mix. Cinch Tea ni kalau korang minum, inshaaAllah kesannya memang terasa cepat. Fai dengan hubby suka minum Cinch Tea ni time travell... 









Sedikit perkongsian tentang Cinch Tea Energy Mix:

Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha dipetik dengan berhati-hati dan diadun sempurna untuk menghasilkan minuman yang sungguh luar biasa. Ia bertindak pantas untuk memberikan rangsangan tenaga semula jadi di samping meningkatkan kesihatan keseluruhan.

>> Rangsangan tenaga secara semula jadi dan selamat
   
>> Sedap diminum, sama ada panas atau sejuk
   
>> Alternatif terbaik kepada snek manis dan kopi
   
>> Cepat bertindak untuk meningkatkan tenaga
   
>> Bungkusan berbentuk ‘stick’ yang mudah bagi setiap sajian

>> Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan.









Cinch Energy Tea Mix dgn Performance Drink memang SUPER ENERGY BOOSTER Fai... Dari JB pukul 7.30 -> singgah muar -> check in Bayview Hotel Melaka, 4.00pm -> Umbai, 6.30pm -> Jonker walk, 8.00-9.30pm -> Bayview Hotel, 10.00pm.. Tapiii masih lagi bertenaga.. Tak flat pun. Ni bukan overclaim ye. Memang Fai tak rasa penat sangat. Tak percaya?? CUBA dulu. Confirm lepas tu akan terus jatuh cinta. Percayalah...

Surirumah dengan Kenaikan Gaji Setiap Bulan..!

8:30 AM 0 Comments A+ a-

Surirumah bergaji..?? Pelik je bunyinya kan.. Hihi... Denga erti kata lain W.A.H.M >> work at home mom.. Tak pernah bermimpi sebenarnya nak jadi surirumah bergaji ni. Dulu masa belajar memang ada angan-angan nak duduk kat rumah je jaga anak. Sebulan lepas kahwin, niat nak cari "side income" nak bantu husband sambil cari supplement untuk masalah penat-penat badan. Tapi akhirnya dah JATUH CINTA dan jadi fulltimer pula dengan Shaklee. Hihi.. Alhamdulillah bulan ni genap Fai setahun sebagai surirumah dan fulltimer Shaklee. Bonus (gaji) yang pada mulanya cuma RM30 sebulan, lama-lama naik...dan sehingga sekarang Fai dapat mantain gaji 4 angka dengan Shaklee. Syukur atas nikmat kurniaanNya..

Bila dikenang masa mula-mula join Shaklee dulu, memang tak sangka Fai akan dapat gaji sebanyak sekarang.. Yelah, bonus pertama cuma RM30 je. Kalau fikir balik macam tak logik boleh mantain bonus 4 angka sebulan. Tapi ianya tidak mustahil kerana kenaikan gaji dengan Shaklee adalah SETIAP BULAN..! Ye, kenaikan gaji setiap bulan.. Mula-mula kenaikan bonus Fai cuma RM50-100 setiap bulan.. Naik ke RM200 setiap bulan.. Paling banyak Fai pernah dapat kenaikan RM1000 sebulan. Ni cuma kenaikan je tau, bukan gaji (bonus) yang Fai terima setiap bulan tu... 

Bulan ni alhamdulillah kenaikan gaji Fai sebanyak RM385. Kalau setahun?? Jika konsisten dengan kenaikan gaji RM385 sebulan, bermakna kenaikan gaji anda setahun adalah RM4620! Banyak kan..? Orang yang kerja berpuluh tahun pun tak dapat kenaikan gaji sebanyak tu. Dengan Shaklee, kenaikan gaji sebulan adalah tidak tetap dan ia boleh meningkat seberapa banyak yang anda mahu. Anda yang tentukan! Sebenarnya kenaikan gaji Fai dengan Shaklee ini adalah berkat hasil penat lelah, bersusah payah bantu anak cucu dan berkongsi dengan semua orang tentang manfaat Shaklee. Walaupun penat tapi sangat berbaloi dan Fai puas kerana dapat bantu anak cucu jana side income dan dalam masa yang sama dapat bantu orang ramai lebih sihat dengan Shaklee.

Bagi surirumah atau yang bekerja, jika anda ingin mencari extra income, seorang yang komited, rajin, dan mempunyai modal RM75, jom Fai tunjukkan cara. Jauh bukan penghalang. Anda cuma perlu ada akaun facebook dan whatsapp sahaja. Fai akan guide anda untuk sama-sama merasa kenaikan gaji dengan Shaklee setiap bulan. Anda juga akan sama-sama berada dalam support group yang kuat di bawah payung Jutawan, di bawah bimbingan mentor hebat Presidential Master CeryMamaFaiz. Jom ambil peluang ini untuk baiki ekonomi diri dan keluarga..

Dibawah susur galur Fai, ramai yang sudah pun buktikan kenaikan gaji dengan Shaklee. Seorang anak Fai, baru join Shaklee 6 bulan tetapi sudah pun merasa kenaikan sebanyak RM500 sepanjang 6 bulan ini. Ada juga anak yang baru join untuk bulan pertama tetapi sudah merasa bonus RM200... Tidak mustahil giliran anda pula selepas ini.. (>___<) 












Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


Merendahkan Paras Kolesterol secara Semulajadi dengan Shaklee

12:30 PM 0 Comments A+ a-





Kolesterol tinggi boleh mengakibatkan salur darah tersumbat sekaligus menyebabkan risiko kepada penyakit jantung. Dianggarkan sebanyak 40,000 kes baru setiap hari bagi 28 juta penduduk dan kematian akibat penyakit ini.



Atasi masalah kolesterol anda secara semulajadi dengan Fitosterol.

Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan sterol tumbuhan)  wujud secara semulajadi dalam kandungan yang sedikit dalam sumber makanan seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang, biji-bijian, legume, bijirin dan minyak sayuran. Lebih dari 80 kajian klinikal telah diterbitkan di dalam penerbitan saintifik melaporkan keberkesanan dan keselamatan fitosterol. 



Bagaimana fitosterol berkesan?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus.

Ini bermaksud apabila kita mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh kita dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL kita. Dalam bahasa yang mudah di fahami,
fitosterol berfungsi dengan 'menutup pintu' kolestrol meresap dalam saluran darah. Lihat gambarajah di bawah.





Sekiranya anda ingin menurunkan kadar kolesterol tanpa ubat atau secara semulajadi, harus diingatkan bahawa suplemen bukanlah sesuatu ubat 'magic' yang boleh menjadikan anda sihat sekelip mata. Pengambilan supplemen Shaklee secara KONSISTEN dan mengamalkan tips pemakanan yang betul akan membantu anda.


Bagaimana Shaklee membantu dalam menurunkan paras kolesterol secara semulajadi dengan Phytocol Shaklee..

Untuk mengatasi masalah kolestrol tinggi di kalangan rakyat Malaysia, Shaklee telah memperkenalkan produk baru iatu Phytocol-St. Phytocol-St keluaran Shaklee adalah pilihan semulajadi terbaik dengan 2000mg fisoterol setiap hari dan disarankan 100% oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)

Phytocol-ST Shaklee dirumuskan secara klinikal dengan bahan-bahan terpilih untuk membantu menghalang penyerapan kolestrol didalam tubuh.


 

Keunikkan Shaklee:

  • dirumuskan khas daripada sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuhan, dan bijirin yang kaya dengan fitosterol asli yang aktif
  • fitosterol dari tumbuhan telah diuji secara klinikal oleh 80 untuk merendahkan paras LDL kolestrol
  • mengandungi 2000 mg fitosterol yang diperlukan setiap hari
  • kandungan fitosterol yang mencukupi seperti yang disyorkan oleh NIH
  • tiada bahan pengawet, perasa tiruan dan pemanis tiruan





Sayangi diri anda, kesihatan adalah nikmat yang tidak boleh ditukar ganti..







Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Adakah selamat untuk makan vitamin tamat tempoh?

12:30 PM 0 Comments A+ a-

Jawapannya cukup mudah!


SELAMAT tapi anda tidak akan mendapat manfaat maximum dariapda penyerapan vitamin tersebut seperti mula-mula anda beli. Dan untuk pengetahuan, FDA tidak meletakkan syarat kepada makanan tambahan untuk mempunyai tarikh luput, tetapi syarikat-syarikat vitamin yang paling terkenal seperti Shaklee akan cuba untuk menentukan bila makanan tambahan akn kehilangan keberkesanannya.

Secara umumnya, tarikh luput menunjukkan tarikh akhir tahap tertinggi vitamin tersebut memberikan kesan maximum. Kita ambil vitamin untuk mendapatkan beberapa manfaat kesihatan pd badan kita. Tapi kalau makan vitamin yang dah separa berkesan, ianya merugikan juga. Yg terbaik adalah buang dan beli baru







Adakah terdapat kesan buruk kalau makan vitamin tamat tempoh?

Seperti yg diberitahu, ianya selamat untuk dimakan. Bermakna vitamin tersebut tidak akan bertukar menjadi racun atau toksik yang membahayakan kesihatan seperti mana kita makan makanan yg tamat tempoh. Tetapi seperti yang dinyatakan, vitamin akan kehilangan potensi mereka. Tiada sebarang kes yang telah didokumenkan penyakit atau kematian dari vitamin tamat tempoh, tetapi seeloknya hindarkan makan vitamin yg telah berubah bau dan warna.



Bagaimana cara melanjutkan tempoh vitamin?

Menurut laporan dari Purdue University News Service, dapur bukanlah tempat terbaik untuk menyimpan vitamin. Kawasan ini boleh menjadi kawasan yg terlalu panas. Simpan vitamin yang anda ambil setiap hari dalam peti sejuk juga bukan idea yang baik kerana aktiviti membuka dan menutup penutup membolehkan pemeluwapanterbentuk dalam botol. Sebenarnya cara terbaik adalah simpan di ruang simpanan yang gelap, seperti almari di mana anda menyimpan linen, tuala dan pakaian.



Kesimpulannya, vitamin biasanya mempunyai tarikh tempoh lebih dari 2thn melainkan makanan tambahan yg berbentuk serbuk, lebih cepat tarikh luputnya. Untuk mengelakkan anda dari terlebih tarikh luput, makan secara konsisten start dr awal lagi. Lagi lama dihabiskan akibat dari culas makan, lg kurang keberkesanan vitamin kerana vitamin semakin menghampiri tarikh tamat tempoh.









Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

November Promotion: OmegaGuard Buy 6 Free 1

7:00 AM 1 Comments A+ a-

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak omega 3 daripada ikan laut dalam. DHA dan EPA perlu diperoleh melalui pemakanan dan berkesan dalam mengurangkan keradangan serta menyokong fungsi sistem saraf dan mata.


OmegaGuard mengandungi minyak ikan semulajadi daripada ikan laut dalam. Ia menyalurkan lebih banyak EPA dan DHA daripada pilihan jenama lain. Ia dihasilkan melalui proses penyulingan tiga peringkat bagi memastikan KETULENAN dan POTENSI ASID LEMAK OMEGA-3 DI DALAM TUBUH KITA. 


Satu sajian OmegaGuard membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.










Siapa yang perlukan Omega Guard Shaklee?


1. Ibu Hamil
  • Membantu perkembangan minda bayi semasa dalam kandungan
  • Mengurangkan risiko kelahiran pra matang
  • Membantu mengurangkan alahan selepas bayi dilahirkan.

2. Ibu Menyusu
  • Membantu perkembangan minda bayi.
  • Meningkatkan pembentukan imun sistem anak.
  • Membantu si ibu diet tanpa mengganggu pengeluaran susu.
3. Kanak-kanak
  • Membantu perkembangan minda kanak-kanak.
  • Meningkatkan imun sistem badan.
  • Mencegah penyakit jenis alahan seperti asma, eczema, selsema, batuk.
4. Orang yang nak diet.
  • Meningkatkan metabolisma badan seterusnya meningkatkan kadar pembakaran lemak.
  • Omega-3 membantu meningkatkan paras hormon Leptin yg berfungsi membantu kita mengawal selera makan.
5. Merawat Eczema
  • Asid lemak Omega-3 akan bertindak balas dengan "antiflammatory hormones". Maksudnya, ia boleh membantu sebagai agen anti radang.
  • Menguatkan membran sel - mencegah keradangan dan mengurangkan kegatalan kulit.
  • Melembapkan kulit - mengelakkan kulit kering dan mengurangkan eczema.
6. Untuk Kesihatan Optimum
  • Memelihara dari penyakit berkaitan jantung, obesiti, mengawal tekanan darah, menyokong kesihatan sendi dan macam-macam lagi.
  • Meningkatkan kepekaan dan daya ingatan.






Lain-lain tentang OmegaGurad Shaklee:


>>> OmegaGuard Shaklee, minyak ikan terbaik di pasaran







Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.