Testimoni berpuasa dengan ESP dan Performance Drink Shaklee

11:43 AM 1 Comments A+ a-

Lebih kurang 5 hari lagi umat Islam akan menyambut Ramadhan.. Bulan yg penuh barakah. Entri lepas Fai dah pun share tentang tips bagaimana kekal cergas bertenaga sepanjang Ramadhan. Hari ni Fai nak share pula TESTIMONI yang dah pun mengamalkan ESP dan PERFORMANCE DRINK untuk kekal cergas bertenaga di bulan Ramadhan... Jom layan testimoni...

















Fai sendiri memang dah standby ESP dan Performance Drink ni untuk Ramadhan. Selain jaga pemakanan di bulan Ramadhan, Fai ambil alternatif ini (minum ESP dan Performance Drink) sebagai usaha untuk KEKAL BERTENAGA sepanjang Ramadhan. Takde lah puasa ni lembek semacam jer sampai nak solat pun lemah longlai.. Hihihi... Lebih2 lagi ibu menyusu macam Fai, memang banyak tenaga yg diperlukan. InshaaAllah ESP dan Performance Drink ini boleh membantu...





Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Bagaimana kekal cergas bertenaga di bulan Ramadhan?

1:13 PM 2 Comments A+ a-

Tik tok tik tok.. Lebih kurang 10 hari lagi kita semua akan menyambut Ramadhan. Apa persediaan anda untuk menyambut Ramadhan?? Terutamanya untuk ibu yg menyusu.. kerana byk tenaga diperlukan...


Jom baca tips pemakanan ketika berpuasa dari SajiOnline..

Tubuh mendapat bekalan tenaga daripada makanan karbohidrat seperti roti, nasi, bubur dan kuih-muih.  Karbohidrat bertukar menjadi glukos yang disimpan di dalam hati dan otot-otot dalam bentuk glikogen.

Selain itu, tubuh juga mendapat sumber tenaga daripada pemecahan protein badan yang membentuk glokus melalui proses glukoneogenesis. Bagaimanapun proses ini berlaku apabila simpanan karbohidrat habis digunakan oleh tubuh.

Jadi untuk mengelakkan rasa lapar, letih dan tidak bertenaga semasa berpuasa, anda perlu memaksimumkan simpanan glikogen. Caranya ialah dengan melewatkan sahur, kerana glukos daripada sumber karbohidrat yang dimakan pada waktu sahur akan tahan lebih lama.

Ketika bersahur, ambil makanan yang lambat dihadam seperti nasi, capati, roti jagung, oat, bijirin, roti mil, sayur-sayuran dan buah-buahan. Makanan-makanan ini mengandungi karbohidrat kompleks dan serat yang akan berada lama dalam perut dan melambatkan rasa lapar.

Apabila berbuka pula, lebihkan makanan yang cepat dihadam seperti roti putih, kuih-muih, jus buah-buahan, sup dan bubur. Makanan-makanan ini mengandungi gula dan refined karbohidrat yang cepat dihadam. Kurma adalah contoh terbaik kerana ia mengandungi gula, serat, karbohidrat serta zat galian yang baik untuk kesihatan. Ia dapat membekalkan sumber tenaga segera. yang diperlukan oleh tisu dan sel dalam tubuh bagi menggantikan bekalan yang digunakan pada siang hari.

Makanan bergoreng atau berlemak boleh menyebabkan ketidakhadaman, seterusnya mengalami pedih hulu hati. Jadi kurangkannya.

Makanan yang terlalu manis pula tidak dapat disimpan lama kerana dihadam terlalu cepat. Jadi jika makan makanan sebegini, tidak hairanlah seseorang cepat terasa letih.



makanan berempah dan pedas perlu dikurangkan


Makanan berempah dan terlalu pedas juga tidak begitu baik dalam suasana puasa kerana akan merangsang pengeluaran terlalu banyak asid gastrik. Mereka yang mempunyai masalah gastrik elokkan mengelak makanan sebegini.

Sama ada berbuka atau bersahur, makanlah secara sederhana, seimbang dan berkhasiat.


Untuk menghilangkan dahaga pula, elakkan yang berkafein dan air berkarbonat kerana minuman-minuman ini menyebabkan anda lebih kerap membuang air, dan mempercepatkan kehilangan cecair. Sebaiknya, minum jus buah-buahan yang lebih berkhasiat, susu atau air kosong. Pastikan anda minum banyak air semasa selepas berbuka dan bersahur agar bekalan cecair di dalam tubuh mencukupi.





Ramadhan tahun ni pengalaman pertama Fai berpuasa sebagai bf mom.. InshaaAllah dah bersedia dari segi mental dan fizikal. Selain jaga pemakanan, Fai dah pun standby Esp dan juga Performance Drink untuk bantu Fai kekal bertenaga sepanjang hari.


ESP Shaklee


# Esp - satu hidangan esp = 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu rendah lemak.. bertindak sebagai pembekal tenaga dgn segera. diminum waktu sahur utk membantu mengurangkn rasa lapar di siang hari.






# Performance Drink - minuman elektrolit untuk membantu mengelakkan penyahhidratan ketika berpuasa dan membantu mengurangkan rasa haus. diminum ketika sahur dan berbuka puasa..  Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.



Masa ganti puasa, Fai dah pun cuba berpuasa dengan ESP dan Performance Drink ni.. Lepas makan nasi waktu sahur, Fai minum ESP.. Performance Drink Fai minum sebelum tidur. Alhamdulillah memang bertenaga sampai ke waktu berbuka puasa. Penat tu memang la penat, tapi langsung tak rasa macam tengah berpuasa. Yang paling best, memang sangat membantu mengurangkan rasa haus. Dengan keadaan cuaca panas terik sekarang ni, bila berpuasa kita mesti akan rasa haus... Alhamdulillah Performance Drink amat membantu...

Highly recommended untuk semua... tak kira anda ibu menyusu, ibu hamil, bekerja di pejabat, pelajar dan sebagai. Sesuai untuk seisi keluarga...

Jom kekal bertenaga dengan ESP dan Performance Drink...



Harga:
  • ESP 850gm : RM 150
  • Performance Drink 539gm : RM82.50

COD area Pasir Gudang, Johor...





Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thank you Shaklee...

11:46 AM 0 Comments A+ a-

7-9 June 2014 yg lepas telah berlangsung Shaklee National Conference di Sunway Pyramid Convention Center. Hari di mana kami diraikan atas penat lelah pada cycle lepas... Ni kire mcm hari convo la. Hehe... Alhamdulillah untuk NC (national conference) kali ini Fai terima 6 award.. Syukur atas rezeki ni. Tak sangka akan naik pentas untuk terima 6 award... Yang paling best, NC kali ni Fai dapat FULLY SPONSORED 5 STARS TRIP dari Shaklee untuk 3 hari 2 malam menginap ni Sunway Hotel Resort and Spa. Layanan memang tip top... Masuk je hotel kami disambut dengan bau wangi, memang sangat menenangkan... yang paling best, Fai dapat bawa family sekali. Kali pertama ibu dgn ayah dapat merasa percutian 5 bintang. Ni semua dengan Shaklee... Alhamdulillah...

Sunway Resort Hotel & Spa



Untuk hari pertama ni Fai ambil 2 award, 
# Car Bonus Achiever 
# Leadership Consistency 21% Achiever. 

7 June tu Fai naik sorang atas pentas sebab hubby penat drive. Hihi.. Jom layan gambar lagi...


Hari pertama, 7 Jun 2014


Kenangan terindah dgn hubby, ayah, ibu dan adik (ain). Thanks atas support kalian..



Hari kedua Fai naik pentas dengan hubby untuk terima 4 award..
# Personal Group Volume Growth
# Business Growth New Rank Achievement
# Business Growth Business Leader Development
# Business Volume Growth

Hari kedua, 8 June 2014


Hari kedua ni memang sesi bergambar.. Time ni jugalah Fai dapat jumpa "cucu" Shaklee dari Selayang. Sebelum ni cuma contact beliau via whatsapp je. Berpeluang berambar dgn Dr. Bruce Daggy, Senior Vice President, Research & Development and Chief Science Officer Shaklee.. Jumpa my Mama, Presidential Master Shareeza.. jumpa sideline2 yg lain.. Memang seronok... Penuh dgn AURA POSITIF... 




dgn "cucu" Shaklee, kak Fariza



dgn Dr. Bruce Daggy


dgn mama Shaklee Fai, PM Shareeza

Shaklee National Conference 2014 adalah kenangan terindah buat Fai..

Kali pertama Fai terima 6 award
Kali pertama jumpa anak buah
Kali pertama menginap di hotel 5 bintang
Kali pertama dapat bawa family bercuti di hotel 5 bintang

Thanks Shaklee... Bersyukur ditemukan  dengan keluar besar Jutawan.. Kami semua disatukan kerana Shaklee...Impian Fai untuk NC tahun depan, untuk bawa anak cucu cicit sama2 naik pentas terima award dan untuk bantu mereka sama2 merasa percutian 5 bintang fully sponsored by Shaklee... InshaaAllah...

Dulu, Fai dengan Shaklee cuma "part time" jer... Tapi sekarang, FULLTIME... Shaklee banyak mengubah hidup Fai dan keluarga, dan Shaklee juga adalah pendapatan UTAMA kami sekarang... Semoga kami dapat bantu lebih ramai lagi orang di luar sana untuk mengubah taraf kehidupan dengan Shaklee. Banyak impian Fai dapat direalisasikan dengan Shaklee.. Jika Fai boleh, anda juga PASTI BOLEH. InshaaAllah...








Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Cinch Energy Tea Mix, rasa segar walaupun seharian berjalan..

2:15 PM 0 Comments A+ a-







Maklumat am tentang Cinch Energy tea Mix:


Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!
Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat MENINGKATKAN TENAGA secara semulajadi dan rasa nyaman.

•    Selamat, peningkatan tenaga semulajadi.  Diminum secara panas atau sejuk.
•    Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
•    Peningkatan tenaga segera.
•    Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan

Satu kotak, 28 sachet.




Cinch Energy Tea Mix ini bukan sahaja untuk meningkatkan tenaga, malah ianya lebih dari itu...

1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)
2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi
3) Mengurangkan kolestrol
4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
5) Menguatkan tulang
6) Antibakteria dan antiviral
7) Menggalakkan kulit yang sihat
8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit
10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan
Yang paling best, Cinch tea Energy Mix ini juga sangat sesuai diambil untuk anda yg sedang berDIET kerana kandungannya membantu untuk meningkatkan metabolisma badan dan juga membantu untuk membakar kalori. Jom  kita tengok fungsi setiap kandungan dalam Cinch Energy Tea Mix ini...
1) MATCHA GREEN TEA
  • antioksida yang sangat tinggi
  • energy booster
  • metabolisme boosterbakar kalori up to 4x
2) TAURINA
  • menggalakkan metabolisme
  • lebih bertenagalarutkan lemak
  • membantu menghasilkan otot tanpa lemak


3) WHITE TEA
  • membakar lemak-lemak berlebihan
  • menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
  • meningkatkan metabolisme
  • juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA
  • melarutkan lemak
  • meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
  • agen detox yang kuat

5) RED TEA
  • Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
  • pejuang kanser yang kuat
  • Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
  • merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

Testimoni:

Hari Isnin lepas, Fai travel dari Kelang ke Kluang Johor.. Sebelum bertolak tu, minum sepeket Cinch Energy Tea Mix dibancuh dgn 8 oz air masak... kami tak terus balik, tapi singgah dulu kat Ikea dengan Nilai 3. Berjalan 3 jam dalam Ikea dari 9.30am - 12.30pm.. Lepas tu 2 jam berjalan kat Nilai pula cari baju raya.. Hihi.. Alhamdulilah segar sepanjang perjalanan. First time Fai tak tidur dalam kereta. Boleh teman hubby drive. Biasanya belum sampai Seremban Fai dah terlelap. Hubby pun cakap tak penat drive... Adik yg minum pun bagi feedback best, dia cakap kaki tak sakit berjalan... 

Alhamdulillah... Memang best Cinch Energy Tea mix ni especially untuk anda yg nak travel, untuk student yg nak stay up study... Ni piala dunia dah nak dekat, memang nak kena standby Cinch Energy Tea Mix sebab hubby kaki bola. Bila hubby stay up tengok bola sampai lewat pagi, takde la esoknya dia penat nak pergi kerja. Hehe...








Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Promosi Jun: Vitamin E Shaklee BUY 6 FREE 1. Kenapa anda perlu dapatkannya...

12:45 PM 0 Comments A+ a-



perbezaan vitamin E lama dgn yg baru (credit: Google)



Vitamin E yg berada di pasaran sekarang telah diimproved formula dgn GRAPE SEED EXTRACT. 

Jom kita tengok apa kelebihan GRAPE SEED EXTRACT  ni...


 


# Mengikut kajian saintifik Minyak Biji Anggur terbukti amat berkesan untuk membantu mengatasi masalah KANSER serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika mengamalkn secara konsisten.


# Grape Seed Extract juga terbukti berkesan untuk menguatkan system imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.



 
KENAPA GRAPE SEED OIL?
#1. Sebabnya dalam Minyak Biji Anggur terdapat Oligomeric Proantho Cyanidin(OPC) yang lebih tulin berbanding kumpulan fitonutrien yang lain

#2. OPC pula merupakan anti pengoksidaan yang paling berkesan dan mampu melindungi tisu-tisu daripada pelbagai kecederaan pengosidaan.

#3. OPC juga adalah 50 kali ganda lebih kuat daripada Vitamin E dan 20 KALI GANDA LEBIH KUAT DARI VITAMIN C.

#4. OPC berfungsi memusnahkan ‘radikal bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia. Dalam erti kata lain, OPC inilah yang bertindak MEMBANTU MENGATASI MASALAH KANSER bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.

#5. Di samping itu, OPC yang amat kaya dengan protein terutamanya kalogen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya sebagai makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu.

#6. Sekaligus ia juga baik untuk AWET MUDA dan tentunya sangat baik untuk memelihara KECANTIKAN.

#7. Selain daripada kehebatan Minyak Biji Anggur dari sudut kajian saintifiknya, kelebihan anggur juga turut termuat d dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya.

#8. Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengenai buah anggur.



Sebotol Vitamin E banyakkk manfaat yg lain, bukan sahaja untuk AWET MUDA, KULIT BERSERI, malah dengan tambahan Grape Seed Extract ni Vitamin E ini juga adalah ANTIOKSIDAN YANG SANGAT BAIK






Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.