Petua bayi mudah buang air besar

12:19 AM 3 Comments A+ a-

Kisah Adam sebenarnya.. Masuk hari ni dah 4 hari Adam tak buang air besar. Risau jugak Fai sebab teringatkan baby masa kat ward kecemasan tempoh hari. Doktor scan perut baby tersebut penuh najis sebab dah beberapa hari tak membuang. Tapi si Adam ni tak meragam, dia aktif macam biasa, tido nyenyak... 

Siang tadi Fai bawa Adam check di Klinik Asia Masai. Doctor tak bagi ubat sebab Adam pun tak meragam. Cuma apa yang doktor pesan, berikan Adam minum AIR RIBENA. Katanya, "awak bagi pagi ni sekali dgn petang nanti sekali. Esok pagi awak tengok la mesti dia akan buang air..."


ihsan Google


Balik dari klinik Fai terus cari Ribena. Tuang dalam cawan Adam dalam 1 oz... Mula2 memang muka dia berkerut sebab masam, tapi ada la juga dalam 3-4 teguk si Adam minum. Petang tadi bagi dia makan roti cicah dgn air ribena lagi...

Tak sangka lepas maghrib Adam dah buang air. Syukur sangat... Happy betul Fai tadi. Lepas dah tukarkan Adam pampers terus call ibu bagitahu yang Adam dah buang air besar. Hihi..

Sesiapa yg tinggal kawasan Masai / Pasir Gudang.. Fai memang sangat recommended korang bawa anak2 ke Klinik Asia Masai ni. Tapi bawa time pukul 9.00 am - 4.00 pm. Waktu ni Dr Dhanesh bertugas, Dia memang sangat bagus. Cara dia pun takde la asyik nak sumbat baby dengan ubat je. Selagi boleh guna cara tradisional, dia akan guna dulu. Ubat tu pilihan terakhir... Lagipun Fai bawa Adam sebab Klinik Asia ni Panel Klinik untuk Prudential...

If korang ada masalah yg sama, dah 3-4 hari anak korang tak buang air besar... cubalah bagi anak korang air ribena. InshaaAllah sangat membantu... Cari air Ribena yg original tau... Bukan ribina Epal ke ape.. Hehe..



Semakin banyak kerenahnya sejak dah 9 bulan ni.. Hihi..
.










Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Susu lebih pekat dengan ESP Shaklee

1:18 PM 0 Comments A+ a-

Nak share testimoni sendiri.. Semoga ianya bermanfaat untuk semua...

Sebelah kiri tu susu perahan selepas Fai minum ESP..
Sebelah kanan, susu perahan tanpa ESP..

Nampak pekat kan?






Kenapa minum ESP susu jadi lebih PEKAT??

Kerana ESP ni PROTEIN SOYA.. Komponen UTAMA susu ibu terdiri daripada protein. Bila badan dapat sumber protein yg CUKUP, penghasilan susu akan jadi lebih pekat. Secara tidak langsung akan buat baby rasa CEPAT KENYANG...

Keunikkan ESP Shaklee ni, ialah ianya PROTEIN SOYA SEMULAJADI yg menepati 7 kriteria pemilihan protein soya terbaik... Sebab itu tidak hairan ESP ni adalah OUR BEST SELLER sepanjang tahun. Setiap hari ada jer customer yang akan repeat order ESP.. Yang bestnya, ESP ni bukan sahaja untuk ibu menyusu, ianya untuk KESIHATAN MENYELURUH. Untuk dapatkan kulit cantikkk, flawless dan bebas jerawat.. Untuk yang nak DIET.. Untuk ENERGY BOOSTER.. banyakkk lagi la benefit ESP ni...






Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Dah pandai mengemas..

11:30 AM 0 Comments A+ a-

24 April ni genap Adam 9 bulan.. Dah berakal, ada je yang akan dibuatnya. Tengok la tu apa yg dibuatnya dengan kotak poslaju ibu. Habis koyak dikerjakan. Lekaaaa betul... Panggil pun dia buat tak tahu je.. hihi..







Alhamdulillah Adam masih FULLY BREASTFEEDING... Masih ada rezeki untuk Adam. Antara tips yg Fai amalkan, Fai konsisten minum ESP dan makan Alfalfa untuk membantu penghasilan susu.. Makan pun kena jaga, banyak makan sayur dan buah-buahan. Air masak memang kena minum banyak, sehari wajib habiskan 3 liter...








Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Impian nak jadi "cikgu" tercapai dengan Shaklee

2:59 PM 1 Comments A+ a-

Dulu masa zaman sekolah Fai memang nakkk sangat jadi cikgu sebab nak jadi macam ibu. Lepas SPM ada juga try mohon bidang perguruan tapi tak dapat. Takde rezeki. Lepas Matrix pun Fai try lagi apply bidang perguruan, pun tak dapat jugak... 

Alhamdulillah sekarang ni impian Fai tercapai, Fai tetap dapat jadi cikgu.. Tapi cikgu Shaklee.. Hihi... Yang penting, Fai sukaaa dgn apa yg Fai buat sekarang. Membantu anak2 buah untuk sama2 membina empayar masing2, membantu mereka untuk jadi leader yang hebat. InshaaAllah... ♥ ♥

Semua ni cuma bermodalkan RM75 sahaja.

Anda cuma perlu sertaka sekali:
>>> KESABARAN yang tinggi 
>>> RAJIN berusaha
>>> Dengar cakap mummy (mentor)
>>> Buat semua yg disuruh

InshaaAllah kejayaan itu milik anda juga... Ianya semudah ABC jika anda ada kesemua ciri di atas...
Kerana anak cucu Fai ada yg dah pun merasa bonus 4 angka dalam masa 2-3 bulan sahaja join Shaklee...

















# coaching time.. jaminan dari Fai, 24hours FREE coaching via whatsapp/weechat... tak perlu ke kelas pun tak pe, no worries... :-)





Jom realisasikan impian anda dengan Shaklee..!! (>_____<)



Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.