Quran Pelangi

1:21 PM 1 Comments A+ a-

Hari ni dapat special gift from my great mentor, Master Shareeza >>> Quran Pelangi..




Sebakkk dgn hadiah ni.. Tak pernah ada MLM yg sangat mementingkan amalan rohani. Fai bersyukur kerana ditemukan dgn MENTOR yg betul.. Bisnes, bisnes juga.. TAPI kami juga diajar untuk mendekatkan diri dgn DIA. Kerana tanpa belas ihsan dariNya, rezeki yg diterima ni tidak bermakna..







Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



Mendidik anak cara Saidini Umar

12:30 PM 1 Comments A+ a-

Semoga ianya bermanfaat.. Untuk panduan diri sendiri juga (>___<)






Anak adalah amanah Allah kepada ibubapa. Dari Abu Hurairah Rasulullah S.A.W bersabda,

“Setiap anak dilahirkan dalam keadaan fitrah yakni suci dan bersih. Kedua-dua orang tuanyalah yang menjadikan dia Yahudi, Nasrani atau Majusi,(Riwayat Bukhari)

Bayi lahir ke dunia ini dalam keadaan suci dan bersih dari sebarang dosa dan noda. Ibarat kain putih yang tidak tercorak. Ibarat kapas yang tak tercemar. Semakin hari anak ini semakin membesar, dan ibubapalah yang bertanggungjawab mencorak kehidupannya. Agama, akhlak dan dunianya. Jika dicorak dengan baik, anak ini akan menjadi baik. Jika buruk, maka akan buruk jadinya.



Semoga kami suami isteri mampu mendidik anak2 kami menjadi anak soleh dan solehah di dunia dan di akhirat... Aminnn..





Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



Quranic Law of Attraction

12:14 PM 1 Comments A+ a-

Dah setahun lebih beli buku ni tapi tak habis2 lagi.. Bertekad nak habiskan dalam masa DUA HARI ni... Banyakkk lagi buku yg Fai beli tapi tak baca. Hubby memang bising la kalau die tahu. Hihi.. Fai memang sukaaa shopping buku, kalau pergi kedai buku tu kadang2 boleh habis RM100 untuk buku sahaja. Tapi nak baca tu tak terbaca-baca lagi. Nampaknya buku2 lamaaa yg masih belum habis bacaaa tu nak kena susun biar nampakkkk. Barulah datang semangat nak khatamkan semua buku2 tu.. Hehe..

 






Quranic Law of Attraction -  Serlahkan potensi diri secara optimum dengan kuasa tarikan berteraskan Quran









Berminat nak tahu lebih lanjut tentang supplement Shaklee? Feel free to contact Fai.. I'm more than willing to help.. InshaaAllah..



Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com



Adam dibotakkan kali ke-2..

3:17 PM 3 Comments A+ a-

Kisah minggu lepas balik Kluang.. Tak plan pun sebenarnya nak botakkan Adam untuk kali ke-2... Sebab tujuan asal nak gunting rambut hubby. Cine tukang gunting tu tanya bila Adam botak. Fai pun bagitahu lah hari ke-8 dah cukur. Dia terkejut sebab rambut Adam nipisss sangat. Dia cakap patut kena botakkan lagi, kalau tak nanti rambut Adam tak lebat dan tak sekata. Bincang dgn hubby, ktorang pun decide botakkan Adam lagi. Tapi tak botak licin la, guna mata 1.. Sebab kalau dia dah besar nak botakkan lagi kesian. Ni masih baby, kalau botak pun comel lagi. Hehe..

Mule2 Adam tersangat la cool. Siap senyum2 lagi main dengan amoi kat kedai tu..

Lepas separuh kepala dibotakkan, Adam mula menangis. Meraung sekuat hati. Bukan sakit pun. Sebenarnya dia rasa getaran mesin tu.. Dia takut tu yg menangis sakan. Sampai merah2 muka.. Nak tak nak kena teruskan jugak, kang nanti lagi teruk jadinya. Terpaksa la buat sikit2.. Bila Adam dah reda sikit nangis, baru sambung balik. Kesian memang kesian sebab ni lah first time Adam nangis kuat macam tu, sampai tersedu-sedu. Tapi nak buat macam mana, kalau tak botak lagi tak cantik nanti. Hehe..

Jom tengok reaksi Adam..


posing dgn ibu sementara tunggu papa siap gunting







time ni elok je Adam main dgn amoi tu






dah nak start nangis






terpaksa juga teruskn, kalo tak nanti botak sebelah. hihi..




Nampaknya lepas ni kena la beli mesin pencukur ni dan botakkan sendiri. Tapi kena tunggu malam sebab time tu memang Adam tidur nyenyak. hihi..







# kalau nak beli vitamin Shaklee jgn segan-segan ye contact Fai.. (>___<)


Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Shaklee is My Passion

1:08 PM 5 Comments A+ a-

Kejadian ni dah lama berlaku, tapi baru hari ni sempat nak post.. hehe..

Alhamdulillah, 1 Mac lepas Fai dan dua org leader telah berjaya mengadakan kelas "coaching" PERTAMA Infinite Limit Group di training room Shaklee JB. Excited sangat sebab ini lah kali pertama Fai dapat bersua muka dgn anak cucu cicit piut... Ada yg datang dari Senai, sanggup meredha jemmed untuk menimba ilmu. Kebanyakkan yg hadir, mereka datang terus dari tempat kerja.. Fai sangat terharu dengan kesungguhan mereka..

Jom layan gambar..

antara anak cucu cicit yg hadir







My Great Leader - Aishah Nin






My Great Leader - Hana Syed






Its me.. hehe... nasib baik time ni Adam tak meragam..






Bakal Jutawan Muslimah.. InshaaAllah..



Shaklee is my passion.. Fai sukaaa dengan apa yg Fai buat sekarang. Shaklee adalah sebahagian dari hidup Fai. Bukan kerana bisnes semata-mata, tapi Fai sayangkan ukhwah yang terbina antara kami. Walaupun sesekali jumpa, tapi ikatan tu sangat KUAT.. Kami dah macam satu family... Ini antara sebab Fai sayangkan bisnes Shaklee.. Kami diajar untuk saling bantu-membantu, bukan berhasad dengki.. Ada yg "berbunyi" susah nak pergi kelas coaching ni sebab ada anak kecil.. Jangan jadikan itu satu alasan. Dalam group kami, anda boleh jer nak bawa anak2 sekali. Sebab kami mengutamakan family...

Semoga segala ilmu yg disampaikan dapat dimanfaatkan.. Nak berjaya, mentor (mak) cuma membantu 5%  sahaja.. selebihnya datang dari diri kita sendiri. ANDA YANG BUAT PILIHAN NAK atau TAK NAK..

Jom sertai kami dalam Infinite Limit Group untuk sama-sama menyentuh kehidupan orang lain dari biasa2 menjadi LUAR BIASA.. InshaaAllah...







Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Rahsia wajah berseri dalam masa 21 hari??

3:10 PM 4 Comments A+ a-

"thanks kak . memang nak terus consume shaklee je pas ni... insya allah... :) sume org tego faizah berseri2 je pas bersalin neh... yela byk sgt mkn vitamin kot...ahaha...kulit pun da xberjerawat dah... :) alhamdulillah....".. ~faizah...antara ibu2 yang setia dgn Shaklee mengambil full pek set B dan juga ESP (energizing soy protin) ; credit to Kak Cery


Ramai geng2 shaklee claim - makanlah ESP nanti kulit cantik, kulit anjal, awet muda... Kenapa esp (soy protin)... Bukannye yang lain2 yang ditekan kan? Lecitin ke calcium ke...alfalfa ke... Kenelah ada penjelasan disebalik ni semua kan kan? Kite kene tahu apa yang kita makan. Dari segi teori dan sains kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri??? Kulit menjadi kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang.


Kulit menjadi kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang. Kalo anda semua nak tahu, kulit muka kita boleh bertukar dalam masa 21 hari? Sebab sel kulit muka kita hidup selama 21 hari dan kemudian akan bertukar kepada sel baru. Jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, bagaimana kolagen boleh terbentuk? Bagaimana sel kulit baru nak bertukar dengan sel kulit yang lama? Sebab tu kulit nampak kusam.


Tahukah anda bahawa sel terbentuk dari protein. Mana datangnya sumber protein? Dari ikan, ayam, telur, kekacang. Namun tahukah anda protin tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi? Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protien akan mati. Protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius. Kita hanya dapat rasa sedap je tapi zatnye dah hilang.


Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein. Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri.


In addition to soy protein, sel tadi juga memerlukan vitamn C untuk membentuk kolagen bagi menambahkan kekenyalan kulit. Manakala vitamin E penting untuk saraf dan memberikan awet muda kepada kulit....


Ada sesetengah dari kita memang sudah dikurniakan kulit yang cantik dan mulus. Tidak perlu bersusah payah ke pusat kecantikan... Tak perlu tempek segala mcm krim ataupun bergantung pada suplemen sangat...tetapi sesetengah dari kita memerlukan bantuan suplemen untuk memiliki kulit yang cantik... Walaubagaimana pun, terpulang kepada anda.. Apa yang kita makan hari ini bukan memberi kesan sekelip mata… Tetapi pelaburan jangka masa panjang tanpa kita sedari...


Yang pasti kecantkan itu milik setiap insan…dan ianya datang dari Tuhan. Banyakkan berselawat dan jangan lupa berdoa setiap kali melihat cermin. Kecantikan luaran itu terhasil dari kecantikan dalaman jua.dan juga amalan pemakanan kita…....

credit to: Cery MamaFaiz


Bagi Fai, ESP (soy protein) Shaklee adalah yang terbaik... Fai akan pastikan setiap hari mesti minum 3 sudu ESP sebelum sarapan... Bukan untuk muka flawless dan cantik jer.. tapi untuk keperluan sel2 badan menjalankan fungsinya. Sebab Fai tahu, makanan yang Fai makan setiap hari tak mungkin akan dapat membekalkan sumber protein yang cukup. Lebih-lebih lagi sekarang ni Fai FULLY BREASTFEED Adam. Sumber protein tu memang sangat penting untuk tumbesaran Adam, untuk menggalakkan penghasilan susu.. Yang bestnya, semakin hari kulit Adam semakin putih tau. Hihi..





Kesihatan adalah anugerah dan rahmat dari Allah tak ternilai. Kalau kita boleh beli baju, barang2 kehendak kita sampai sanggup berhutang... Berapa pula nilai yang sanggup kita belanjakan untuk kesihatan diri?



"Satu dirham yang kamu gunakan untuk pencegahan adalah lebih baik bagi 1000 dirham yang kamu gunakan bagi perubatan"
Hadis Sahih Rasulullah...





Jangan segan2 untuk hubungi Fai sekiranya anda mempunyai pertanyaan lanjut tentang ESP (>___<)

Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com