Shaklee.. dulu, KINI, dan selamanya...

4:50 PM 0 Comments A+ a-

Fai start makan Shaklee April 2011.. Dah nak masuk 3 tahun Fai konsisten makan vitamin Shaklee ni. Dari sebelum pregnant, pregnant, bersalin dan menyusu.. sampailah sekarang...

Alhamdulilah kesihatan bertambah baik. Sejak makan vitamin Shaklee ni tak pernah lagi ke klinik kerana tak sihat. Rasa macam nak demam, selsema dan batuk tu ada juga tapi Fai cuma makan vitamin je.. Sebab Fai TAK NAK masukkan "benda asing" dalam badan kerana ubat ni fungsinya cuma utk menahan sakit BUKAN merawat punca sakit.

Masa pregnant, Fai mengalami masalah HB low. Masa tu Fai memang sangat susah hati sbb HB low ni SANGAT BAHAYA kepada ibu dan baby. Nurse di KK Masai suruh banyakkan makan makanan yg blh tambah HB mcm kerang, hati, ikan bilis, buah jambu batu. Makan kerang dan hati banyak sanagt tak bagus, so Fai cuma banyakkan makan jambu batu dgn ikan bilis je. Dalam masa yg sama, Fai tambah pengambilan Vitalea Shaklee dari 2 biji sehari menjadi 4 biji sehari. Alhamdulillah berkesan! HB Fai dari 10.7 bertambah ke 11.4 dalam masa 5 hari.. Sejak dari hari tu, Fai konsisten dgn 4 biji Vitalea sehari sampai lah time nak bersalin. Check up terakhir sebelum bersalin, HB Fai mantain 13.0.. Syukur!

Dalam pantang, Fai teruskn dgn Shaklee. Kali ni Fai tambah Vivix dan Zinc utk cepat baik luka. BONUSnya, susu mencurah2.. basah lencun baju dibuatnya. Alhamdulillah.. Nurse ada bagitahu, ibu bapa berdarah O ni risiko tinggi utk anak dapat kuning. Ye, Adam memang kena kuning. Fai memang risau sebab takut Adam kena tahan ward. Tapi syukur kerana bacaannya tak tinggi. Cuma perlu cucuk 4 kali je.. Fai cuma kerap BF Adam, dan banyakkan mkn anggur hijau..

Yang bestnya, tulang Adam sangat kuat. Kepala Adam tak lembek.. Nurse yg datang check semua akan cakap "kuantnya dia.." Hihi.. Alhamdulillah, ni semua sebab Fai konsisten makan Ostematrix Shaklee. Dulu masa pregnant makan ostematrix ni sebab tak nak sakit pinggang dan nak elakkan simpil biawak. Tapi yg bestnya effect kat Adam juga..


muka berisi sejak dah pandai makan. hihi..


Sejak bersalin, sampailah sekarang Adam dah nak masuk 7 bulan.. Fai tak pernah lagi skip minum ESP.. Kulit Adam memang cantik, bersih jer dan Adam takde ruam susu. Yang besntya, kulit dia semakin PUTIH! Syukur sangat Adam tak pernah demam teruk, cuma macam nak selsema je... dan ada sekali je badan macam panas..

Fai sangat bersyukur ditemukan dgn supplemen semulajadi Shaklee ni. Alhamdulillah, tq Allah...







cinta hati saya :-)






Jika anda sedang HAMIL, cubalah OSTEMATRIX dan VITALEA
Jika anda sedang BERPANTANG, cubalah ESP, ZINC COMPLEX, VITAMIN C, OSTEMATRIX
Jika anda BREASTFEEDING, cubalah ESP, OSTEMATRIX, VITALEA, VITAMIN C


Sesungguhnya nikmat kesihatan itu tak dapat dijual beli..





Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)