Kenapa ibu hamil perlukan Omega Guard Shaklee

Antara manfaat minyak ikan sering dikaitkan dengan perkembangan minda bayi kerana mengandungi EPA dan DHA. Tapi pastikan minyak ikan yang anda pilih bebas dari unsur-unsur merbahaya seperti merkuri. Minyak Ikan terbaik adalah Omega Guard Shaklee. Antara sebabnya kerana ia melalui Proses Penyulingan Molekul Berperingkat untuk memastikan ianya selamat dari logam berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, PCBs (polychlorinated biphenyls) dan lain-lain.


Jom baca apa kepentingan Omega Guard untuk Ibu Hamil.


1. Perkembangan Otak Bayi

Menurut Dr Sears, ada 2 jenis asdi lemak penting untuk peranan minda manusia iaitu Omega-3 dan Omega-6. Kedua jenis Omega ini merupakan KOMPONEN UTAMA DI DALAM MEMBRAN SEL OTAK.


2. Pembentukan Mata Bayi

Retina mata bayi memerlukan kandungan Asid Lemak DHA yang tinggi. Asid Lemak DHA ini hanya oleh diperolehi daripada makanan yang mengandungi asid lemak. Lebih banyak makanan berasid lemak yang kita ambil, lebih bagus untuk pembentukan mata bayi.


3. Mengurangkan risiko eczema

Menurut kajian British Medical Journal walaupun ibu dan ayah bayi mempunyai sejarah eczema, jika si ibu mengaamalkan minyak ikan semasa mengandung, ia akan membantu mengurangakan risiko bayi untuk mendapat eczema. 

DHA dan EPA dari minyak ikan mengurangkan keradangan dalam tubuh bayi yang menjadi punca eczema atau pelbagai alahan kulit.


4. Melembutkan "laluan keluar" bayi

Minyak ikan mengandungi asid lemak yang secara tidak langsung akan melembutkan laluan keluar bayi. Ini akan memudahkan proses kelahiran.Kenapa Omega Guard Shaklee??

Kerana Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Penyelidikan lanjut mengenai ikan laut air sejuk menunjukkan: Ikan laut air sejuk mengandungi ASID LEMAK TIDAK TEPU YANG SANGAT TINGGI, iaitu EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, merawat penyakit lelah dan alahan kulit. Secara ringkasnya, ibu hamil perlukan Omega Guard Shaklee untuk membantu tumbesaran dan perkembangan otak bayi dan membantu perkembangan memori - DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Sangat penting terutamanya pada 3 bukan terakhir perkembangan otak bayi semasa di dalam kandungan.

Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You Might Also Like

0 comments