Set Berpantang Shaklee di Pasir Gudang,Johor

12:02 PM 0 Comments A+ a-

Pagi tadi sebelum hubby pergi kerja, sempat dia hantar Fai untuk COD Set Berpantang Shaklee kat sepupu. Hari Khamis lepas dia ada PM Fai nak kan set berpantang Shaklee ni.. Tup tup, pagi tadi hantar set berpantang Shaklee, rupa-rupanya dia dah bersalin. Dah 4 hari... Hihi.. Comel baby dia, tak sempat nak snap pic sebab hubby nak cepat,nak pergi kerja..

Sempat la Fai explain kat sepupu Fai tu cara makan vitamin yg betul.. Sepupu Fai ni tak ambil full set berpantang Shaklee, dia cuma ambil vitamin untuk cepat baik luka jahitan, vitamin untuk menyusu dan untuk diet. Fai cadangkan yg paling basic untuk dia.. ESP, Vitamin C Sustained Released, Zinc Complex, Lecithin dan Alfalfa..


Untuk cepat baik luka jahitan:
ESP - protein. untuk membina kembali tisu-tisu dan memulihkan badan selepas bersalin.
Vitamin C Sustained Released - membantu dalam proses pemulihan luka.
Zinc Complex - membantu mempercepatkan proses baik pulih luka luaran dan dalaman (rahim). pilihan terbaik untuk menggantikan ikan haruan atau gamat.


Untuk menyusu:
ESP - memekatkan susu
Alfalfa - milk booster


Untuk diet:

Alfalfa - untuk detox, buang angin dlm badan.
Lecithin - untuk memecahkan lemak dlm badan. (juga sangat baik untuk merawat bengkak susu).



Set Berpantang Lengkap





Pengalaman Fai sendiri berpantang dengan Shaklee.

Pengalaman PERTAMA berpantang, bagi Fai takde lah menakutkan macam yg biasa Fai dengar. Rata-rata yg ada pengalaman bersalin, diorang bagitahu akan terasa ngilu pada tempat jahitan terutama masa kita tengah berjalan. Fai takde pula rasa macam tu. Time jalan tak sakit, cuma nak duduk kena kepit sikit dan posisi duduk tu kena betul. Hihi..

Yang paling best, badan tak rasa penat walaupun malam kerap bangun. Siangnya pula tak rasa mengantuk. Alhamdulillah Fai tak mengalami sembelit. Orang cakap dalam pantang tak boleh minum air masak banyak.. Salah sebenarnya tu... Air masak kena minum banyak tapi dalam kuantiti yg sedikit setiap kali minum. Kalau kurang air masak, tu yg boleh sebabkan sembelit. Berpantang dengan Shaklee, bagi Fai memang best. Badan rasa cergas, susu pun mencurah-curah. Setiap malam mesti baju basah lencun... Mula-mula tu Fai tak tahu, ingatkan si Adam ni kencing.. Rupa-rupanya air susu melimpah.. Hihi...

Luka jahitan alhamdulillah cepat baik.. 18 hari berpantang Fai dah ikut family beraya. Hihi.. Nasib baik la ibu, mak dgn mok ni modern. Dalam masa tempoh berpantang tu takde lah Fai duduk terperap je dalam rumah. Makan pun tak bercatu sangat. Semua Fai boleh makan, kecuali yg bisa2, yg sejuk2.. Tu je lah.. Kuih raya pun Fai boleh makan.Yang bestnya dalam pantang ni asyik makan je la... Hihihi...





Untuk anda yg masih tercari-cari set untuk berpantang, apa kata anda cuba Set Berpantang Shaklee. InshaaAllah inilah set berpantang terbaik yg anda cari...



Hubungi Fai untuk tempahan dan pertanyaan lanjut. I'm more than willing to help (>___<)


Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kenapa ibu hamil perlukan Omega Guard Shaklee

10:59 AM 0 Comments A+ a-

Antara manfaat minyak ikan sering dikaitkan dengan perkembangan minda bayi kerana mengandungi EPA dan DHA. Tapi pastikan minyak ikan yang anda pilih bebas dari unsur-unsur merbahaya seperti merkuri. Minyak Ikan terbaik adalah Omega Guard Shaklee. Antara sebabnya kerana ia melalui Proses Penyulingan Molekul Berperingkat untuk memastikan ianya selamat dari logam berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, PCBs (polychlorinated biphenyls) dan lain-lain.






Jom baca apa kepentingan Omega Guard untuk Ibu Hamil.


1. Perkembangan Otak Bayi

Menurut Dr Sears, ada 2 jenis asdi lemak penting untuk peranan minda manusia iaitu Omega-3 dan Omega-6. Kedua jenis Omega ini merupakan KOMPONEN UTAMA DI DALAM MEMBRAN SEL OTAK.


2. Pembentukan Mata Bayi

Retina mata bayi memerlukan kandungan Asid Lemak DHA yang tinggi. Asid Lemak DHA ini hanya oleh diperolehi daripada makanan yang mengandungi asid lemak. Lebih banyak makanan berasid lemak yang kita ambil, lebih bagus untuk pembentukan mata bayi.


3. Mengurangkan risiko eczema

Menurut kajian British Medical Journal walaupun ibu dan ayah bayi mempunyai sejarah eczema, jika si ibu mengaamalkan minyak ikan semasa mengandung, ia akan membantu mengurangakan risiko bayi untuk mendapat eczema. 

DHA dan EPA dari minyak ikan mengurangkan keradangan dalam tubuh bayi yang menjadi punca eczema atau pelbagai alahan kulit.


4. Melembutkan "laluan keluar" bayi

Minyak ikan mengandungi asid lemak yang secara tidak langsung akan melembutkan laluan keluar bayi. Ini akan memudahkan proses kelahiran.







Kenapa Omega Guard Shaklee??

Kerana Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Penyelidikan lanjut mengenai ikan laut air sejuk menunjukkan: Ikan laut air sejuk mengandungi ASID LEMAK TIDAK TEPU YANG SANGAT TINGGI, iaitu EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, merawat penyakit lelah dan alahan kulit. 



Secara ringkasnya, ibu hamil perlukan Omega Guard Shaklee untuk membantu tumbesaran dan perkembangan otak bayi dan membantu perkembangan memori - DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Sangat penting terutamanya pada 3 bukan terakhir perkembangan otak bayi semasa di dalam kandungan.





Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

5 sebab kenapa anda perlu memilih Omega Guard Shaklee

4:39 PM 1 Comments A+ a-

Ada banyakkk supplemen MINYAK IKAN di pasaran.. TAPI apa bezanya minyak ikan di pasaran tu dengan Omega Guard Shaklee..??

Fai berani jamin Omega Guard Shaklee adalah MINYAK IKAN TERBAIK di pasaran.. Bagus sangat ke Omega Guard ni..??






Jom baca kenapa Omega Guard Shaklee ni dikatakan minyak ikan terbaik di pasaran..

1. Proses Penyulingan Molekul Berperingkat

Minyak ikan Shaklee melalui proses penyulingan berperingkat untuk memastikan ianya selamat dari logam berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, PCBs (polychlorinated biphenyls) dan lain-lain.

Tahukah anda kebanyakkan minyak ikan di pasaran mengandungi PCBs yg berbahaya dan boleh menyebabkan kanser. Anda boleh rujuk website Fish Oil Safety untuk info lanjut.

Selain daripada memastikan ianya 100% selamat, proses ini juga:
  • Memekatkan (concentate) dan menulenkan (purity) lemak Omega-3.
  • Mengurangkan oxidation dan pembentukan lemak trans (trans fat).
  • Mengurangkan bau dan rasa hanyir.

2. Minyak Ikan Kecil di Lautan Dalam

Minyak Ikan Shaklee diambil daripada ikan-ikan kecil di lautan dalam yang sejuk kerana ikan-ikan di kawasan tersebut tidak terdedah kepada pencemaran dan toksik seperti merkuri. 

Kajian juga menunjukkan bahawa ikan di lautan sejuk mempunyai kandungan Omega-3 yang lebih tinggi.


3. Kandungan Omega-3 yang Lengkap

Omega Guard Shaklee lengkap dengan kesemua 7 jenis asid lemak Omega-3 yang diperlukan oleh badan termasuk EPA dan DHA. 

Kajian membuktikan bahawa EPA dan DHA membantu:
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Mengawal kandungan kolesterol dalam badan.
  • Memastikan tekanan darah normal.
  • Memelihara mata, otak dan sendi.

Untuk wanita yang mengandung dan ibu yang menyusu, EPA dan DHA sangat penting untuk pembentukan otak bayi serta pembinaan sistem imun mereka.

Disebabkan badan tidak boleh menghasilkan asid lemak Omega-3 dengan sendirinya, maka adalah sangat penting untuk kita mengamalkan supplement Omega.


4. Kandungan DHA dan EPA yang Lebih Tinggi

Mengikut kajian yang tekah dibuat, Omega Guard Shaklee mempunyai kandungan DHA dan EPA yang lebih tinggi berbanding jenama lain. 

Anda boleh rujuk carta di bawah untuk melihat sendiri perbezaan kandungan antara Omega Guard Shaklee dengan jenama lain.


5. 100% Semulajadi

Minyak Ikan Shaklee adalah 100% semulajadi, tiada perasa dan pewarna tiruan serta tiada bahan pengawet.

* Jangan risau, Omega Guard Shaklee adalah Halal ya..


credit info: HERE



Siapa yang perlukan Omega Guard Shaklee?


1. Ibu Hamil
  • Membantu perkembangan minda bayi semasa dalam kandungan
  • Mengurangkan risiko kelahiran pra matang
  • Membantu mengurangkan alahan selepas bayi dilahirkan.




2. Ibu Menyusu
  • Membantu perkembangan minda bayi.
  • Meningkatkan pembentukan imun sistem anak.
  • Membantu si ibu diet tanpa mengganggu pengeluaran susu.


3. Kanak-kanak
  • Membantu perkembangan minda kanak-kanak.
  • Meningkatkan imun sistem badan.
  • Mencegah penyakit jenis alahan seperti asma, eczema, selsema, batuk.


4. Orang yang nak diet.
  • Meningkatkan metabolisma badan seterusnya meningkatkan kadar pembakaran lemak.
  • Omega-3 membantu meningkatkan paras hormon Leptin yg berfungsi membantu kita mengawal selera makan.

5. Merawat Eczema
  • Asid lemak Omega-3 akan bertindak balas dengan "antiflammatory hormones". Maksudnya, ia boleh membantu sebagai agen anti radang.
  • Menguatkan membran sel - mencegah keradangan dan mengurangkan kegatalan kulit.
  • Melembapkan kulit - mengelakkan kulit kering dan mengurangkan eczema.

6. Untuk Kesihatan Optimum
  • Memelihara dari penyakit berkaitan jantung, obesiti, mengawal tekanan darah, menyokong kesihatan sendi dan macam-macam lagi.
  • Meningkatkan kepekaan dan daya ingatan.



Berminat untuk dapatkan Omega Guard Shaklee?
Jangan segan-segan ya hubungi Fai...
I'm more than willing to help (>___<)



Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Shaklee.. We are DIFFERENT..

10:19 PM 1 Comments A+ a-

Sabtu lepas (7 Dec 2013), selesai sudah majlis Recognition dan Motivation Rally anjuran Shaklee yang diadakan di Grand Paragon Hotel, Johor Bahru.. Fai dijemput hadir untuk terima sijil atas pangkat Coordinator Shaklee. Memang sangat teruja sebab ni lah first time pihak Shaklee jemput. Hihi... Apa yang Fai nak highlightkan kat sini, Shaklee adalah business FAMILY. Family adalah yang PALING UTAMA. Fai amik sijil atas pentas bersama-sama dgn hubby, dan siap angkut si Adam sekali... Sampai ada rakan yg bertanya hairan, "eh, boleh ea bawa baby sekali.." Hehe... That's why I choose Shaklee kerana suami dan anak2 tak diabaikan...


Jom layan gambar..

My hubby, tulang belakang Fai dalam Shaklee



bersama anak cucu yg hadir.. anda semua sumber kekuatan Fai


Semuanya terasa bagaikan mimpi.. Dulu Fai cuma coretkan semua impian Fai di entri ni.. SIDE INCOME DENGAN SHAKLEE... Masa tu memang saje-saje jer tulis. Tapiii tak sangka sekarang ianya benar2 terjadi.. Apa yg dicoretkan dalam entri tersebut menjadi KENYATAAN... Alhamdulillah...

Fai dah pun bergelar COORDINATOR..

Fai dah pun berjaya mendapatkan CAR BONUS..

Fai dah berjaya dapatkan satu tiket FREE untuk National Trip fully sponsored by Shaklee..sekarang tengah struggle untuk tiket kedua..nak pegi dengan hubby..

dan...

Fai dah pun officially WAHM in December 2013..



Alhamdulillah... Semua yg diimpikan dah pun jadi kenyataan.. Dengan Shaklee semua ni tak mustahil. Ni BUKAN cerita dongeng, TAPI ianya kisah benar...

Jom sama-sama keluar dari ZON SELESA. Kita semua boleh dapat lebih daripada gaji kita sekarang. Percayalah… Jika Fai boleh, anda pun boleh. Ramai yg dah buktikan mereka berjaya dengan Shaklee.  Ada yg income dah mencecah 5-6 angka dengan Shaklee. Jika mereka boleh dapat sehingga 6 angka bonus dengan Shaklee, kita pun PASTI BOLEH. Tapi mestilah kena ada SISTEM yg betul dan juga tunjuk ajar dari Mentor yg betul.
  
Jika anda inginkan hidup yg biasa-biasa bertukar menjadi LUARBIASA.. Anda perlu lakukan "sesuatu" yg LUARBIASA... Jom sertai Fai dalam Empire Infinite Limit. Fai akan bantu anda untuk sama-sama merasa apa yang Fai dah rasa dengan Shaklee. InshaAllah segala impian anda PASTI akan jadi kenyataan... dengan syarat, JUST DO IT..!!!

Jangan segan-segan hubungi Fai jika anda ingin Fai bantu untuk anda "keluar" dari kehidupan anda sekarang.. I'm more than willing to help... Fai cuma bantu 5% sahaja, selebihnya dari diri anda sendiri kerana hanya anda sahaja yang berhak untuk tentukan hala tuju bisnes anda..




# hidup luarbiasa hebat dengan Shaklee <3



Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com