Mengajar anak minum susu menggunakan botol...

12:30 PM 2 Comments A+ a-

Dulu masa dalam pantang, Fai risau sangat-sangat takut Adam tak nak menyusu dalam botol.. dan takut juga Adam akan keliru puting bila dah diberikan susu menggunakan botol...

Google info tentang bagaimana cara untuk mengajar bayi hisap susu dalam botol.. Memang banyakkk sangat info... Ni antaranya :



Alhamdulillah Adam budak bijak. Dia pandai minum susu dalam botol dan langsung tak keliru puting... Masa dalam pantang ada  la 2-3 kali nanny nya berikan Adam susu dalam botol... dan 2 minggu sebelum Fai naik kerja, hubby tolong berikan Adam susu dalam botol.. Rasenya memang tak sampai 5 kali pun Adam menyusu dalam botol sebelum Fai naik kerja. Tapi Alhamdulillah Adam sangat cepat adapt... First day hantar Adam ke baby sitter, akak tu pun cakap Adam pandai menyusu dalam botol. Lega hati ibu... Hihi...


rindu pula time Adam masih baby... hihi...



Dulu masa pregnant, Fai memang bercadang nak belika Adam botol mimijumi... Tapi bila baca review orang, membazir pula beli kalau Adam tak nak minum susu guna botol tu. Sebab ada yg cakap putingnya agak keras... Lastly, Fai cuma gunakan puting Orthodontic Shape Teat Jenama Fiffy jer... Murah pun murah, hihihi...


credit pic here



credit pic here







Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)