ESP sangat membantu memekatkan susu ibu...

12:03 PM 1 Comments A+ a-

Sebelum ni Fai jarang nak share tentang breastfeeding kat sini.. Yela, sebab takde pengalaman. Tak best nak cerita berdasarkan pengalaman orang ni. Tak feel.. Hihihi...

Dulu, Fai cuma dengar jer kawan-kawan bagitahu ESP ni memekatkan susu ibu.. Bila ada customer yg tanya tentang Set Breastfeeding Shaklee, Fai akan bagitahu ESP membantu memekatkan susu ibu. Tapi Fai hanya bagitahu berdasarkan pengalaman kawan-kawan... Sebenarnya tak best, sebab rasa kurang yakin... Sebab Fai sendiri tak tahu susu tu akan jadi "pekat" yg macam mana..

Tapi, bila Fai sendiri breastfeeding... dan Fai memang ambil Set Breastfeeding Shaklee.. memang TAK DINAFIKAN, ESP sangat membantu memekatkan susu ibu.. Fai sendiri dah buat eksperimen dengan membandingkan susu perahan bila Fai minum ESP dengan susu perahan tanpa minum ESP...


Fai simpan freeze ebm dlm plastik aiskrim jer. Sebab senang nak thaw, rendam dalm air tak sampai 15min dah cair. Jimat masa. Hihihi... Susu sebelah kiri nampak lebih pekat, warna kekuningan dari yg sebelah kanan kan?? Hah, tu lah bezanya susu "berESP" dgn susu tanpa ESP. hihi... Fai sendiri yg tengok susu "berESP" tu nampak sedappp... nampak lemak berkrim jer...

Last week, seminggu Fai stop minum ESP sebab tak sempat nak pegi branch. Bila pam susu, sedih rasanya tengok susu cair. Lemah jer semangat.. Nak pam pun rasa malas... susu pun kurang meriah walaupun Fai makan Alfalfa, sekali pam paling banyak dapat 4 oz jer..



Sangat happy tengok hasil perahan untuk sesi pertama hari ni.. Dapat 7 oz... Dalam gambar ni cuma 5 oz jer, lagi 2 oz dah simpan dalam peti ais. Hihi... Alhamdulillah, syukur.. Memang sangat puas hati bila tengok susu pekat... dan yang paling best sebab susu meriahhhh. Sebelum ni, masa Fai stop ESP... setiap kali pam cuma dapat 4oz jer walaupun dah makan Alfalfa.. tapi bila minum ESP, dapat 7 oz.. Harap-harap sesi kedua dan ketiga nanti pun meriah macam ni juga. Lagi satu perkara yg Fai perasan, bila minum ESP rasa cik B cepat jer penuh...

Bagi Fai, Set Breastfeeding Shaklee amat membantu dalam menjayakan penyusuan especially menyusukan baby boy. Sebab baby boy ni SANGAT KUAT MENYUSU... dan yg Fai perasan, sejak dah start balik minum ESP.. Adam suka menyusu, sampai tersedak-sedak. Papanya cakap Adam minum susu ada ESP macam makan KFC. Hehehe... Adam pun tidur makin lena... sampai ibu terpaksa kejutkan untuk menyusu. hihihi... Sorry ye sayang, lepas ni ibu janji tak akan skip minum ESP lagi. Ibu akan standby stock ESP awal-awal...




Fai CeritaCinta
Shaklee ID : 852741
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)

1 comments:

Write comments
Cho Zila
AUTHOR
October 7, 2013 at 3:28 PM delete

moga dapt membantu insan2 yang sedang menyusukan anakkan...

Reply
avatar