Set Menyusu Shaklee di Pasir Gudang, Johor

7:12 AM 1 Comments A+ a-

Iklan jap: Fai adalah pengedar sah Shaklee anda.. Sesiapa yang tinggal di kawasan Pasir Gudang,Johor boleh dapatkan vitamin Shaklee dari Fai.. Siang anda order dan buat bayaran, malam vitamin sampai rumah. Best kan?? hihi...

Dah lama tak menulis kat sini.. Sejak ada baby ni, timing semua lari. Ibu kena pandai curi masa, time baby tido lah masa untuk buat semua benda. Hihi... Pagi ni Fai nak share pengalaman sendiri menyusukan Adam...

Fai cuti bersalin tak lama, dapat la duduk rumah sampai hari yg ke-51.. Hari ke-52 dah start kerja... Benda yg Fai paling risau >>> TAKUT STOCK SUSU TAK CUKUP untuk Adam. Memang Fai risau sangat2. Masa dalam pantang, ada juga pam.. Tapi sekali pam cuma dapat dalam 3-4oz jer... Sehari Fai cuma boleh pam 2 kali, sebab baby lebih banyak direct feed... Kadang2 sehari dapat pam sekali jer.. Dalam masa pantang ni, Fai cuma dapat kumpul 36oz stock susu.. Huwaaaa, memang rasa nak nangis.. 2 hari sebelum start kerja, Fai dah hantar Adam kat babysitter sebab nak tengok sehari bape oz Adam minum. Babysitter cakap dalam 10-12oz.. Untuk permulaan ni, Fai bekalkan Adam Chilled EBM. Fai pam hari ni, dan bekalkan untuk Adam esok.

Alhamdulillah, ada rezeki untuk Adam.. Kat ofis, sekali pam Fai dapat dalam 5-7oz.. So, dalam sehari Fai boleh kumpul dalam 15-21oz untuk 3 kali pam... Bagi Fai jumlah ni dah cukup banyakkkkk. Terlebih2 untuk bekalkan Adam ke babysitter, siap boleh buat stock untuk Frozen EBM. Syukur.. (>___<)


Sarapan dgn segelas Esp + 3 biji Alfalfa, sejam lepas tu baru pam


Sesi kedua



Antara yg Fai amalkan:

>> Minum air masak 3 liter sehari. 
Sejak menyusukan Adam ni, air masak memang jadi bestfriend Fai.. Tekak ni asyik rasa kering jer. Sehari memang Fai pastikan cukup minum 3 liter air masak...

>> Kerap kosongkan breast.
Bila kat rumah, memang direct feed jer.. Adam ni menyusu tak ikut timing, ikut suka hati dia jer. Haha... Bila kat ofis, Fai akan pam 3x sehari dan sesi pam tu sama setiap hari >> 10.00am, 1.00pm, 4.00pm..

>> Pengambilan suplement.
Fai memang ambil SET BREASTFEEDING OPTIMUM.. Sebab Fai nak Adam dapat khasiat sepenuhnya dari ibu dia... Alhamdulillah, Adam membesar dgn sihat. Sesiapa yg jumpa Adam masa dalam pantang, bila jumpa Adam sekarang semua tegur Adam dah semakin semangat, hihi...

>> Elak stress.
Ibu menyusu memang tak boleh stress. Susu akan kurang. Biasa sebelum pam, Fai akan kosongkan minda dan tarik nafas dalam-dalam dan bayangkan perkara yang indah-indah... Kadang2 LDR sampai 2x.. Memang rasa puas sangat2...


Ibu-ibu di luar sana yg mempunyai masalah berkaitan breastfeeding, feel free to contact Fai.. Kita sama-sama share ilmu...




Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)

1 comments:

Write comments
Qhaifa Nur
AUTHOR
September 18, 2013 at 1:16 PM delete

ada suplemen bole bantu kita Fai..
stress akan kurangkan air susu...setuju sangat...

comelnya Adam...

Reply
avatar