"Saya ada jerawat batu, muka berminyak, parut jerawat. Tapi saya tak nak makan banyak vitamin,boleh tak??" Jawapannya BOLEH...

12:29 PM 2 Comments A+ a-

credit: Google


JERAWAT HALUS, JERAWAT BATU, PARUT JERAWAT/JERAGAT, MUKA BERMINYAK... semua ni antara masalah-masalah yang sering diajukan kepada Fai...

Kalau nak diikutkan, lagi banyak masalah kulit anda.. lagi banyakkkk la vitamin yang anda perlu ambil.. Hehe... Tapi jangan risau, setiap pembelian vitamin dari Supplement & Lifestyle (ceritacinta04.blogspot) anda akan diberi KONSULTASI PERCUMA sehingga masalah kulit anda dapat diatasi. InshaAllah Fai akan cuba bantu sebaik mungkin... dengan syarat anda juga perlu BERSABAR dan KONSISTEN makan vitamin selama 3 bulan berturut-turut. Kerana sel badan kita ni perlukan sekurang-kurangnya 90 hari untuk betul-betul bertindak balas dengan vitamin yang kita ambil..


Jom tengok antara vitamin yang boleh membantu mengatasi masalah kulit..


ESP - membantu baik pulih masalah kulit berjerawat

Kajian American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 menunjukkan kaitan antara makanan yang rendah dengan indeks glisemik dan pembaikan masalah jerawat. Kajian mendapati dalam tempoh 12 minggu, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula yang rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat. Secara umumnya, selain makanan berkarbohidrat ringkas yang tinggi, pengambilan makanan tinggi lemak tepu, makanan berminyak dan bergoreng, bergula akan memberi impak yang lebih ketara kepada masalah jerawat. 

Pengalaman Fai sendiri, after sebulan konsisten minum ESP.. memang terasa kulit muka semakin gebu, licin dan “flawless"... hihi..



B Complex - untuk kulit licin dan bersinar

♥ Just remember B for Beauty... Beauty from inside... ^__^
♥ Untuk kestabilan hormon… mengandungi Vitamin B2 (riboflavin) berfungsi untuk merangsang fungsi adrenal yg normal dan membantu pengeluaran hormon pituitary.
♥ Penting sebagai ANTI-STRESS (B5-pathotenic acid) sebab stress boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua. Stress yg berpanjangan juga boleh memburukkan lagi simptom jerawat. 
B Complex juga bertanggungjawab kpd “melanij” (pewarna) yg menjadikan kulit “tan” (warna perang terbakar). Jika anda mudah “sunburn”, tu tandanya anda kekurangan B Complex dlm badan.  



 


Vitamin C - untuk kulit halus dan bersinar

♥ C for Collagen... Penting dalam pembentukan kolagen dan tisu penghubung yang lain untuk menjadikan kulit kita ANJAL dan KUAT (>__<)
♥ ANTIOKSIDAN yg membantu untuk melawan radikal bebas, antara punca menyebabkan kulit nampak tua sebelum usia..!
Melindungi kulit wajah daripada terkesan dengan sinaran matahari. 







Vitamin E - untuk awet muda

keep you LOOKING YOUNGER, by retarding cellular aging due to oxidation...
♥ Kulit kusam terjadi akibat selalu berjemur di tengah panas. Vitamin E memberikan perlindungan kepada kulit dari pengaruh buruk sinar ultraviolet, sehingga kelembapannya terjaga. Sangat membantu dalam mengatasi kulit kusam dgn menjadikan kulit muka bertambah berseri2..








Alfalfa Complex - detox semulajadi

♥ jerawat adalah tanda badan kita mempunyai banyak toksin. Alfalfa membantu badan untuk detox secara semulajdi. Bila usus dah bersih, vitamin yang kita ambil akan dapat diserap dengan lebih effisien dan beri kesan yang cepat.







Gla Complex - rahsia kepada kulit yang cantik

Gama Linolenik Asid (GLA) berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Masalah hormon tidak teratur merupakan salah satu punca terjadinya jerawat.










Zinc Complex - untuk masalah jerawat yang teruk (jerawat batu/bernanah)

♥ Kekurangan zinc juga merupakan salah satu punca terjadinya jerawat. Zinc Complex berperanan untuk penyembuhan luka dan mengawal penghasilan minyak melalui kelenjar minyak. Zinc salah satu agen penting dalam keseimbangan hormon.











Sekali lagi Fai nak bagitahu... Jika anda mengalami masalah jerawat yg teruk... JANGAN BIMBANG... Anda tak perlu ambil kesemua vitamin-vitamin ni... Setiap pembelian vitamin dari Fai, anda akan diberi KONSULTASI PERCUMA sehingga masalah kulit anda dapat diatasi. InshaAllah Fai akan cuba bantu sebaik mungkin...


Sharing is caring...

Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)

2 comments

Write comments
April 17, 2013 at 4:54 PM delete

Assalammualaikum...

banyak juga yang kita kena ambil supplement...wahh...
kena ambil mana yang perlu aje kan...

mselim3

Reply
avatar