Fai dah rasa "MAGIC"nya pregnant dengan Shaklee... Anda bila lagi??

10:26 AM 0 Comments A+ a-

Entri ni bukan overclaim ye... Sekadar ingin berkongsi apa yang Fai rasa setelah 5 bulan pregnant dengan Shaklee. Sebab kalau boleh Fai pun nak anda juga rasa apa yang Fai rasa... (>_____<)

______________________________________

Dua hari lepas Fai berbual dengan seorang rakan yg baru hamil 4 bulan. Tapi dia dah anak kedua... Dia tanya Fai...

“You tak SAKIT PINGGANG ker? I sakit pinggang tau, nak tidur susah. Ni pun kaki dah mula rasa nak KREM...”

“You tak MENGANTUK ker? I mengantuk jer sekarang..”

“I dulu masa anak first, breastfeed.. Selalu berjaga tengah malam. TAK CUKUP REST... PENAT... Kali ni I nak baring jer 2 minggu.....”



Fai senyum jer.. Semua soalan dia Fai jawab TAK...  hihi...

Sebab  Fai memang tak rasa pun semua tu.  Sakit pinggang tu ada, tapi masa 1st trimester jer. Sekarang ni Alhamdulillah takde sakit pinggang langsung. Krem pun rasa masa 1st trimester jer sebab time tu Fai tak konsisten makan Ostematrix Shaklee...

Mengantuk tu ade lah sikit2. Tapi takde lah rasa nak tidur jer. Bila ngantuk Fai kunyah Chewable Vitamin C... Hilang ngantuk. Hihi...

Fai memang akan FULLY BREASTFEED... bagi Fai tak cukup tidur tu biasalah, baby pun masih kecik lagi. Hihi...



Syukur sangat ditemukan dengan Shaklee. Fai seronok lalui pengalaman pertama pregnant dengan Shaklee. Memang besttt... Rasa sihat jer... Sentiasa energetic... Kadang2 Fai sampai  tanya diri sendiri “betul ker aku ni pregnant? Sihat jer, x macam orang pregnant pun..” hihi... Sesungguhnya kesihatan ini juga adalah anugerah dariNya. Alhamdulillah.....

Fai yakin ramaiii ibu2 hamil di luar sana yang tercari2 supplement yang mampu menjadikan anda sentiasa SIHAT, BERTENAGA, CERIA sepanjang kehamilan... dan yang pastinya sudah tentulah untuk  “si kecil” dalam kandungan. Fai dah temuinya dan Fai dah rasa sendiri. Memang macam “magic” pregnant dengan Shaklee ni. Nak tahu macam mana “magic”nya, kenalah cubaa dulu. Tak cuba tak rasa.. Dah cuba, PASTI anda akan terus jatuh cinta. Percayalah..... Sekali lagi nak bagitahu, ni bukan statement overclaim, tapi ini adalah apa yang Fai rasa... (>___<)



Apa yang Fai ambil sepanjang tempoh kehamilan:


Vitalea-Iron  
  • Lengkap dengan iron (zat besi) PENTING untuk pembentukan hemoglobin (sel darah merah),untuk  membina dan merangsang peredaran darah.
  • Sel darah merah ni sangat penting untuk tumbesaran baby, semakin besar baby.. semakin banyak sel darah merah yg kita perlukan...
  • Ibu hamil ni macam2 ragam. Ada yang  tak boleh makan sayur, ada yang tak boleh makan kerang (untuk tambah darah)...  Inilah fungsi vitalea yang kita ambil. Ia berfungsi untuk menampung mana2 kekurangan dalam zat makanan seharian.


B Complex

  • B Complex Shaklee mengandungi ASID FOLIK. Asid folik ni penting untuk mengelakkan risiko kecacatan otak dan SPINA BIFIDA (tulang belakang) pada bayi.
  • Penting untuk menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi – membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru .




Chewable Vitamin C

  • Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen. Kolagen ni diperlukan untuk pembentukan tulang baby.
  • Membantu mengurangkan gusi berdarah dikalangan ibu hamil.
  • PENTING kerana vitamin C membantu mengoptimumkan PENYERAPAN  ZAT BESI (vitalea).




Ostematrix
  • Ostematrix Shaklee gabungan MAGNESIUM dan VITAMIN D. Normal bagi ibu hamil akan mengalami sembelit kerana usus telah dihimpit oleh perut yang semakin membesar. Bagi Fai Ostematrix ni memang besttt sebab membantu melawaskan.  Fai biasa makan sebelum tidur, esok pagi proses “pembuangan” memang sangat lancar..
  • Ostematrix juga sangat membantu dalam mengurangkan krem dan sakit pinggang.
  • Yang paling besttt, si ibu dapat tidur lena sepanjang malam. Hihi...




ESP
  • ESP ni protein soya. Protein ni adalah asas pembentukan sel. Bila si ibu mengambil jumlah protein yang cukup, ia membantu dalam tumbesaran baby.
  • ESP juga membantu mengalakkan pengeluaran susu ibu bila baby lahir. Majoriti customer Fai yang ambil ESP sepanjang kehamilan bagitahu susu mereka meriah setelah melahirkan... Kulit baby juga lebih halusss, lembuttt dan putih. Yang paling best, kulit baby tahan lasak -  tidak mudah allergy.. Hehe...







Nak tahu bagaimana rasanya “MAGIC” pregnant dengan Shaklee??

Feel free to contact Fai... I’m more than willing to help...




Fai CeritaCinta 
Shaklee ID : 852741 
HP & Whatsapp : 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 





*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)