Pengedar Sah Shaklee di Pasir Gudang, Johor. Mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011. Terdapat pelbagai supplement yang ditawarkan, antaranya seperti Set Berpantang Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Kecantikan Shaklee, Set Awet Muda Shaklee, Set Kesihatan Optimum Shaklee, Set Sendi Shaklee, Set Jantung Sihat Shaklee dan berbagai-bagai lagi mengikut keperluan anda..

Apa jua yang ditawarkan dalam blog ini adalah bersifat peribadi dan tidak terlibat dengan mana-mana pihak syarikat. Harap Maklum.

Tuesday, January 29, 2013

Tips memilih sayuran hijau

Tips yang kita boleh amalkan...


Lebih banyak lebih baik

Elak dapatkan sayuran hijau daripada satu punca yg sama. Ini kerana produk daripada sumber bekalan yg sama akan menggunakan kaedah pengeluaran makanan yg sama, penggunaan racun perosak yg sama, kaedah pemprosesan dan pelbagai faktor pengeluaran yg sama. Dengan menukar punca makanan akan mengurangkan risiko pengumpulan sesuatu bahan toksik.


Tanam sendiri sayuran dan buah-buahan

Menanam sendiri dapat memastikan ia bebas daripada racun perosak di samping dapat menikmati buah-buahan yg segar dan sedap di makan.


Serangga jadi penunjuk

Makanan hijau yg ada sedikit kesan serangga menunjukkan ia kurang atau tiada sisa racun perosak. Bagaimanapun hati-hati akibat penggunaan pelbagai jenis racun pada tempoh yg lama kerana boleh menyebabkan makhluk perosak lali dengan racun tersebut.


Cuci bersih

Mencuci makanan hijau dapat mengurangkan 10-20% sisa racun yg terdapat di kulit sayuran atau buah-buahan. Fai biasa rendam dgn garam dalm 10-15 minit sebelum masak... petua org tua2..


Organik pilihan yg baik

Kaedah penanaman organik dihasilkan secara semulajadi tanpa menggunakan sebarang bahan kimia dan racun perosak. 


Kadang2 beli sayur tak tahan lama bila simpan dalam peti ais.. apa yg fai buat, rendam sayur tu dgn Basic-H... Memang mcm magic.. sayur boleh jadi SEGAR... Jom cuba..
Fai CeritaCinta
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852741
HP: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

“Apa saja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tiada sesuatupun yang dapat menahannya; dan apa jua yang ditahan oleh Allah maka tidak ada sesuatupun yang dapat melepaskannya sesudah itu. Dan (ingatlah) Dialah sahaja yang Maha Berkuasa, lagi Maha Bijaksana.” (Surah Fathir:2)

Copyright to FAI NARDIR
Designed by UMIESUEstudio 2015