NEW IMPROVED FORMULA vitamin e with GRAPE SEED EXTRACT

6:39 AM 1 Comments A+ a-

Pssstttt... Ada berita baik untuk penggemar vitamin E...  NEW IMPROVED FORMULA vitamin e with GRAPE SEED EXTRACT. Wahhh, menarik bunyinya... Apa tu??? Jommm baca selanjutnya...

 


Jom tgk kelebihan GRAPE SEED EXTRACT yang terkandung dlm pek baru VITA E COMPLEX SHAKLEE:

#Mengikut...
kajian saintifik Minyak Biji Anggur terbukti amat berkesan untuk membantu mengatasi masalah KANSER serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika mengamalkn secara konsisten.


# Grape Seed Extract juga terbukti berkesan untuk menguatkan system imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.


KENAPA GRAPE SEED OIL?

#Sebabnya dalam Minyak Biji Anggur terdapat Oligomeric Proantho Cyanidin(OPC) yang lebih tulin berbanding kumpulan fitonutrien yang lain,

#OPC pula merupakan anti pengoksidaan yang paling berkesan dan mampu melindungi tisu-tisu daripada pelbagai kecederaan pengosidaan.

#OPC juga adalah 50 kali ganda lebih kuat daripada Vitamin E dan 20 KALI GANDA LEBIH KUAT DARI VITAMIN C.

#OPC berfungsi memusnahkan ‘radikal bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia. Dalam erti kata lain, OPC inilah yang bertindak MEMBANTU MENGATASI MASALAH KANSER bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.

#Di samping itu, OPC yang amat kaya dengan protein terutamanya kalogen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya sebagai makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu.

#Sekaligus ia juga baik untuk AWET MUDA dan tentunya sangat baik untuk memelihara KECANTIKAN.

#Selain daripada kehebatan Minyak Biji Anggur dari sudut kajian saintifiknya, kelebihan anggur juga turut termuat d dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya.

# Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengenai buah anggur.

credit to Laling Beeha for this info... thanks a lot sis ^___^


Bagi anda yang masih berkira-kira nak cuba vitamin E Shaklee, tak payah pikir lagi dah... Ni lah masa yg paling sesuai untk anda cuba NEW IMPROVED FORMULA vitamin e with GRAPE SEED EXTRACT. Harga?? Don’t worry, harga masih sama... Best kan?? Hehe... Ehem, jangan terlambat nanti menyesal. Jangan cakap Fai tak inform anda tentang ni pula ye... Ramai yg berebut2 nak dapatkan vitamin E yg baru ni... Anda bila lagi??
 


 Sebarang pertanyaan, boleh hubungi Fai seperti di bawah ye...


Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 




*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Perbezaan Vitamin E Shaklee yg anda perlu tahu

9:57 PM 1 Comments A+ a-

Vitamin untuk penjagaan kulit muka antara vitamin yg glamour di CeritaCinta dan mendapat sambutan tinggi setiap hari... Alhamdulillah, semakin ramai yg mempunyai kesedaran untuk kelihatan cantik dari luar dan dalam. Ramai yg nak cantik semulajadi dgn Shaklee. Hehe... Ramai juga yang tanya Fai tentang vitamin E...  “sama tak vitamin E Shaklee ni dgn vitamin E kat farmasi??” Fai tak tahu vitamin E kat farmasi tu mcm mana. TAPI, yang Fai tahu vitamin E Shaklee ni ada PERBEZAANNYA... Jommm baca apa perbezaan vitamin E Shaklee ni...


PERBEZAAN VITAMIN E SHAKLEE

Dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yg kaya dgn vitamin E.

Menggunakan vitamin E asli (d-alfa tocophero) bukan sintetik (l-alfa) >> boleh tengok pada label botol vitamin E Shaklee

Vitamin E yg paling lengkap di pasaran kerana mengandungi  10mg unsur SELENIUM semulajadi yg membantu tubuh kita untuk menyerap vitamin E dgn lebih effisien, memelihara membran sel, sel darah merah dan memelihara tisu-tisu otot.

Vitamin E Shaklee adalah antioksidan yg kuat. 1 kapsul vitamin E Shaklee = 400iu vitamin E... iaitu bersamaan

  • 40 hidangan (setiap hidangan 1 auns) buah badam semulajadi
  • 28 hidangan (setiap hidangan 2 sudu makan) minyak bunga merah
  • 24 hidangan (setiap hidangan 1 sud makan) mayonis




Atas sebab2 ni lah, Fai sukaaa dgn vitamin E Shaklee. Ni baru citer tentang perrbezaannya... Belum cerita tentang kesannya lagi. Sesiapa yg dah cuba, sure akan jatuh cinta. Hehe... Ramaiii yg dah teruja tau dengan vitamin E Shaklee ni... Anda bila lagi?? Jangan terlambat, nanti menyesal... hihi (>___<)





Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Adakah selamat untuk makan mi segera semasa hamil?

9:49 AM 1 Comments A+ a-

Tertarik dengan artikel dari babycenter.com ni... Ibu hamil ni kadang2 tekak terasa nak makan mi segera (maggie)... Boleh ker makan maggie? Selamat ker untuk baby? Jom baca apa kata Dr Patricia Kho...



Mi cepat masak adalah sejenis makanan "segera" - sangat senang dan mudah untuk disediakan (apa yang anda perlukan hanyalah air panas!). Ianya boleh membantu meredakan perut yang mual, rasaya agak sedap dan harga sangat berpatutan juga. Walau bagaimanapun, sehidangan mi segera bukanlah makanan yang seimbang. Kandungannya hanyalah kanji, garam yang banyak dan monosodium glutamat (MSG). Ada sesetengahnya diperkayakan dengan vitamin A.

Tetapi, mi segera tidak seharusnya dimakan secara berasingan sebab ia kurang kandungan protein, vitamin, mineral, sayur-sayuran dan serat. Ia juga tersangat masin dan mungkin boleh menyebabkan
hipertensi jika anda memakannya dari hari ke hari.

Secara umum, mi segera adalah selamat untuk dimakan selagi dilakukan secara sederhana.


Jika anda terasa hendak makan mi segera, pertimbangkan tip-tip ini:


  • Tambah hanya separuh atau kurang daripada separuh perasa yang terdapat di dalam paket untuk mengurangkan pengambilan garam.

  • Tambah ramuan lain seperti telur rebus, ayam masak, udang, bebola ikan masak, bebatang ketam, sayur-sayuran berdaun hijau seperti sawi, bayam atau siew pak choy, atau sayur-sayuran lain seperti lobak merah.


Disemak oleh penulis-bersama Asian Parenting Today Jennifer Hor, seorang pendidik antenatal dan Parent Craft yang juga pakar dalam penyusuan ibu dan isu-isu lain berkaitan bayi sihat
. Dr Patricia Kho adalah seorang pakar ob-gyn yang menjadi konsultan untuk beberapa hospital di Filipina.

_______________________________________________

Kalau sesekali nak makan tu boleh. Takpe... Tapi ikutlah tips2 yg Dr Patricia Kho dah bgtau kat atas tadi. Semoga artikel ni bermanfaat buat ibu2 yg sedang hamil  :-))



Ingin dapatkan konsultasi tentang suplemenyg sesuai diambil sewaktu hamil? Feel free to contact Fai ya.. I'm more than willing to help (>___<)


Fai Shaklee 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 

Nak jana side income dengan Shaklee?? I'm more than willing to help...

10:41 AM 2 Comments A+ a-

Alhamdulillah...


Syukur padaNya kerana masih diberikan peluang untuk bernafas di muka bumi ni... Syukur padaNya kerana masih diberikan peluang untuk bersama-sama dengan insan tersayang. .. Syukur kerana masih dapat mengecapi nikmat kesihatan dan kebahagiaan... Thank you Allah...


Teringat masa Fai baru2 join Shaklee... 8 April 2011... Masa tu Fai daftar  jadi ahli secara “tak sengaja”... Fai cuma nak cari suplemen untuk hubby, ibu dan adik2. Diorng ckp selalu penat2 badan. Kebetulan, seorang rakan blogger Fai baru jer beli suplemen untuk boost milk dgn SHAKLEE. SHAKLEE?? Ape tu?? Pelik jer namanya?? Tak pernah dengar pun sebelum ni. Google punya google, majority customer yg dah berShaklee memang bagi kesan2 yg best. Time tu Fai cuma ckp dalam hati, “dah alang2 nak beli suplemen ni terus jer la daftar jadi ahli”  dan Fai  daftar ahli under Master Shareeza (Mama cery)...


Memang niat nak tolong hubby tambah income family tu ada, tapiii Fai takde push faktor. Fai main buat jer semua benda. Takde target, takde daily schedule. Hari2 duk ngadu kat Mama Cery cakap takde sales. Hari2 email mama. Fai down... Sedih... Semua ngadu kat mama.  Agaknya mama pun naik bosan hari2 dapat email dari Fai. Hehehe. Mama suruh buat target, tapi Fai tak buat...  Selama setahun Fai macam ni jer. MERABA-RABA, Jalan tu dah ade tapi Fai yang TAK IKUT.. Rasa menyesal pun ada juga sebenarnya, sebab Fai boleh dapat yg lebih baik dari tu kalau masa tu Fai ikut semua yg diajar...

“Ape pun yang terjadi, u kena stay 12 bulan. JGN GIVE UP...” Betul kata mama, 12 bulan pertama ni cabaran paling kuat untuk org yg baru start nk berbisness. Memang macam2 yang terjadi.  Takde orang baca blog, takde sales, tentangan dari MIL... Mcm2 lah... Tapi semua tu akan jadi kenangan manis Fai... Hihi.. 

Lepas mama buat kelas kat JB, barulah Fai NAMPAK DENGAN JELAS. Sebelum ni rabun agaknya. Hahaha. Fai ikut apa yg mama suruh buat. Buat target, buat daily schedule (padahal benda ni dah hari2 mama ingatkan setiap kali coaching on phone).. Target tu memang penting sebenarnya. Sebab bila dah ada target, jalan tu semakin mudah. Kita tahu apa yg kita nak buat untuk capai target tu. Alhamdulillah, lepas tu setiap bulan UV Fai bertambah. Walaupun kadang2 yg tambah  hanya 50-100 UV jer. Hehe... May 2012, Fai efektif Supervisor dgn bonus Shaklee 4 angka. Alhamdulillah... Sekarang Fai dah boleh mantain dengan income sebanyak tu setiap bulan.. dan sampai sekarang Fai masih setia dgn Shaklee. Malah makin SAYANGGG dengan Shaklee. 

Dulu, memang agak susah nk dapat sokongan dari en.hubby. Kadang2 dia sokong, kadang2 dia jugalah yg jadi pengkritik.. Sebab bagi beliau, apa yg Fai buat ni sama jer mcm MLM yg lain. Haha... Fai dah buktikan Shaklee ni TAK SAMA dgn sistem MLM lain. Fai  buktikan yg Fai boleh mantain dgn income 4 angka ni.. (tapi bkn setakat kat sini jer,perjalanan dgn Shaklee masih jauhhh, masih bykkkk lagi impian Fai yg belum tercapai...) Alhamdullah, sekarang en.hubbylah TULANG BELAKANG kejayaan Fai.  Dia yg tolong hantar vitamin, dia yg tolong poskan vitamin., dia tolong packkan vitamin... Semua dialah.. hihi...Tanpa restu darinya, kejayaan ni memang tak bermakna... Thank you dear :-)





Fai bersama2 ahli group Jutawan, dibawah empayar yg sama under Master Shareeza :-)



Sesiapa yg rasa nak tambah side income dengan Shaklee, i’m more than willing to help. InsyaAllah... Fai akan guide anda utk dapat income 4 angka mcm yg Fai dapat sekarang. TAPI, Fai TAK NAK anda jadi mcm Fai... Lepas setahun baru boleh dpt income 4 angka. Fai akan guide anda untuk dapat income 4angka dalam masa 6 bulan. Ni semua tak mustahil, insyaAllah. Syaratnya, anda hanya  perlu ada akaun FB. Sebab Fai akan coaching anda melalui FB... Anda juga akan dimasukkan ke dalam SECRET group JUTAWAN under Master Shareeza... yg bestnya, selain dari Fai, anda juga boleh dapat coaching dari Master Shareeza... Group JUTAWAN ni support group yang penuh dengan caj2 positif.... ukhuwah yg sangat kuat... penuh dgn rahsia2 dan strategi utk  berjaya..


Macam mana nak daftar jadi ahli?
  1. Bayar registration fee RM75. Anda akan diberikan memberkit Shaklee.
  2. Beli vitamin 200 point, sebanyak RM650, anda layak dapat keahlian PERCUMA

Psssttt, antara kelebihan lain, Shaklee juga menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim) bagi semua distributornya yg layak... :-)






Impian Fai seterusnya, ingin membantu lebih ramai kawan2 di luar sana untuk sama2 mencapai impian masing2... dannn impian Fai sendiri, ingin menjadi suri rumah dengan hasil pendapatan Shaklee sebanyak 5 angka pada umur 30 tahun, which is 5 years from now... Dengan izin Allah jua, insyaAllah (>___<)...


Kita perlu berani untuk BERMIMPI... kerana dengan mimpilah semua impian kita akan jdi kenyataan... Percayalah...




Sebarang pertanyaan, feel free to SMS Fai di 019-7428120 (>___<)



Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 

6 Tips Wajah Kusam Kembali Ceria

5:22 PM 0 Comments A+ a-

1. Melakukan aktiviti luar
Dengan melakukan senaman pada waktu pagi misalnya, membolehkan anda menghirup udara segar sekali gus dapat membuatkan tubuh lebih rileks. Selain itu, udara waktu pagu juga selamat dari sebarang pencemaran. Malah ia turut membantu melancarkan darah dan membantu tubuh lebih rileks dan segar.


2. Minum air putih
Pengambilan air putih sekurang-kurangnya DUA LITER atau 8 gelas sehari adalah amat digalakkan. Namun ada yang tidak mengambil kisah hal ini dan melebihkan pengambilan air manis dan berkafein. Tidak kurang juga ada yang tidak minum apa pun di pagi hari. Sebaiknya, bagi anda yang gemar melakukan aktiviti luar, pastikan sebotol air putih dibawa bersama dan minumlah ketika memulakan aktiviti harian anda.
Cara ini, sel kulit akan terhidrasi dan lebih kenyal. Bagi kesan yang lebih baik,letakkan sedikit perahan lemon untuk meningkatkan metabolism tubuh anda selain menghilangkan rasa payau air putih tersebut.


3. Rawat mata
Bagi anda yang menghadapi masalah kesan lebam di bawah mata akibat kurang tidur tetapi tiada masa untuk melakukan rawatan spa, apa kata anda cuba terlebih dahulu krim mata atau boleh juga menggunakan pad mata bagi membantu menutupi atau menghilangkan lingkaran hitam atau bengkak mata.
Kaedah ini membuatkan mata anda merasa rileks selain dapat membantu melancarkan peredaran darah. Pastikan pad mata tersebut mengandungi bahan-bahan semulajadi yang dapat membantu mengurangkan lingkaran hitam pada mata.


4. Bantuan kosmetik
Anda juga boleh mencuba kaedah moden dengan menggunakan kosmetikbagi menutupi kekurangan pada wajah anda. Krim pelindung cahaya matahari misalnya dapat menghindari dari terdedah kepada cahaya matahari selain turut membantu anda kelihatan lebih segar. Selain itu, dengan mengusap highlight, anda boleh juga menggunakan pembayang mata rona cerah yang disapu di bawah lengkungan alis dan di sudut mata. Ia akan membantu menjadikan mata anda lebih “hidup”.



5. Pemakaian maskara dan pemerah pipi
Bagi anda yang kurang gemar memakai solekan, apa kata anda gunakan mascara dan pembayang mata sahaja. Dua produk ini akan membantu menutupi kekurangan pada wajah terutama bagi anda yang tidak cukup tidur. Maskara akan membantu membuatkan mata kelihatan besar dan terbuka lebar. Manakala pemakain pemerah pipi rona merah jambu akan membantu membuatkan pipi lebih segar dan ceria.


6. Menggunakan madu
Anda juga boleh menggunakan madu untuk kulit wajah kerana madu juga bermanfaat sebagai pelembap semulajadi. Anda boleh menggunakan madu sebagai bahan mencantikkan wajah serta menghaluskan kulit kering atau pecah-pecah.. Bagi yang mengalami bibir pecah, sapukan sedikit madu terutama pada waktu pagi dan malam. Ia juga membantu membuatkan bibir merah dan seksi andai dilakukan setiap hari.
Bagi yang mengalami masalah liang roma besar, apa kata atasinya dengan madu. Jadikan madu sebagai masker kulit untuk mengecilkan liang-liang roma selain membantu menghaluskan kulit wajah. Caranya:

  1. Bersihkan muka dengan tuala yang telah dibasahi air suam untuk membuka liang-liang roma.
  2. Campurkan madu dengan oat lalu sapukan ke seluruh permukaan muka
  3. Biarkan selama 10-15 minit
  4. Cuci dengan air suam, kemudiandiikuti dengan air sejuk untuk menutupi kembali liang-liang roma.




Psssttt... Inginkan konsultasi berkenaan masalah kulit muka?? Feel free to contact me ya... I'm more than willing to help (>_____<)





Fai CeritaCinta 
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 H
P: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 




*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.