The Basic Building, Family Wellness Set... Supplemen Asas untuk permulaan yang SIHAT...

3:40 PM 0 Comments A+ a-

InsyaAllah Sabtu ni kita akan sambut Ramadhan... Apa persediaan anda?? Apa kata Ramadhan kali ni kita berpuasa dgn suplemen Shaklee. Benefitnya >>> lebih bertenaga, rasa kenyang lebih lama dan insyaAllah kita dapat melakukan ibadah puasa dgn lebih mudah... Malam pun boleh pergi terawih, takda dah rasa penat atau lesu... Bangun pagi pun rasa segar jer... 

Jom tengok apa dia Family Wellness Set ni


Family Wellness Set



The Basic Building: Family Wellness Set - Supplemen Asas untuk permulaan yang SIHAT.

Shaklee Family Wellness Set terdiri daripada 4 Supplemen Asas dan vitamin ini paling popular dalam set penjagaan kesihatan Shaklee! Ia terdiri daripada : 
 
1. Vitalea 120 biji (multivitamin with Iron formula)
2. Vitamin C 500mg 180 biji  (sustained released)
3. B Complex 120 biji
4. ESP (soy isolate protein)850gm


Antara kebaikan Shaklee Family Wellness Set adalah:
  • Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga
  • Menguatkan system imun anda
  • Membekalkan kesihatan kulit , rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat 

Vitalea
Multivitamin yang lengkap. Sebiji Vitalea mengandungi 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Kekurangan zat besi (Iron) boleh menyebabkan tekanan darah rendah, insyaAllah pengambilan Vitalea membantu dalam hal ini. Jika anda mengalami tekanan darah rendah, dicadangkan mengambil 2 biji vitalea setiap hari. 


Vitamin C
Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg keperluan badan seharian yang mana ia bertindak mengikut pelepasan masa. Ia hanya akan melepaskan vitamin C atas keperluan badan. sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit. Sekiranya badan terasa seperti hendak demam, ambil sebiji Vitamin C, dipatahkan dua sebelum dimakan. Ambil 2 biji sehari sehingga demam kebah. 


B Complex 
Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh . Vitamin B complex adalah vitamin yang paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan. Vitamin B Complex yang lengkap mengandungi 11 jenis vitamin B yang memberi sokongan kepada badan, dari segi kesihatan fizikal dan juga mental. Vitamin B complex mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma, tenaga dan kesihatan otak. Ianya juga mengelak kulit wajah kelihatan kusam tak bermaya. 


ESP (soy protein
isolate)
Protein adalah unsur terbesar didalam tubuh kita selepas air. 25% Badan kita adalah protein. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter. ESP ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. ESP membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.




Set ini boleh diambil oleh semua tau... tak kira tua atau muda... ibu2 menyusu, ibu2 mengandung... 
Sayangi diri anda dan berikan yang TERBAIK untuk mereka yang anda sayangi .. (^__^)

Apa yang
perlu anda ADD-ON bersama-sama set ini??

>>> Jika anda IBU MENYUSU: Add-on Alfalfa dan Ostematrix 

>>> Jika anda IBU HAMIL: Add-on Ostematrix

>>> Jika anda ada PERMASALAHAN KULIT: Add-on Vitamin E atau GLA

>>> Jika anda IBU BERPANTANG: Add-on Zink

 
Mudah bukan? Sebab itu set ini dikenali sebagai "The Basic Building".. kalau takde yang "BASIC" macam mana nak ada yang "EXTRA" kan..? Ehem..!! ^__^

 


Dan istimewa untuk Ramadhan, Minuman elektrolit yang hangat sepanjang berpuasa :

Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.


Terbukti secara klinikal

Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.



Pengalaman Fai sendiri... Berpuasa dgn Family Wellness Set ni dgn Performance Drink ni memang sangat2 besttt...!!! Membantu kekal cergas sepanjang hari... Bertenaga... Memang lain... Kalau tak sempat sahur pun, wajib minum ESP. Malam pula lepas berbuka, minum Performance Drink ni... InsyaAllah keesokannya kita boleh manjalankan rutin harian seperti biasa.. Vitamin2 tu pula makan after berbuka. Yelah, puasa ni kadang2 kita sendiri tak boleh nak kawal nafsu. Makan pun tak seimbang, tak balance antara karbohidrat dgn protein. Vitamin2 ni membantu menampung mana2 kekurangan dalam zat makanan kita. InsyaAllah secara tak langsung membantu kita untuk mendapatkan ibadah yang lebih berkualiti... Yang PASTI, sihat dan cergas untuk melakukan ibadah terawih... ^___^








Sebarang pertanyaan, feel free to SMS | PM Fai CeritaCinta I'm more than willing to help

Fai (Nurfairuz)
Shaklee Independent Distributor 
ID Shaklee : 852741 
HP: 019-7428120 
Email: nnurfairuz@gmail.com 


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)