Kedutan di muka?? Stretch Mark?? Jom amalkan ESP dan Vitamin C untuk penghasilan kolagen...

5:56 PM 0 Comments A+ a-

Kedut?? Stretch mark?? Dua benda ni lah yg paling mengerikan kaum wanita... Boleh ker guna words "ngeri" ni? Dh mcm cerita hantu pulak... Tak kisah lah apa pun, tapiii bagi Fai ianya menang amat mengerikan... Ketahuilah, pengambilan vitamin C dan ESP secara konsisten mampu mengurangkan dan memudarkan kesan stretch mark selepas bersalin... Thanks to sis Izzati untk info ni... Eh, ni bukan untuk stretch mark jer… Tapi juga sebagai persediaan awal untuk mengurangkan kedutan di muka… ^_^

Apa fungsi vitamin C? Salah satunya membina kolagen kan? Jom baca tentang kolagen...

Vitamin C ni penting untuk pembentukan KOLAGEN. Kolagen adalah sejenis PROTEIN, iaitu kumpulan utama kulit yang menghubungkan dan menyokong tisu badan yang lain seperti kulit, otot, tendon, tulang, urat, organ dalaman serta terdapat dalam gigi. Secara semulajadi, ia memerangkap kelembapan dan kekelatan badan. 
 
Kolagen bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal dan secara tak langsung membantu mengurangkan kedutan (stretch mark)… Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan... Ohhh tidakkk… Tahun ni Fai dah 25 tahun, so memang tak bolehhh la nk skip2 ESP lagi…… 
 
Selain itu, salah satu fungsi kolagen adalah merawat luka pada kulit. Ia merangsang platlet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka. Jadi, luka2 jahitan akan cepat sembuh…
Jommm amalkan Vitamin C dan ESP... 

  • Vitamin C - untuk pembentukan kolagen, untuk kulit yang sihat dan awet muda…
  • ESP - kerana ESP adalah PROTEIN... diet KEKURANGAN PROTEIN boleh menyebabkan KEKURANGAN KOLAGEN...

Untuk kulit yang anjal, gebuu, halusss... Jom mulakan dari sekarang...














Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan Fai (",) 








* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)