ESP

11 Rahsia ESP (Energizing Soy Protein) yang anda perlu tahu...

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum. Protein diperlukan untuk menghasilkan hormon, enzim, antibodi dan neurotransmitter. 25% daripada badan kita berasal (diperbuat) daripada Protein. Kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein…

Tahukah anda?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya.
Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

 My love... Sekali cuba pasti jatuh cinta, hihi ^-*


ESP ni antara supplemen yang TERHANGAT di pasaran. Hihihi... Kenapa ya ESP ni begitu laris?? Jom kita baca 11 rahsia ESP yang anda perlu tahu...
 1. membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
 2. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
 3. menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
 4. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
 5. setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
 6. kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menopause
 7. indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
 8. Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
 9. tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
 10. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
 11. Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

credit 
Hubungi Fai di 019-7428120| nnurfairuz@gmail.com untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, juga dapatkan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila anda membuat pembelian dari Fai. 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. (I'm Shaklee Independent Distributor)

You Might Also Like

2 comments