Carotomax (beta karoten) membantu mengatasi masalah jerawat. Malah lebih dari itu yg anda perlu tahu.....

Bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat, paras vitamin A juga lebih rendah dalam plasma dan juga kulit. Ujian menunjukkan kaitan antara kekurangan paras vitamin A dalam plasma dengan peningkatan jerawat yang teruk. Mereka yang mengalami masalah jerawat serius mempunyai paras konsentrasi plasma vitamin A dan E lebih rendah. Keadaan ini berbeza berbanding mereka yang kurang berjerawat atau mereka yang sihat. Lanjutan daripada entri ini, Fai nak kongsi pula dgn anda tentang kelebihan lain beta-karoten selain daripada membantu dalam masalah jerawat...

APA DIA beta-karoten???
 1. Di sebut juga ‘provitamin A’ kerana ia dijadikan vitamin A jika diperlukan badan. Jika tidak ia tersimpan dalam tubuh dimana ia berfungsi sebagai antioksidan. Pengambilan berlebihan/tinggi akan memiliki risiko menjadi toksik.
 2. Dijumpai banyak dalam sayur-sayuran berwarna kuning, oren, dan hijau.

Apakah kebaikan makanan yg mengandungi beta-karoten?
 • Melindungi sel-sel dari kesan kerosakan radikal bebas. 
 • Sumber vitamin A.
 • Meningkatkan fungsi sistem imun anda.
 • Membantu memperbaiki sistem pembiakan (reproductive system).

Beta-karoten Shaklee lebih dikenali sebagai Carotomax. Apa dia Carotomax Shaklee ni??
Perlindungan Sel-Sel dari Dalam*
Setiap hari, sel-sel di dalam badan anda diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan DNA. Apakah yang boleh membantu? Jawapannya ialah Anti oksida. Anti oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.

Perlindungan Menyeluruh dan Berkesan
Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi. *CAROTOMAX menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

5 jenis karotenoid yang paling berkhasiat
 • Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
 • Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.
 • Menguatkan sistem imun*
 • Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.
 • Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold. 
CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan:
Siapa yang perlu makan vitamin ini?
 • Orang yang bersahabat akrab dengan komputer.
 • Orang yang menghidap asma, kanser, dan yang kurang imuniti
 • Orang yang ada masalah jerawat dan jeragat
Mood hari ni just nak share info yg ringkas dan hopefully serba sedikit dapat memberikan manfaat kepada sesiapa yg membacanya... Hehe... Berminat dgn Carotomax Shaklee?? Nak dapatkan BEST PRICE dan tawaran istimewa daripada Fai beserta free consultation (after sales service)?? Feel free untuk...
PM Fai Shaklee | Email nnurfairuz@gmail.com | Call;SMS 019-7428120  Sumber: WHFoods, MamaFaiz, AnakkuWiraku

  You Might Also Like

  0 comments