Anak anda kurang selera makan? Selalu demam? Tak suka supplemen dalam bentuk tablet? Jom cuba Mealshake...

9:00 AM 0 Comments A+ a-

Maaf banyak2...Fai tak sempat nak mengarang sbb minggu ni masa padat sikit... Hehe... Anak anak kurang selera makan? Kerap demam? @ anda tidak suka telan vitamin... MEALSHAKE sesuai untuk mereka... Jom layan N3 yg Fai ambil dari MamaFaiz.com...


.....................................................................

Ni antara email yang baru2 ni dihantar ke saya... antara soalan Puan Ieda..

Salam kak..Saya ade terbaca blog akk mengenai produk shaklee......anak saya tidak berminat untuk makan. Hanya 1 2 suap sahaja dia akan makan selebihnye dia akan bermain2. Pelbagai vitamin dan resipi saya buat untuk membuatkan anak saya selera makan. Tapi dia lebih suka makan yang ringan2 seperti biskut, roti.. Adakah produk ini MEALSHAKE berkesan untuk membantu selera makan anak saya.
___________________________________________________

Jawapan MamaFaiz: Biasanya saya akan syorkan MealShake... tapi anda kene tahu.. apa itu mealshake.. apa kebaikannya.. dan apa kata mereka yang dah mencubanya..
___________________________________________________

Apa itu MealShake?

Shaklee Mealshake merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda...



Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

Siapa yang perlukan MealShake?

Ianya sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn, sering sembelit atau yang pun kanak2 obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (Ibu2 mengandung, menyusu, pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik dan kekal sihat)


Khas buat mereka tak suka makan supplemen berbentuk tablet kerana Mealshake ni serbuk, hanya bancuh sesudu mealshake ni dgn apa2 air (kecuali kopi,teh,nescafe dan air panas) dan minum. 


Disebabkan blog ni pun masih "setahun jagung" lagi... Jadi, jom kita baca apa kata customer2 MamaFaiz yg dah try MealShake??

Salam kak ira,
Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit? Lepas diintroduce meal shake, sy sgt2 nk try tuk Akif. since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni. jd sy pon try,alhamdulillah, smggu lepas cuba, dh nmpak beza dia. tiap2 hr buang air besar n bowel movement pon smooth je, perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je, sbb die suka dgn rasa vanilla mealshake tu. Sy pulak, dulu nk minum susu punye lah susah. bila tmbah meal shake, segelas tu senafas je boleh minum (hehe..exegerate). sedaap! thanks, nnti nk beli, buat bekal puasa

Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau


...doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)....kulit anas menjadi kasar...dan anas jadi sensitif...mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..
2 hari selepas tu cda nampak perubahannye....anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur.........dan dari tu juga anas semakin aktif.....tidak mudah meragam...dan sekarang selepas 1 bulan....badanya dah mula berisi...kulitnya semakin halus dan sekata.


Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard... (sedap dikunyah begitu sahaja)......nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali seharidan selalutgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya.



Pn Ayu (Customer Lia) -masalah anaknye tak selera mkn 
AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake,Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..
___________

Jadi utk menjawab soalan Pn Ieda sama ada produk ini berkesan atau tidak.. Hanya anda yg boleh jawab. Fai dah berikan fakta2 dan pengalaman ibu2... Pilihan di tangan anda... Ingat ye.. kesihatan bermula dgn nutrisi yang baik. Fai dah pilih yg terbaik itu. Anda bagaimana?


Untuk dapatkan harga istimewa utk produk-produk di atas atau inginkan pek trial jika ada kekangan budget, sila sms atau email kepada saya di nnurfairuz@gmail.com or 019-7428120

Work at Home Mom. Fulltime Shaklee Independent Distributor Founder Project Shaklee Team (PST)