Haid tak teratur?? Kadang2 cepat, kadang2 xdtg langsung... GLA Complex adalah penyelesaiannya...

Salam Isnin semua...Semoga hari ni bertambah baik untk kita dari semalam... Anda ada masalh haid tidak teratur?? Risau sebab haid tidak datang?? Kecuali anda memang merancang untuk hamil, haid yang lewat memang memeningkan kepala kebanyakkan wanita.

Pagi ni Fai nk share tentang GLA Complex… Penyelesaian bagi wanita yang mempunyai masalah haid tak teratur... Senang kata GLA ni ala2 EPO (evening primrose oil dan berkait rapat dgn PMS. Sebab tu perempuan sinonim dgn supplemen EPO ni) Jom baca....

Ape tuu GLA Complex??? Ape kebaikan GLA Complex ni??? Jom kte baca…

GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA) merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah. GLA juga mengandungi minyak benih bunga matahari iaitu satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

FAEDAH

GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yang biasa dalam sindrom pra-haid(PMS), arthritis rhematoid dan eczema. Selain itu GLA membantu mengurangkan sakit dan kebas yang berkaitan dengan masalah kencing manis. GLA juga dikatakan dapat membantu mengawal kencing manis (jenis 2) dengan membaiki kadar insulin & kolesterol. GLA juga membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.

SIAPA YANG MEMERLUKAN GLA?

GLA diperlukan bagi golongan wanita yang menghidap Pre Menstrual Syndrom atau PMS. GLA sangat diperlukan oleh pengidap arthritis rheumatoid dan eczema dan mereka yang menghadapi masalah kencing manis serta mereka yang bimbang dengan lebihan berat badan.

FUNGSI GLA COMPLEX SECARA RINGKAS

•Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid
•Menyokong sistem imun
•Setiap kapsul Shaklee GLA Complex mengandungi asid-asid lemak utama daripada campuran minyak bunga matahari dan vitamin E, serta Shaklee Guard, iaitu sistem antioksidan semulajadi Shaklee yang eksklusif untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya.
•Vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriiti sel.

Diedit dan diambil dari sini


Hope N3 kali ni dapat membantu sesiapa yang mempunyai masalah haid yang tak teratur… Sharing is caring…

You Might Also Like

0 comments