Aku yang dulu, bukanlah yang sekarang

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita - citaku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdullilah
Bersyukurlah pada Yang Maha Kuasa
Memberi oh...memberi Jalan Untukmu Semua

Semua orang mesti tahu kan lagu ni? Hihi.. Ni antara lagu favourite Fai.. suka sangattt lagu ni. Melodinya sedap, liriknya best... dan ia serba sedikit ada kaitan dengan Fai...






Dulu bekerja makan gaji, tapi sekarang FULLTIME HOUSEWIFE yang BERGAJI

Dulu infinite limit, tapi sekarang PST (Project Shaklee Team).. Dan ahli-ahlinya pun dah semakin bertambah 

Dulu macam tak percaya, tapi sekarang ianya dah pun jadi KENYATAAN 


Kena percaya, kerana Shaklee lah IMPIAN² Fai MENJADI KENYATAAN..
Alhamdulillah Syukur Ya Allah...



Business Shaklee ni untuk siapa sebenarnya? 
Business untuk suri rumah?
Business untuk penganggur?
Untuk yang nakkan side income?
Business untuk ibu bekerjaya?


Shaklee adalah business untuk anda yang :

👉 suka BANTU ORANG - bantu orang untuk perbaiki taraf kesihatan, bantu orang untuk tingkatkan ekonomi keluarga..bantu orang lebih sihat..

👉 sukakan KESERONOKAN (fun, enjoy) - Shaklee tawarkan peluang percutian bertaraf 5 bintang di dalam dan luar negara, ramai kawan - bergaul sesama sideline.. Ada monthly meeting yang diadakan setiap hujung bulan di branch Shaklee..

👉 sukakan REWARD, nakkan side INCOME - setiap tahun shaklee akan mengiktiraf para sid dalam Shaklee National Conference mengikut pencapaian masing², naik pentas terima award pencapaian keseluruhan, terima award Car Bonus... Shaklee juga tawarkan CASH BONUS, CAR BONUS dan banyak lagi bonus lain..dan juga cash dalam bentuk UNTUNG RUNCIT

👉 sangat mementingkan FAKTA - Shaklee mempunyai para saintisnya yang tersendiri dan satu²nya syarikat produk kesihatan yang mempunyai KAJIAN SAINTIFIK pada setiap produknya. Marketing plan Shaklee juga TERBUKTI berkesan dan mudah..


Tak tahu nak bermula?
Fai dulu pun bermula dengan ZERO..
Langsung tak tahu apa²..

Jangan risau, bimbingan secara offline dan online diberikan secara PERCUMA 😁

Yang penting, anda perlu ada hp yang mempunyai DATA INTERNET.. Hihi...
dan juga medium untuk berkongsi seperti
👉 facebook
👉 instagram
👉 blog

Kami Project Shaklee Team akan bantu anda..
I'm more than willing to help





Fai Nardir
Project Shaklee Team
Together We Succeed

Aktiviti setiap bulan, RECHARGED dengan hadiri kelas

Inilah rutin Fai setiap satu hingga tiga bulan sekali.. Hadiri kelas untuk RECHARGED. Kelas kali ni dengan Master Norita, pada 16 September lepas. Rasanya ini KALI PERTAMA beliau buat kelas di Johor Bahru. Bertuah sangat sebab Fai dapat join kelas ni. Ini kelas BATCH PERTAMA yang beliau dan suami organize tentang kenali downlines dan bakal prospek melalui 4 JENIS WARNA.. 

Banyakkk sangat yang kami belajar dalam kelas ni. InshaaAllah akan dipraktikkan ilmu yang disampaikan. Malam ni nak share pula dalam secret group Project Shaklee Team. Lepas ni senang lah mereka nak tackle downlines dan customer, hehehe...

Si Adam tu pun sibuk tanya dia warna apa.. "Ibu, Adam warna kuning kan sebab Adam suka tolong orang.." Hihihi...


Kalau tak ada sesi bergambar, memang tak sah lah kan? Hehe...



Suke sangat sebab dia nampak swimming pool.. hehe..





Kelas diadakan di Ixora Ballroom, Silka Hotel, Johor Bahru




Posing dulu sebelum kelas start.. Teruk betul rasanya Fai senyum macam tu. Tapi Fai tetap nak upload juga gambar ni. Hahaha...




Tahniah kerana anda berdua berjaya hadirkan diri dalam kelas ini. Orang tertentu je tau yang "dipilih" ke kelas ni... Hihi.. Dari kiri, Supervisor PST, Halimahtus Saadiah, Master Norita, Fai dengan the Adams, Diyana.. 




Tak sah rasanya kalau tak bergambar berdua dengan Kak N.. Masuk kali ni, kelas kedua beliau yang Fai attend untuk tahun ini. Harapnya lepas ni Kak N boleh kerap buat kelas di JB... Sekejap sangat jumpa hari tu, rasa tak puas...



InshaaAllah akan dipraktikkan sebaiknya ilmu yang disampaikan untuk kembangkan lagi organisasi Project Shaklee Team hingga satu Malaysia. Lepas ni nak buka cawangan sebelah pantai timur dengan utara lah pula. Boleh jalan-jalan ke sana. Hehehe...

Petua untuk keraskan nasi yang dimasak terlembek

Siapa kata bila masak nasi terlembek macam untuk orang demam makan, nasi tu dah tak boleh nak dikeraskan lagi? Dah hidup 30 tahun, inilah baru pertama kali Fai tahu petua untuk keraskan nasi yang dimasak terlembek. Perkongsian daripada Master Laila di Facebook beliau.. Semoga ianya bermanfaat untuk anda..





Meh cuba petua ni..

Masukkan 2 biji telur ayam yang belum masak.
Pastikan terlur tu dah basuh dulu (hihihi).
Lepas 5 minit inshaaAllah nasi ok.
Cun.
Dah tak lembek macam nasi orang demam.




Fai sendiri tak pernah lagi cuba petua ni..
Bila-bila termasak nasi lembek, boleh cuba petua ni..







Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi:
Fai Nardir
Hp: 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com

For Allah, Living with quran.. Quranic time Management untuk kehidupan yang lebih teratur

Fai sangat berbesar hati nak kongsikan tentang seminar TimeREVAMP Husna Haron .. Rasanya ini seminar PERTAMA yang beliau open untuk PUBLIC... Fai sendiri tak pernah join mana-mana seminar beliau, dan berharap dapat join seminar kali ini yang bakal diadakan di Shah Alam.





Jom baca apa yang beliau kongsikan di facebook beliau..


Beratus masalah yg kita sedang hadapi terasa teramat berat untuk kita handle. ketika itulah kita merasakan usaha yang bermacam macam umpama tidak mendatangkan hasil. THE STRUGGLING IS SOO REAL (Surah Al-Lail). mungkin itu tanda "connection dengan Allah" lemah dan kebergantungan kepadaNya TIDAK di upgrade..

- apabila kita diberikan sedikit rasa kekurangan duit dan harta, kita rasa gundah
- apabila masalah yang dihadirkan menimbulkan rasa ketakutan, kita lebih bergelana.
- 3 masalah dirasakan membebankan, 50 masalah dirasakan umpama mahu bunuh diri. Hukum alam, law of duality dan law of Proportion begitu patuh.

No one understands you better than Allah...Dari Allah kita datang, kepada Allah kita mahu dikembalikan. stay connected. sabar itu perlu. (al-baqarah 155-158)

Namun SABAR ITU PERLU STRATEGI SAINS. untuk apa? agar kita setiap masa positif dan menarik lebih banyak kebahagiaan rahmat dan kasih sayang Allah. Hukum alam Allah bekerja dengan patuh. SABAR tanpa rasa positif kepada Allah, tanpa rasa bahagia di hati mudah menjuruskan kita untuk melakukan kezaliman.

Apabila kita berupaya untuk connect dengan Allah, masalah tetap ada! tetap banyak! namun, hati jauh dilapangkan kerana kasih sayang Allah yang Maha Besar itu meyakinkan kita. kalam alquran seolah - olah memujuk dan affirm kan bahawa "don't worry.. u will be safe..dont'worry, petunjuk akan diberikan"

lantas, emosi kita dipositifkan. energi kita meningkat. Frequency dan vibration meningkat, kita lebih alert dengan persekitaran. tahap kesedaran kita bertambah hingga kita mula merasai kasih sayang Allah itu di dalam setiap hembusan nafas... melalui masalah, doa doa kita dimakbulkan.


ia adalah proses kehidupan. Mana mungkin mahu duit berkepuk kepuk dengan usaha yg sama macam sekarang. Mana mungkin mahu anak dengar kata dan bijak dengan keadaan kita setiap masa menghantar rungutan.

Mintalah padaNya, pasti ditunaikan... apabila connection dengan Allah itu sentiasa dijaga... segala urusan dunia kita pasti dipermudahkan.. inilah Kekuatan Spiritual yang kita perlu sama-sama upgrade setiap masa. dengan Kekuatan Spiritual, buatlah apa pun pasti dipermudahkan..

itulah sebahagian skill yg saya kongsikan di dalam Quran Connection. Dengan kuasa Allah kita lebih dipermudahkan. dengan kudrat sendiri, kita struggle.


Dengan Formula Quran Connection,
- parenting shortcuts mudah dilakukan walaupun kita bekerja
- Quranic time Management utk business, partime business lebih teratur
- Life Balance lebih mudah dicapai kerana anda lebih gembira dan sentiasa gembira dengan kasih sayang Allah...



Inilah TimeREVAMP.. Seminar yang saya jalankan di seluruh Malaysia, melibatkan ribuan peserta dari pihak korporat dan awam.. semenjak 3 tahun lepas. Yang sentiasa di update kandungan mengikut keadaan peserta...

potensi anda jauh lebih terserlah dengan Quran Connection
.

maka, dengan ini saya membuka Small Group Coaching untuk 3 kali TimeREVAMP. Anda boleh pilih sesi atau mahukan semua sesi. Mahu combine sesi juga boleh! pilihlah ikut kesesuaian masa dan bajet anda...so much flexibility here :-) i really want to deliver Quran Message for you.. try your best to make it available ya...
.
Sesi 1 : Quran Connection
Sesi 2 : Life Balance, Happier You!
Sesi 3 : Quranic Time Management for partime business & financial revamp
Sesi 4 : Parenting Short cuts for working parents.


Semuanya lokasi adalah di Shah Alam.
Terbuka kepada wanita dan lelaki.


untuk anda yang berminat, boleh pm Puan Husna Haron di facebook dan beliau akan bantu anda langkah seterusnya.. (klik pada nama Husna Haron untuk linkkan anda ke facebook beliau)

cuma Fai minta anda mention nama "Fai Nardir" pada beliau atas usaha kecil Fai untuk bantu beliau sebarkan tentang Quran..